Speltips: Major Qualifiern runt hörnet

Speltips: PENTA ML

Liga: PGL Major Qualifier

Units: 2/5

Odds: 2.10

Bolag: Betsson

Spelstopp: TORSDAG 29 Juni 10:30

Äntligen är det dags för något oerhört spännande igen. ECS Finalerna var i helgen där SK gick vinnandes ur och kammade hem $250.000 och nu riktas blicken mot kommande event som är PGL Main Major Qualifer. Detta event har 8 vinnare. Dessa åtta lag kommer att få direkt invite till det största eventet inom csgo - nämligen Majorn. Vinnaren i denna sanslöst fina turnering får hela $500.000 att leka med efteråt. 16 lag skall alltså göra upp på detta LAN och 8 kommer att gå vidare. Det är laddat till max och det kommer vara en del upsets blandat med blod, svett och tårar, men fy herrejävlar vad kul det kommer vara. It's gonna be lovely.

Först ut måste bara bli detta spelet. PENTA att slå Optic. Ja du läste helt rätt. Visst fan ska PENTA kunna utmana Optic om en vinst här i en match som spelas först till 16 rundoren karta. Inte tre, utan en. Detta är en fördel.

Om vi gör det enkelt så börjar vi med Optic. Finns bra mycket att säga om dom, men samtidigt ändå inte. Det är ett lag i ruiner sedan stanislaw lämnade. Har försökt bättra sig genom att ta tillbaks Daps för att sedan plocka in JasonR och nu tillsist hazed. Den sistnämnda tror jag kan bli räddningen men det kommer dröja ett bra tag till innan tiden läker såret som skapades.

Sitter på stjärnorna RUSH, mixwell, tarik och naf-fly. Utöver dessa fyra grym skickliga spelarna hittar vi coachen, och numera spelaren, hazed. Coachen aka hazed har fått steppa in(äntligen) istället för jasonR då han valde att fokusera på sin stream istället för att bli CS-proffs då han trodde hans community skulle lämna honom. Detta är givetvis inte hela sanningen. Han blev kickad också. Men han har ju en fin version själv åtminstone. Han var inte riktigt i samma nivå som de andra i laget, även om han själv är oerhört duktig.

hazed kommer närmast från CLG där han valde att steppa ner efter allt som hände dom. Tog en timeout ett tag och fick sedan möjligheten att coacha Optic vilket han tog vara på. tarik i sin tur kom också därifrån efter att han valde att inte förnya sitt kontrakt och sätta sig ner i sin fotölj och äta cornflakes i väntan på att Optic skulle ringa honom. Dessa två herrar har alltså spelat ihop förut. Bra har det gått för dom också, ja alltså NA-mått mätt.

Mer eller mindre ett nytt lag igen. Repar sig fortfarande från sina problem som stanislaw**(enligt dom) orsakade för Optic när dom väl var på gång. Tappat en del form och spelar inte alls** i närheten av vad dom faktiskt kan, sett till potentialen på sina spelare. Det kommer dock.

Har en bra map pool. Dock har den sjunkit en del statistiskt eftersom deras form är åt samma håll. Spelade senast i ECS och åkte ut efter två matcher. Förlorade mot FaZe med 16-9 och sedan mot G2 i utslagningsmatchen med en kross och 2-0. Inte direkt förväntat att dom faktiskt skulle ha något att sätta emot, speciellt inte så tidigt som det är efter att laget, återigen, inte har en fast femte spelare. Innan dess spelade dom dock en onlinecup som de faktiskt vann vilket måste varit väldigt skönt för dom.

Spelarna själva säger dock att allting inte är helt korrekt i laget och mentalt för spelarna. Snackas om form, snackas om tjaffs och snackas om det ena till det andra. Mycket är bara snack, men det ligger en del i formen. Vissa spelare lever inte upp till nivå och det är precis det som kommer krävas till max nu på eventet som närmar sig, dvs PGL Majorn.

Ska dock inte räkna ut Optic här. Chansen att de gör bra ifrån sig är väldigt stor och PENTA är precis det laget som Optic skulle kunna välta omkull för att få bättre chans att gå vidare direkt. PENTA är ett stort hot och definitivt ett lag Optic ska kunna ta en bra dag. Frågan är dock om Optic räcker till just nu?

PENTA är knappast ett dåligt lag. Leds av sin rutinerade och trogna awper kRYSTAL och vid sin sida har han fyra väldigt bra spelare. kRYSTAL i sig har tillhört PENTA väldigt länge. Han har faktiskt spelat en Major med självaste laget. Denna herre har erfarenhet och rutin deluxe för sin unga ålder. Endast 23 år gammal men har spelat professionell csgo sedan början. Sällan du hittar dessa gamla rävar i ett lag som detta. Före sin tid i PENTA där han har spenderat över tre år hittar du honom i ett annat ökänt tyskt lag kallat Alternate Attax. Kända för att hitta sina talanger och skeppa dom vidare, precis som PENTA och Mousesports. En väldigt unik spelare. Aggressiv, smart, energisk och metodisk skulle man kunna kalla honom. Egentligen en dedikerad awper men har på senare tid valt att droppa den alltmer till någon annan i laget. En väldigt dynamisk spelare som är oerhört viktig för detta PENTA.

PENTA har satsat liiite mer på just individuell skicklighet än vad de har gått på rutin och erfarenhet och det syns ibland när det gäller som mest, dessvärre. Men de har en del erfarenhet i laget och detta är inte riktigt samma sak ändå. PENTA har haft ett bra uppehåll nu och har förberett till max inför detta event som komma skall. Här finns bara ett mål, en känsla och en tanke - det är att vinna. Chansen att laget faktiskt tar sig vidare till den stora turneringen skulle jag ändå säga är en bit över 30-40%. De är faktiskt bättre än en del av lagen där. Iallafall individuellt. Som vi alla dock vet så är CSGO en lagsport, även om den är baserad på mycket individuella prestationer. PENTA har just mycket av det individuella. De har fyra talanger som tidigare nämnt.

Vi hittar zehn och suNNy, två finländare som tillhört toppskiktet inom Finland**s CSGO Community en tid. suNNy framförallt har haft en bra tid i ENCE och även representerat Finland i VM av CSGO. Bra med rutin i denna killen och utöver det så har han en grym individuell nivå. Alltid tillhört en av de bättre spelarna i lagen han har spelat i. zeh**n i sin tur är en väldigt ung spelare sett till karriär. Före han blev upplockad till något nämnvärt lag spenderade han tiden i mixlag och körde mindre uppseendeväckande turneringar. Tur för honom, så räckte det. LGR, numera iGame.com, knackade på dörren och gav honom en chans. Han tog den, segrade och fortsatte fram tills dagen kom då han lämnade pga att han inte ville bo med laget i samma hus då han själv är gift. Återigen, tur för honom, så tog det inte så värst lång tid innan PENTA bestämde sig för att ta sig an honom och resten är historia.

Utöver dessa tre stjärnspelare har vi innocent och HS. Ytterligare två talanger där den ena har en större karriär än den andra. Innocent i sig har varit med i gamet en bra tid. Hans karriär sträcker sig tillbaka till gamla MYM, ALSEN, DELTA, CSGL och hela vägen fram till G2, DBG och Kinguin. Givetvis hade han chansen att lira för ESC ett bra tag och även Polen när vi ändå snackar om lagen han tillhört. En väldigt rutinerad spelare på så sätt och definitivt en spelare alla lag skulle vilja ha, iallafall en ha en del av. Har en bra högstanivå men når inte alltid den dessvärre. Inför detta event kan vi nog räkna med att A-gamet kommer kicka igång iallafall.

HS är nog den största talangen. Från samma land som ropz, mousesports fixstjärna. Vi snackar om Estland. Endast 20 år gammal men har redan spelat CSGO på relativt hög nivå i nästan tre år. Tillhört OnlineBots där han lite av slog "igenom" och även haft en sväng inom svenska Publiclir och Orbit. Försökte även på sig ett projekt med Cadian i Rogue men det lyckades inte så som det skulle. Lyckades tillslut få chansen för PENTA och har sedan gjort mer eller mindre allt för att fortsätta vara i det laget. Vad som uttrycker denna unga man är hans unika spelstil. Han är väldigt smart när han spelar. Det är något med estländska spelare minsann. Lägg därtill på en sanslös firepower och du får en maskin du sällan ser i andra spelare än i just proffs.

Egentligen en väldigt bra blandning av lag. Det skriker en del erfarenhet om spelarna men det syns inte så hemskt mycket i spelstilen. Ibland, när pressen stiger på, stiger också misstagen och detta även från de bästa spelarna. Vad som är bra är dock att detta är ett event de lyckades kvala in sig till, och det med storm och här har dom fått tiden till att faktiskt förbereda sig på det. De har haft tid att gå igenom lag, haft tid att pracca sina bästa/sämre kartor och haft tid att förbereda sig mentalt för denna påfrestning. Även haft möjligheten att prova på LAN före detta event eftersom att lira på LAN är en helt annan femma än online vilket är väldigt vanligt att lag som PENTA lirar.

Intressant också är PENTAs map pool. Den är otroligt nog ganska stor. Den är bra också för den delen. De har en ärlig chans att kunna utmana Optic på. PENTA har över 70% win rate på 5/7 kartor. Det säger en del. De har materialet att kunna utmana Optic om en seger.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.