Speltips: Napoli-Sassuolo

Lördagens blogginlägg fick tyvärr inte ett lika lyckat utfall som onsdagens dito. Juventus drog sitt strå till stacken och gjorde två mål. Detsamma kan man inte säga om Milan, som trots en lovande inledning inte lyckades slå hål på Juves försvar. 0-2 till Juventus innebär att lördagens bloggspel förlorades.

Spel: Napoli -2,25 @ 2,01

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Napolis skadelista: Milik.

Sassuolos skadelista: Goldaniga, Letschert, Adjapong, Dell’Orco, Duncan och Berardi.

Napolis form kan liknas vid att stirra in i ett grönt trafikljus. Var man än kollar är det gröna resultat. Det är dock inte hela sanningen. Napoli har ju faktiskt kryssat en match den här säsongen (hemmamatchen mot Inter för drygt en vecka sedan). Efter att ha tagit del av dessa siffror står det klart att Napoli fortfarande är obesegrade den här Serie A-säsongen efter tio omgångar. Cynikern kanske påtalar att Napoli inte har mött Juventus än och att man därför inte kan dra några säkra slutsatser med ledning av säsongens resultat. Det stämmer naturligtvis, men Napoli har å andra sidan redan mött Lazio, Inter och Roma och klarat det med bravur. För min del har Napoli därför redan visat att man även har vad som krävs för att utmana de största lagen i ligan. Till detta tillkommer att man gång på gång krossar mellan- och bottenlagen i ligan.

Sassuolos resultat är ingen rolig läsning. Man har förlorat tre av de fem senaste matcherna trots att spelschemat i stort sett har varit överkomligt. Den enda tuffa motståndaren som Sassuolo har ställts inför på sistone är Lazio. Det slutade inte väl för Sassuolo. Man tog med sig en pinsam 6-1-förlust med sig från Rom och fick gå hem med svansen mellan benen. Ser man till säsongen i sin helhet är Sassuolos resultat följande (efter 10 spelade matcher): sex förluster, två oavgjorda och två segrar. Inte bra alls, med andra ord. Sassuolo bör räknas till ett av ligans sämsta lag den här säsongen med tanke på vad man har presterat. Spelet har inte heller gjort någon glad förutom motståndarna och deras fans. Mitt intryck av denna säsongs upplaga av Sassuolo är ett av Serie A:s mest identitetlösa lag. Laget verkar inte ha någon vettig spelidé och det är inte mycket som tyder på att lagets jobbiga situation kommer att förändras inom den närmsta framtiden.

Jag tycker att bl.a. följande faktorer talar för att Napoli kör över Sassuolo ikväll:

1. Statistiken. Napoli har vunnit jordskredssegrar mot likvärdiga och t.o.m. bättre motståndare än Sassuolo den här säsongen. Benevento besegrade man med 6-0, Cagliari torskade med 3-0, Bologna förlorade med 0-3 och Lazio besegrades med 1-4. Sassuolo har dessutom fått se sig överkörda när man har mött sämre motstånd än Napoli tidigare under säsongen. Den nyss omtalade 6-1 förlusten är ett belysande exempel på det. 3-0-torsken mot Torino är ett annat.

2. Napolis anfallsspel. Napoli har ett anfallsspel som kan få vilket motståndarförsvar som helst på fall. Det irrationella, dynamiska och välsvetsadd anfallsspelet är också den viktigaste orsaken till Napolis framgångar. Det är få lag i världen som är lika bra på att hitta luckor i lågt stående motståndarförsvar.

3. Matchbilden. Jag är nästan helt säker på att vi kommer att få se en matchbild där Napoli dominerar matchen, sett till bollinnehav och chanser. För vissa lag (t.ex. Liverpool) brukar detta vara en nackdel ur effektivitetssynpunkt. Napoli har dock inget emot att få möta ett lågt försvar. Det är i denna situation man är som tryggast och det är också i dessa matcher Napoli har gjort flest mål.

Det här talar emot att Napoli kör över Sassuolo ikväll:

1. Sassuolos bortastatistik mot topplagen förra säsongen. Sassuolo fick nästan aldrig se sig överkörda mot topplagen i Serie A under förra säsongen. Man förlorade aldrig med mer än två mål på bortaplan under hela fjolårssäsongen och lyckades hålla nere siffrorna i matcherna mot fe bästa lagen i ligan.

2. Napolis tuffa spelschema. Napoli spelar som bekant i CL den här säsongen. Av detta följer att deras spelschema har varit avsevärt tuffare än Sassuolos spelschema. Så kommer det också att se ut framöver. Napoli möter Manchester City redan på onsdag och kanske vill vila krafterna inför den matchen.

Jag tycker att det finns flera tunga faktorer som talar för ett spel på Napoli -2,25. Motargumenten är dessutom väldigt svaga. Sassuolos bortastatistik under fjolårssäsongen är inte särskilt relevant den här säsongen (nytt lag, ny säsong, nya förutsättningar). Att Napoli har haft och kommer att få ett tufft spelschema bör inte heller spela någon stor roll. Detta beror på att Napolis största fokus just nu är att behålla lagets topplacering i ligan. Manchester City kommer med stor sannolikhet att vinna gruppen och det skulle därför inte bli någon stor katastrof om man förlorar mot City igen. Det viktigaste är att hålla Shaktar och Feyenoord nedanför sig, vilket man med fördel kan lösa genom att vinna de framtida matcherna mot dessa lag. Den självklara slutsatsen blir därför att Napoli -2,25 är ett spel värt att lägga några slantar på.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.