Speltips: Juventus-Torino

Tisdagens match mellan Real Madrid och Atletico Madrid blev inte riktigt det jag hade väntat mig. Atleticos anfallsspel var obefintligt och Realförsvaret såg för en gångs skull stabilt ut. Hemmalaget dominerade matchen och tog en välförtjänt 3-0-seger. 3-0 till Real innebär en förlust på mitt förra bloggspel (BLGM i Real-Atletico).

Spel: Juventus -1 @ 1,757
Bookie: Pinnacle
Värdering: 3/5U

Juventus

Stämningen i Juventus lär vara väldigt bra just nu. Laget tog ett stort steg mot CL-finalen genom 0-2-vinsten i den första semifinalmatchen mot Monaco. Juveförsvaret hanterade Monacos snabba anfallsspelare väldigt bra och stängde igen ytorna på bästa sätt. Det var inte bara försvarsspelet som fungerade bra. Även det offensiva spelet höll hög klass. Higuain och Dani Alves hade ett fint samarbete och var inblandade i båda målen. Juve har också en fin period bakom sig i ligaspelet. 2-2 borta mot Atalanta och 1-1 borta mot Napoli kanske inte är några höjdarresultat, men det är å andra sidan inga enkla matcher heller. Om man bortser från kryssen mot Atalanta och Napoli har Juve i princip bara segrar bakom sig i ligaspelet. Formen är med andra ord bra (både i ligan och i CL).

Om man pratar om Juves hemmaspel är det omöjligt att inte nämna lagets overkligt långa segersvit på hemmaplan i ligan. Juventus är just nu uppe i 33 raka hemmasegrar (!) i ligaspelet. Det finns naturligtvis inget annat lag på europeisk toppnivå som är i närheten av en sådan segersvit på hemmaplan. Man ska självklart beakta att exempelvis La Liga och PL är tuffare ligor än Serie A. Det är inte lika enkelt för topplagen i Spanien och Storbritannien att vinna 33 raka matcher på hemmaplan i ligaspelet. Det går å andra sidan inte att säga att Juventus är det enda vettiga laget i Serie A. Roma, Napoli, Lazio, Milan, Inter och Fiorentina är inga dåliga fotbollslag och åtminstone Napoli håller världsklass. Juves hemmasvit är därför extremt imponerande. Sviten talar för sig själv. Juventus är ett av världens bästa hemmalag.

Det är inte bara resultaten som gör att Juventus hemmaspel håller världsklass. Det sätt på vilket Juventus spelar på hemmaplan är i sig imponerande. Jag tror inte att det går att hitta ett annat lag som kontrollerar matcher lika bra som Juventus gör. Det är alltid Juve som bestämmer hur matchbilden ska utveckla sig. Den kontroll som laget besitter är både skrämmande (särskilt för motståndarna men även för vi som tittar) och imponerande.

Lagets trupp är lika stark som förut. Juventus är det närmaste man kan komma ett komplett fotbollslag i dagsläget. Truppen håller världsklass på målvaktssidan, backsidan, mitffältssidan och anfallssidan. Det finns helt enkelt inget att anmärka på.

Juventus skadelista: Rugani och Pjaca.

Torino

Torino har haft svårt att vinna matcher den senaste tiden. Laget har idel kryss i bagaget och håller inte riktigt samma nivå spelmässigt som tidigare under säsongen. 1-1 mot både Sampdoria och Crotone och 2-2 mot Udinese är resultat som Torino inte ska vara nöjda med, särskilt med tanke på att samtliga matcher spelades på Torinos hemmaplan. Sampdoria är en lurig motståndare och är ett ganska bra fotbollslag. Detsamma går emellertid inte att säga om Udinese och Crotone (som visserligen har ryckt upp sig rejält i lagets senaste matcher). De tre kryssen får sammantaget anses som dåliga resultat för Torinos del. Segrarna borta mot Chievo (1-3) och Cagliari (2-3) är bra men knappast fantastiska resultat. 2-2 hemma mot Inter var väntat och helt okej. Torinos form kan, utifrån resultaten, sammanfattas som medioker.

Lagets bortaspel är inte vad det borde vara. Torino vinner väldigt sällan bortamatcher. Man förlorar dessutom ganska ofta (och stort). Något som är särskilt påtagligt är att Torino har haft väldigt svårt mot topplagen i Serie A på bortaplan. Man har förlorat bortamatcherna mot Lazio (3-1), Roma (4-1), Napoli (5-3), Inter (2-1), Atalanta (2-1) och Milan (3-2). Laget har med andra ord förlorat alla bortamatcher man har spelat mot topp 7-lagen i ligan. Det enda lag man inte har förlorat mot på bortaplan än är av förklarliga skäl Juventus. Man kan dessutom dra fler slutsatser utifrån dessa resultat. En slutsats är att Torino släpper in många mål i bortamatcherna mot topplagen (i snitt 2,83 mål per match) och att det förekommer flermålsförluster (i 3/6 matcher har laget förlorat med två eller fler mål). Torino har helt enkelt inte det som krävs för att hantera de svåraste bortamatcherna.

Torino spelar ofta väldigt underhållande fotbollsmatcher. Det finns två enkla anledningar till varför matcherna är underhållande. En anledning är att anfallsspelet håller hög nivå. Belotti har varit osannolikt bra under hela säsongen och han har fått bra understöd av bl.a. Ljajic och Falque. En annan anledning är att det defensiva spelet har varit fullkomligt värdelöst. Torino är ett av de Serie A-lag som släpper in flest mål. Många matcher har förstörts av att Torino har slarvat i försvarsspelet.

Torinos skadelista: De Silvestri

Kvällens match är intressant på flera sätt. Juve kan säkra ligatiteln ikväll om laget vinner matchen och Roma inte vinner sin match. Ligatiteln kan också säkras om Juve tar en poäng och Roma förlorar sin match samtidigt som Napoli inte vinner sin match. Matchen är också intressant på så sätt att det är två lag med helt olika fotbollsfilosofier som möts. Ett kontrollerande och defensivt skickligt Juventus mot ett Torinolag som bara satsar på anfallsspel och inte kan försvara sig. Jag tror att Juventus vinner den här matchen övertygande eftersom det mesta tyder på det. Juve är ett starkt hemmalag samtidigt som Torino har haft svårt mot topplagen på bortaplan. Torinos försvarsspel är bedrövligt medan Juves anfallsspel är vasst. Bortalagets enda vapen är det offensiva spelet. Det lär emellertid inte hjälpa speciellt mycket eftersom Juve har ett av världens bästa försvarsspel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.