Speltips: Sampdoria-Sassuolo

Torino hade en tung dag på jobbet igår. Svårigheterna började redan i den 4:e minuten i och med att Napoli gjorde inledningsmålet. Ledningen utökades till både 0-2 (25') och 0-3 (30') innan matchen gick till halvtidsvila. I det läget såg det av förståeliga skäl väldigt svårt ut för Torino. Man gjorde ett försök att komma in i matchen och fick viss utdelning när Belotti reducerade till 1-3 i mitten av den andra halvleken. Torino lyckades dock inte komma närmare än så. Matchen slutade 1-3 vilket innebär en förlust på gårdagens bloggspel (Torino +1).

Spel: Sampdoria -0,5 @ 1,99

Bookie: bet365

Värdering: 4/5U

Sampdorias startelva (4-3-3): Viviano - Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Strinic - Barreto, Torreira, Praet - Quagliarella, Ramirez, Zapata.

Sassuolos startelva (4-3-3): Consigli - Lirola, Goldaniga, Acerbi, Peluso - Missiroli, Magnanelli, Duncan - Berardi, Falcinelli, Politano.

Sampdoria har svårt att plocka poäng för tillfället. Det var snart en månad sedan laget vann sin senaste match (3-2 hemma mot Juventus). Man kommer senast från ett 2-2-möte mot Cagliari. Sampdoria kontrollerade den första halvleken och hade med sig en 0-2-ledning in till halvtidspaus. I den andra halvleken släppte man dock in Cagliari i matchen vilket ledde till att motståndarna kunde göra både 1-2 och 2-2. Krysset beror därför mer på slarv och bristande respekt för Cagliari än dåligt spel i allmänhet. Innan Cagliarimatchen spelade Sampdoria 1-2 mot Lazio. Den matchen liknar matchen mot Cagliari på så sätt att laget även denna gång tappade en ledning. 1-0 i den 56:e minuten blev till 1-2 i den 91:a minuten. Den här gången tror jag dock inte att den tappade ledningen berodde på bristande respekt för motståndarna. Det var nog snarare fråga om tappad fokus, skulle jag tro. Matchen mot Lazio föregicks av en bortamatch mot Bologna. Då förlorade Sampdoria med 3-0. Det resultatet orsakades troligen av den förmodade glädjeyran efter segern mot Juventus (3-2). Innan Juvematchen vann Sampdoria mot Genoa med 0-2, vilket var något så ovanligt som en bortaseger.

Det är inte lätt att veta var man har Sassuolo nuförtiden. Förlust, vinst, förlust, förlust, vinst lyder lagets resultatrad från de fem senaste matcherna. Det går dock att skönja ett visst mönster från lagets resultat. Segrarna har man tagit mot Benevento och Crotone, vilka är två av Serie A:s sämsta lag. Segermatcherna från den senaste tiden är därför av litet värde (även om tre poäng alltid är tre poäng). Det som säger mest om Sassuolos form är förlustmatcherna. 0-2-förlusten hemma mot Verona är ett talande resultat. Det är först och främst ett uselt resultat i sig. Dels för att Sassuolo hade hemmaplan, dels för att Verona är ett bottenlag som i nuläget ligger på nedflyttningsplats. Det är också en usel prestation på så sätt att Sassuolo faktiskt spelade med en man mer under mer än en fjärdedel av matchen utan att ens reducera. Förlusterna mot Fiorentina (3-0) och Milan (0-2) är inte heller några smickrande resultat. Å andra sidan var det inte särskilt oväntat.

Jag tycker att bl.a. följande talar för att Sampdoria vinner matchen:

1. Sampdorias hemmaspel. Sampdoria har vunnit sex av säsongens sju spelade hemmamatcher. Det är få lag i Serie A som kan stoltsera med ett liknande facit. Den enda plumpen i protokollet är 1-2-förlusten mot Lazio som jag skrev om ovan, vilket är en match som är av begränsad relevans inför den här matchen eftersom Lazio är ett lag som är enormt mycket bättre än Sassuolo. Det är dock inte bara Sampdorias segerrad på hemmaplan som är imponerande. Desto mer imponerande är det faktum att man i stort sett bara har tagit flermålssegrar. I fyra av de sex vinstmatcherna på hemmaplan har Sampdoria vunnit med minst två mål.

2. Sassuolos form. Sassuolos form är rent ut sagt bedrövlig. Visst har man vunnit mot både Benevento och Crotone för inte så länge sedan, men dessa är som sagt usla lag. Det är med andra ord ingen bedrift att vinna över Benevento och Crotone. Ser man bortom vinsterna mot Benevento och Crotone upptäcker man en röd matta av resultat. Dels mot kvalificerat motstånd (t.ex. Napoli), dels mot bottenlag (t.ex. Verona).

3. Sassuolos försvarsspel. Sassuolo besitter ett av ligans sämsta försvarsspel. Laget snittar 1,75 insläppta mål per match och håller sällan nollan. Detta gör sig särskilt gällande på bortaplan där Sassuolo har för vana att släppa in mängder av mål.

4. Sampdorias anfallsspel. Sampdorias anfallsspel har jag berört i flera av mina tidigare blogginlägg. Jag tycker att lagets anfallsspel, de senaste resultaten till trots, håller hög klass. Samarbetet mellan Quagliarella och Zapata på topp har visat sig fungera utmärkt. Det finns dessutom flera offensiva mittfältare som har varit med och bidragit till lagets stora målskörd. Statistiken visar också upp fina siffror anfallsmässigt. Två gjorda mål per match i snitt är ett fint resultat. Laget gör dessutom mål i nästan varje match. Motståndarna har bara lyckats med att hålla nollan i tre av säsongens hittills femton spelade matcher. Ingen av dessa matcher har spelats på Sampdorias hemmaplan.

Emot Sampdoria talar lagets form. Sampdoria har som sagt haft svårt att plocka poäng de senaste matcherna. Jag tror dock inte att detta kommer att vara någon utslagsgivande faktor idag. Detta beror bl.a. på att de flesta (2/3) av de tre senaste mindre lyckade matcherna är bortamatcher. Sampdoria är ju som bekant som bäst på hemmaplan, där dagens match spelas. En annan anledning till att Sampdorias form inte kommer att bli en utslagsgivande faktor är att Sassuolo är så pass dåliga just nu att Sampdoria skulle vinna mot dem även om Sampdoria skulle vara i dålig form (vilket de inte är, enligt mitt sätt att se på saken).

Sampdoria -0,5 till hela 1,99 gånger pengarna är ett riktigt fint odds om ni frågar mig. Jag väljer därför att lägga en högre insats än vanligt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.