Speltips: Fel favorit

Speltips: Misfits ML

Liga: Dreamhack Atlanta

Odds: 2.20

Units: 2/5

Bolag: bet365

I skuggan av Majorn finner vi ytterligare ett Dreamhack event. Förra veckan var det Dreamhack Valencia där vi såg NiP ta sin första turneringsvinst på evigheter och även sin första med sina två nya rekryter. Nu fortsätter turnén från soliga Spanien och beger sig till frihetens land. Dreamhack Atlanta står som sista anhalt innan ett uppehåll på en månad inför kommande stjärnspäckade event i Malmö.

Kan helt ärligt bli en rätt intressant turnering detta då det finns ett par mindre bra lag som är med. Det är även ett par NA**-lag med, obviously, men vi hittar även Hellraisers och Heroic där blandat med GODSENT och skrällen Binary Dragons. Inte mycket snack om vem som bör ta hem turneringen men det är inte heller det vi ska lägga ögonen på. Har lagt fokus på första matchen i gruppspelet mellan Renegades - Misfits** där jag tycker oddsen är lite skeva.

Klart, Renegades, har något riktigt bra på gång, de blir bara bättre och bättre som lag för varje event men de är inte riktigt där ännu och ska heller inte klassas som en översittare mot de flesta topplagen i NA. Misfits måste räknas in där, även om de också har sina problem.

Renegades har ju faktiskt lyckats kvala in sig till Dreamhack Masters i Malmö, där de slog Liquid med 2-1 i finalen, vilket är stort, även om det spelades online. Senaste spelet på LAN var Major Qualifiern där de åkte ut med 1-3 där sista matchen var en förlust mot Dignitas. Egentligen inget som gjorde en förvånad, de fanns inte alltför mycket som talade för Renegades på det eventet även om de borde kunnat göra det bättre.

Saken med Renegades är att de fortfarande är ett väldigt nytt lag. Ett relativt ungt sådant också. Speciellt ungt om man har ögonen riktade på deras IGL, nexa. Han är ung, han är oerfaren och han har mycket att leva upp till. Ovanpå allt detta har han fått det största förtroendet en spelare i ett lag kan ha, nämligen att vara IGL. Det krävs en del, och det kommer mycket press av det. Han har dock gjort det väldigt bra, utifrån det han har, och han ser ut att få bra med hjälp av sina medspelare och även coachen.

Problemet dock, som man aldrig får glömma, är att detta laget inte presterar likvärdigt på LAN som de gör online. Kanske har det och göra med varje individ, kanske har det och göra med att deras IGL inte kan ge dom det fullständiga förtroendet att våga fullt ut, kanske är laget inte fullt förberedda på LAN ännu, men något är det. Återigen, de är inte dåliga, men de saknar erfarenhet och framförallt den sorts erfarenhet som behövs för att kunna prestera på LAN.

Motsatt är det ju faktiskt i Misfits. Bortsett från de två nya franska rekryterna, som gjort det fruktansvärt bra för övrigt, så är det fortfarande samma kärna. Vi har sick, shahzam och legendaren seangares. Den sistnämnda, som definitivt är en av världens bästa IGL's. Han är pronax motsvarighet i NA, no lies. En riktig mastermind och en spelare som ger självförtroende till sina spelare och hela tiden har en gameplan för laget. Han ger sina spelare space, instruktioner och respekt, precis vad som behövs och som skapar ett vinnande koncept.

Svårare blir det inte heller när man har fyra helt galna talanger runtomkring sig om man är seangares. De har de två franska rekryterna kallade amanek och devoduvek, två relativt okända spelare före denna ankomsten till Misfits. De har dock imponerat utöver det vanliga och fortsätter leverera. De ser inte rädda ut heller, vilket är väldigt viktigt när det gäller nya spelare. Utöver dessa två har vi två spelare som är lite mer varma i kläderna. Talar givetvis om Sick och Shahzam. Sick, speciellt, har inte haft det lätt på senaste tiden, av okänd anledning. Kanske trött, kanske omotiverad, kanske är det något annat. Men hans prestation jämfört med förut, är inte likvärdig. Ett frågetecken faktiskt, men kanske har det vänt as we speak. Shahzam however är precis vad han alltid varit, förutom stunden i Cloud9 - fullständigt galen och bärande. Inte konstigt han spelare i ett proffslag med tanke på de skills han besitter. En riktigt bra awper och definitivt en som kan utmana Nifty i Renegades.

Tycker inte riktigt detta visas i oddsen. Över 2x degen på ett lag som är minst lika bra och som faktiskt har lite mer erfarenhet av LAN är i mina ögon konstigt. Bör inte glömmas att dessa lagen brukar mötas titt som tätt och har en likvärdig map pool. Väljer att prova lyckan och går in med två enheter på Misfits.

Ska kunna gå.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.