Speltips: Milan-Juventus

I onsdags bröts äntligen den tråkiga bloggtrenden. Då tipsade jag nämligen om BLGM i matchen mellan Bologna och Lazio. Spelet gick in eftersom matchen slutade 1-2.

Idag ska jag återigen bjuda på ett speltips från Italien och Serie A.

Spel: Milan-Juventus, Ö2,5+BLGM @ 2,25

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Milan saknar Bonucci, Conti, Calabria och Bonaventura.

Juventus skadelista: Höwedes, Benatia och Pjaca.

Milans form ser inte speciellt bra ut. Man vann i och för sig borta mot Chievo i veckan på ett övertygande sätt (matchen slutade 1-4). Lagets andra resultat den senaste tiden är betydligt sämre. 0-0 i hemmamatchen mot Genoa kan inte beskrivas som annat än en katastrof. Förlusterna mot Inter (borta), Roma (hemma) och Sampdoria (borta) är också resultat som visar att Milan är inne i en tuff period just nu. Inter, Roma och Sampdoria är inte lätta motståndare, men det ursäktar inte att Milan inte ens har tagit med sig en poäng totalt från dessa möten. Spelet har inte heller sett bra ut. Det är uppenbart att Milan har problem med att få till samspelet mellan de nya och de gamla spelarna.

Juventus lär inte heller vara nöjda med lagets senaste resultat. Juve har å andra sidan, med rätta, väldigt höga krav på resultaten i ligaspelet. Laget har tagit tre poäng med sig från tre av de fem senaste matcherna. Förutom segrarna har man förlorat hemma mot Lazio och spelat oavgjort i bortamatchen mot Atalanta. Hemmaförlusten mot Lazio är givetvis ett stort misslyckande för Juves del. Bortaförlusten mot Atalanta är dock inget som man kan klandra Juventus för i någon större utsträckning. Segermatcherna har man dessutom vunnit med stora siffror trots att motståndet inte har varit enkelt. Slutsatsen blir därför att Juves form är helt okej. Spelet har sett bra ut i de flesta av lagets senaste matcher. Juventus visade upp en enorm styrka när man vände 2-2 till 2-6 med en man mindre i bortamatchen mot Udinese. I matchen mot Lazio såg Juventus emellertid vilsna och ängsliga ut. Juves högstanivå är med andra ord hög spelmässigt medan lägstanivån är lägre än vad som är önskvärt.

Jag tycker att det finns faktorer som talar både för och emot ett spel på Ö2,5+BLGM i den här matchen.

För Ö2,5+BLGM talar bl.a. följande faktorer:

1. Statistiken. Både Milan och Juventus brukar vara inblandade i målrika matcher. I två av Milans tre toppmöten den här säsongen hade ett spel på Ö2,5+BLGM gått in. Motsvarande siffra för Juves del är 1/1 match. Det är emellertid inte bara toppmatcherna som har varit målrika. Juventus samtliga bortamatcher den här säsongen har varit ”Ö2,5+BLGM-matcher”.

2. Skadade och avstängda backar. Milan har ett blytungt avbräck i och med att mittbacken och lagets största stjärna Bonucci missar matchen. Det säger sig självt att Milans försvarsspel automatiskt försvagas på grund av detta. Milans försvarssituation försämras ytterligare till följd av att även backarna Conti och Calabria saknas. Juventus försvar försvagas dessutom på grund av att mittbacken Benatia inte kan spela kvällens match.

3. Lagens styrkor och svagheter. Båda lagen är ”framtunga” lag på så sätt att lagens främsta styrka är det offensiva spelet. Detta är inte speciellt överraskande eftersom Milans och Juves trupper innehåller några av världens vassaste offensiva mittfältare och anfallare. Visst finns det en del defensivt skickliga spelare i lagen också, men Juves försvarsspel ser sämre ut än på mycket längre och Milans defensiv lämnar också en del att önska.

4. Matchbilden. Jag tror att kvällens match kommer att vara fartfylld och svängig. Det är oklart om Milan eller Juventus kommer att vara spelförande. Jag är dock ganska säker på att bollinnehavet kommer att vara jämnt. Inget att lagen kommer att nöja sig med ett kryss i den här matchen. Milan behöver bevisa att man är ett lag att räkna med den här säsongen och Juve måste ha tre poäng för att undvika att Napoli drar ifrån i toppstriden. Detta tror jag leder till att anfallsspelet blir en prioritet ikväll.

Emot Ö2,5+BLGM talar följande faktorer:

1. Avsaknaden av Bonaventura. Milans mittfältsgigant Bonaventura missar kvällens match vilket naturligtvis kommer att försvaga Milans anfallsspel.

2. Milans dåliga form. Hemmalagets tråkiga formkurva gör att det finns vissa tveksamheter i frågan om Milan i nuläget har vad som krävs för att ha en chans mot Juventus, hemmafördelen till trots.

Jag tycker att Ö2,5+BLGM är ett vettigt spel på den här matchen trots att det finns lite som skulle kunna tala emot ett sådant spel. Milans mittfält ser numera så starkt ut att Bonaventura kan ersättas utan att lagets anfalsspel försvagas nämnvärt. Milans dåliga form tror jag inte heller hindrar dem från att slå hål på Juventus numera ihåliga försvar. Juve har ju släppt in mål mot betydligt sämre lag än Milan flera gånger den här säsongen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.