Speltips: NiP är inte uträknade ännu

Speltips: NiP ML Karta 1 (Cobblestone)

Liga: ESL Pro League

Units: 2/5

Odds: 2.37

Bolag: bet365

Spelstopp: 21:20

Optic gick ju inte vägen inatt inte. Var väl aldrig något snack om saken där. Såg själv inte matchen, men all form av statistik från den matchen svängde enbart åt ett håll och det var inte mot Optics. Pinsamt, faktiskt. Den skulle dom haft. 2-0 där hade varit fantastiskt för Optic. Man får helt enkelt kämpa vidare, nog fan finns det något mer lukrativt där ute som väntar på en.

Jag gillar att spela på ninjorna aka NiP och det märks nog rätt bra. Har nog rekat dom ett par gånger redan, både med framgång och motgång. Delade meningar om jag ens borde försöka reka dom igen, men jag tycker där finns anledning att göra det. NiP är ett väldigt bra lag, oavsett historik, resultat, tycke och tankar kring laget. Det är ett bra lag, punkt slut. Men är dom jämlika med de andra lagen där ute? Nja, inte riktigt, inte ännu, men de kan vara, om de vill. Jag tycker också att de har visat att dom kan, när väl viljan kickar in.

NiP spelade nyss StarSeries finalerna, en turnering de vann förra gången och även då hade en "ny spelare" (maikelele) och denna gången gick det inte lika bra som då. De åkte ur gruppen med 2-3 efter att ha förlorat utslagnigsmatchen mot själva Fnatic, på Train, en karta NiP inte är bra på. Tycker dom slarvade mycket med veton denna turneringen, även med annat och anledningen till det vågar jag inte ge mig in på, men man kan tänka sig att de är för att få information om hur pass bra laget är på kartorna. Helt enkelt en sorts träning, något som är viktigt nu när draken har joinat. Det är viktigt att hitta rätt och hitta dom kartor som laget passar på.

Vad som också var väldigt fattigt från denna turnering var GeT_RiGhT's prestation. Den var utomordentligt värdelös, och det händer inte ofta. Vad hans problem var denna turnering det vet jag inte, men ingenting fungerade för honom och nästan alltid när det är så med honom så fungerar inte NiP heller. Ännu mer fattigt är att hans svacka kom just i denna turnering, när hans prestation online varit oerhört bra de senaste veckorna. Mycket man kan tycka och tänka om det men jag är relativt säker på att han redan är återställd, han är nämligen ökänd för att vara väldigt konsekvent i sitt spelande, han har en rak linje med bra prestationer med andra ord.

Idag kommer dom möta G2 aka "the super team" som dom så fint kallar sig på Cobblestone och Train över två kartor. Jag tror NiP har bra chans att kamma hem den förstnämnda. Med all rätt tror inte alla det då Cobblestone överlag har varit en väldigt bra karta för franska lag och även G2's gamla femma samt den nya, samt att NiP är så ojämna. NiP har dock också varit konsekvent bra där vilket alla kanske inte tänker på. En annan vikt är också att detta är en karta som passar draken väldigt bra men också GeT_RiGhT. Helt enkelt en bra karta för båda lagen.

G2 har haft blandade resultat den senaste tiden och har blivit bättre och bättre helt klart. Framförallt kennys och shox har steppat upp ordentligt och burit sitt lag under tider. Senast på StarSeries såg vi hur oerhört aggressiva och bra G2 var när de hoppade ut ur gruppen med 3-0 i score för att sedan få smisk av FaZe, som sedan vann StarSeries, med 1-2 i kartor.

Största problemet med G2 är inte deras skillnivå. Laget är otroligt individuellt skickligt. Det dom inte är lika vettiga på är den mentala biten. De tenderar att lätt bryta ihop om de råkar på svårt motstånd, dåliga rundor eller helt enkelt individuella problem/misstag när matchen spelas och det brukar resultera i att dom helt enkelt ger upp och slutar spela och oftast förlorar. Det är en bit som laget ännu inte kommit över, och det ställer till problem. Senast mot FaZe hände det, återigen.

Senast lagen möttes var på Inferno i gruppspelet på StarSeries. G2 gick, i mina ögon inte förväntat från början, som vinnare ur den matchen, och en väldigt klar sådan, med 16-6. Jag såg den matchen också och var inte det NiP jag trodde skulle dyka upp, inte det NiP som dagar innan spelat så oerhört bra online och inte det NiP man brukar se på LAN. Det var helt enkelt inte samma lag. Man får dock inte sudda ut G2's prestation på kartan, för den var otroligt bra, samtidigt som NiP var otroligt kassa.

NiP ligger just nu, med draken inblandat på 3-0Cobblestone med vinster över MVP, NaVi och LDLC. Helt okej lag dessutom, minus MVP möjligtvis. Historiskt sätt ligger nip på 42-25 med en win rate på 62,7% exkluderat draken vilket är väldigt bra.

G2 ligger just nu, med denna nya femman inblandat, på 3-2Cobblestone med vinster över Kinguin, HellRaisers och Space Soldiers och med förluster mot Fnatic och EnVyUS. Även detta, bra lag och framförallt bra Cobblestone lag.

Bakar man in allt detta fina i analysen så kan jag köpa att G2 ska vara favoriter, men jag tycker inte man ska lägga NiP på över 2.15-2.20 eftersom att skillnaden mellan lagen inte är så himla stor egentligen. NiP har den mentalitet som krävs för att vända dåliga resultat till bra sådana och de har den rutin och skicklighet som krävs mot lag av denna kaliber. Kartan är bra för NiP och här ska finnas en möjlighet att kamma hem den. Train som är andra kartan blir definitivt svårare, så de bör med all rätt sikta på en vinst här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.