Speltips: Två favoriter möts i semifinalen

Senaste inlägget gick inte åt det hållet man trodde. Efter att ha blivit totalt lurad, både av mig själv och av HLTV, så gjordes mapparna om till andra maps än vad som tidigare var utsatt och bestämt, enligt HLTV. Detta resulterade i att analysen i sig blev något felaktig och gjorde inte saken bättre direkt. Borde ha förstått att Cache aldrig skulle ha spelats av Heroic eftersom de aldrig spelar den. Man borde insett att det var för bra för att vara sant.

Sånt som kan hända dock. Nästa gång så dubbelkollar man även med turneringssidan själv. HLTV är en sida att lita på generellt sett, men den senaste veckan har det fan varit katastrof där. Undrar vad som är på gång egentligen.

Bör nämnas att oddset i sig har droppat lite. Spelvärt ner till 1.40 i mina ögon, vilket låter jävligt lågt när jag väl skriver det, men så är det. Likvärdiga spel att köra bör vara Mousesports ML alternativt över 2.5 kartor då jag tror detta blir en match som går alla tre kartorna. Det är så pass bra lag som möts och de passar varandra perfekt för ett överspel. Jag stannar dock på att tyskarna plockar en karta.

Nog om det. Nu är det Dreamhack Open i Denver, där semifinalerna är på gång. I skrivande stund möts Renegades - BIG och i den andra finalen, som jag ska fokusera på, möts Cloud9 - Mousesports, den matchen som man ville ha finalen till. Två titaner, två favoriter, möts alltså i en semifinal och inte i en final. Rätt skandalöst, men hade Mousesports inte misslyckats så totalt mot BIG så kanske vi hade haft dessa lagen i en final trots allt. Sånt som händer.

Mousesports började turneringen bra. Man tog ner LDLC riktigt mäktigt för att sedan förlora fullständigt mot BIG. Man förstörde matchen själva på T-sidan när man började deppa ihop efter att NEX gjorde årets ninja defuse. Därefter så kunde man inte komma tillbaka, trots att det var oerhört tidigt in på matchen. Man vek helt enkelt ner sig.

Dagen efter fick man en ny chans i en elimineringsmatch mot LDLC som man tog vara på direkt genom att spöa skiten ur dom och endast släppa 6 rundor över 2 kartor, vilket är oerhört bra. Här visade man direkt att man är här för att vinna och denna känslan tar man nu med sig in mot Cloud9.

Mousesports har en perfekt map pool, eller ja, nästan perfekt. Man har en bra map pool iallafall, man har banor man kan lira och som man inte är rädd för att spela. Det kan spela stor roll när man möter ett Cloud9 som inte har en likvärdig map pool. Spelet man spelar är också väldigt intressant. Man spelar med hög fart och nogrann struktur som gör att sina motståndare faller platt för att de inte har en aning om vad som händer. De har väldigt bra taktiker och taktiker som gynnar snabbt spel, vilket gynnar deras egna spelare.

Det som är bra för Mousesports är att Cloud9 lirar på ett liknande sätt. Dessa lagen spelar ungefär likadant, vilket är rätt intressant ur en tittares perspektiv. Mycket snabba spel, snabba kills och snabba rundor. Mycket som händer helt enkelt. Detta är något Mousesports är väldigt bra på och har mycket erfarenhet vid. Lite mer än Cloud9.

Cloud9 har börjat turneringen på bästa möjliga sätt. Spöade Tempo Storm med 16-4, i en match Tempo Storm borde haft fler rundor i, och gick sen vidare till att fullständigt köra över Renegades med 16-1. Bästa möjliga start så att säga. Har nu fått bra med vila inför Mousesports matchen och är säkerligen väldigt förberedda på detta.

Har fortfarande lite problem i laget gällande timing och kemi vilket förstör rundor för laget. De är som sagt fortfarande ett nytt lag och det kommer ta sin tid innan det sitter perfekt. Har dock fått mycket träning den senaste tiden vilket man ser på laget nu. Har oerhört individuella spelare och spelare som passar perfekt för varandra. Gäller bara att få utnyttja det fullt ut.

Det laget saknar som mest är bra taktiker. Man förlitar sig mer på snabbt spel och sina spelares individuella förmågor och i slutändan blir det svårt när man möter ett mer taktiskt lag, men som har liknande snabbhet i spelet, som Mousesports. Man har haft en lätt väg till semifinalen och det är nu det stora steget kommer att behöva tas. Ska man besegra Mousesports så måste man mobba ut dom från turneringen, annars går det inte.

Två väldigt lika lag möts. De spelar rätt lika, de har liknande taktiker och de har en väldig bra fart i sitt spel båda två. Fördelen är dock hos Mousesports som har en större map pool, mer erfarenhet och bättre spelarkemi vilket gör dom lite farligare än vad Cloud9 är. Att Mousesports ska ta en karta känns väldigt troligt och till 1.50 som man får det till så måste man nypa det. De ska kunna plocka en karta och kanske t.o.m vinna skiten. Så pass bra är laget.

Speltips: Mousesports +1.5

Liga: Dreamhack Open Denver

Bolag: bet365

Units: 2/5

Odds: 1.50 (nere på 1.40 nu, finns till 1.45+ hos Pinnacle)

Spelstopp: SÖNDAG 21:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.