Speltips: Astra Giurgiu taggar till!

NYA KUNDER | FÅ UPP TILL 1.000KR I SPELKREDITER
| Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Villkor, tidsbegränsningar, undantag tillämpas

Astra Giurgiu har börjat väldigt lovande i säsongsinledningen, 10 poäng och 7-4 i målskillnad. Starkt med det rätt svaga lag de har numera, men shit vad bra det känns ändå att de inte är lika risiga som jag trodde innan säsongen drog igång! Den enda spelaren som är kvar av de kändare namnen är offensiva mittfältaren Ionita som bär kaptensbindeln och han är tydligt deras viktigaste spelare offensivt. Han stod bl.a för avgörande 1-0 målet senast mot Concordia Chiajna. Han behövs så otroligt mycket när Astras anfallare Le Tallec och Chipirliu totalt floppat såhär långt. I synnerhet Chipirliu, när han väl får chansen så är han bortom uselhet och det är svårt att han öste in mål förra säsongen i Liga 2. Nu senast kom han in i andra halvlek och hann med att bli varnad 2 ggr om och bli utvisad. Andra gula efter att ha försökt filma till sig en straff där hans skådespelarinsats var så pinsamt dålig att det inte går annat än skratta. Han behöver gå en skola hos FCSBs Florin Tanase, han kan i alla fall lägga sig med lite stil. 

Nåväl, resultaten har ändå gått Astras väg och enda plumpen kom mot Voluntari då de roterade kraftigt. Tyvärr ska vi inte stirra oss blinda på deras hemmarad 3-0-0 5-0. Sepsi, Poli Timisoara och Concordia Chiajna har gästat dem och dessa lag tillhör alla botten. Borta mot CS U Craiova spelade de bra i 30 min ungefär, sedan var det ren dominans av Craiova. 1 poäng där var 1 poäng för mycket egentligen och nu väntar en av säsongens jobbigaste matcher, bortamatch mot FCSB men samtidigt den match då Astra verkligen tänder till lite extra! Dem möter dessutom FSCB i rätt läge då dem är fullt fokuserade på CL kvalet och kommer att ställa upp en B-betonad elva. Nu är inte deras bänkspelare dåliga direkt, finns mycket kvalité där men tror även bänkspelarna har CL i tankarna. 

Astra kommer råtaggade till denna match och tränaren Iordanescu kommer att mönstra det bästa till förfogande. Ionita är sylvass på kontringar, så laget kommer ligga lite lågt och hugga på kontringar. FCSB svaghet är verkligen försvaret och nu med rotation i laget troligen ännu svagare. Förhoppningsvis kan Astra straffa dem en eller ett par gånger. Trots FCSBs rotation så ska de vara favoriter helt klart, men inte såhär stora. Här hemma har det sett liite krampaktigt ut. Var illa ute mot Voluntari med segermål på stopptid. Sist var dem iofs totalt överlägsna Iasi sista 45 och målvakten i Iasi gjorde sin livs match, med en handfull riktigt bra räddningar. Tror som sagt på ytterligare en målmässigt jämt möte här och trots liite hjärta inblandat så känns ett spel på bortalaget befogat.

Spel: Astra Giurgiu +1 AH

Odds: 1.725 

Värdering: 2U

Bookie: bet365

Spelstopp: 12/8 20:00

 

XTRAxALLTs blogg

XTRAxALLT

Fotboll har alltid varit sporten Henrik brinner för. Till en början var det framför allt England och Premier League som hade Henriks fokus, men de senaste 4-5 åren har någonting annat vuxit fram hos honom. Han ställde sig en dag frågan: Varför läsa på och nörda in sig på lag och ligor som alla andra redan kan? I stället letade han efter andra, mer okända ligor där han kände att ingen annan varit och petat. Resultatet? Rumänska ligan fastnade i hans hjärta och det är framförallt där hans kunskaper ligger. Bulgarien och Ungern är andra länder som speltips kommer att komma ifrån.

Sveriges bästa

Kända profiler