Speltips: Underlaget blir avgörande!

Jag tror att alla vi som såg gårdagens match mellan Isner och Gulbis blev rätt förvånande. Inte ett enda tiebreak spelades trots att matchen gick till tre set. Dom kom åt varandras servar förvånansvärt och läste dom väl. I slutändan drog Gulbis det längsta strået och det tackar vi för. Isner såg inte helt fit ut och det var skönt att få ha rätt med analysen.

Under dagen spelas finalen i Stockholm mellan greken Tsitsipas och tidigare nämna Gulbis. Tsitsipas går in som en relativt stor favorit i mina ögon då han har det större spelet och en stabilare grund. Oavsett utgång så blir den helt klart sevärd.

I helgen spelas även kvalet till nästa veckas turneringar i Basel och Wien. I just en av dom städerna kommer vi landa i under denna text. Vi tar oss till Schweiz och Basel! En turnering där Roger Federer är första seedad. Även Gulbis och Tsitsipas ska hit nästa vecka, men det är då och nu är nu. Och nu ska vi fokusera på en kvalmatch mellan två spelare som även dom var och provade lyckan i Stockholm.

Vasek Pospisil

Kanadensaren som är mest känd för att vunnit Wimbledon för ett par år sedan. I dubbel ska sägas, men ändå, en rätt cool sak att ha på sitt cv. Bortsett från den titeln har det varit en hel del skador och framförallt Pospisils rygg som skapat rubriker.

På challengertouren detta år har Pospisil varit en stabil herre. Han har vunnit två turneringar, spelat två finaler och ett par semifinaler. Alla dessa resultat på hardcourt eller inomhusmatta. Den röda tråden i Pospisils välgående resultat är att dom alla har ett relativt snabbt underlag. Där trivs han allra bäst med sin serv som håller högsta klass. Det får vi ett rätt rejält kvitto på när vi ser att han har kvoten 16-2 inomhus i år

Förra veckan var Pospisil i Belgien och Antwerpen där han imponerande slog Raonic innan han föll mot Monfils. Mattan i Belgien var väldigt snabb och han fick många poäng på sin serv, sin volley som han följer med fram och slår ofta, och hans flacka forehand.

Underlaget i veckan är snabbt. Turneringen spelas i Basel och då bestämmer Federer, även om det så klart inte framgår så. Ett kvitto på att det är snabbt kom också under gårdagen när Pospisil slog åtta ess och obreakad slog Garcia-Lopez med 6-2, 6-2. Ett styrkebesked att dagen efter att han åkte ut mot Monfils i Belgien komma till Schweiz och vara stekhet. Med rätt lottning tror jag Pospisil kan bli rätt farlig i veckan med tanke på hur bra han servar nu, och att han dessutom ser pigg och fräsch ut.

Taro Daniel

Om Pospisils kvot på 16-2 inomhus i år är smickrande, så är japanen Taro Daniels lite av motsatsen. Han har 1-3 och segern kom i gårdagens kvalmatch mot hemmaspelaren Sandro Ehrat som inte hör hemma på atp-touren.

Daniel trivs som allra bäst under sommaren när han får gneta på det röda gruset. Det krävs inte många minuter av inspekterande av japanen innan man förstår varför. Hans forehandsving är väldigt lång och skapar en stor mängd topspin. Ett väldigt bra slag att ha på gruset. Ett inte lika bra slag att invända inomhus när det går snabbt av den simpla anledningen att han får svårt att hinna med. I många lägen går det så fort så han inte hinner med sin långa sving, då blir bollen kort och motståndaren kan enkelt döda bollen.

Daniel var i stockholm förra veckan och åkte där ut i kvalet mot Lukas Lacko som har ett inte allt för olikt spel jämte Pospisil. En bra serv och en flack forehand. Taro Daniel hängde inte med och var chanslös. Tuff period av säsongen det här då det inte spelas några grusturneringar för japanen och åka och spela. Istället får han åka runt och få stryk inomhus. Det är dock inte så synd om honom. Får han stryk av Pospisil imorgon så har han tjänat 3255 Euro under helgen.

Speltips

Jag har väldigt svårt att se hur Pospisil inte ska vinna denna match. Allt talar för honom när han ställs mot Daniel och vi spelar på en snabb inomhuscourt. Gillar man att spela dubblar så tycker jag Pospisil är ett av dom bästa dubbelvirkena man kommer hitta under dagen.

Vi ska dock vara lite modigare än så och ta en hcp lina. Jag förmodar att Pospsil håller sina servgem matchen igenom. Jag har väldigt svårt att se hur Daniel ska kunna hota i Kanadensarens gem.

Att Japanen går obruten matchen igenom ska dock inte kunna ske. Pospisil returnerade riktigt bra igår mot en spelare som är bra mycket bättre än Daniel såväl spel som servmässigt. Så att han ska gå ned i nivå och inte hitta några break idag finns inte på min karta.

Pospisil kommer vara favorit att vinna alla poäng som komet i spel på denna matta, dessutom kommer han vara den av dom som får mest gratispoäng på sin serv. Nej jag ser inget annat än en överkörning här och jag tar gladeligen en -3,5 lina till ….

Tid: 15:00

Match: Taro Daniel-Vasek Pospisil

Speltips: Vasek Pospisil -3,5 gem

Odds: 1,85

Bookie: Pinnacle






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.