Speltips: Tunisien

NYA KUNDER | FÅ UPP TILL 1.000KR I SPELKREDITER
| Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Villkor, tidsbegränsningar, undantag tillämpas

Hej,

Gårdagen slutade bra efter, ja ni...en rejäl uppförsbacke kanske är bäst att uttrycka det? Jomby och Lescure fick världens sämsta start på första setet och åkte dit på ett dubbelbreak till 4-0, men därefter verkade det som att allt släppte. Man tog sedan sex raka gem fram till 6-4 och var sedan totaltdominanta genom hela matchen och andra setet. 6-4 6-2 där, väldigt sköna siffror att starta veckan med.

Luisi/Turchetti - Delmas/Diep (2) @ 1.72
Turnering: ITF Tunisien F26
Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U
Spelstopp: 15:00

Vi beger oss ifrån inomhusgolvet den här dagen tyvärr, utbudet var inte direkt så upphetsande och oddsen rätt så korrekta. Tyvärr får vi istället bege oss till gruset och lite varmare breddgrader i de norra delarna av Afrika och Tunisiens 26:e(!) turnering för året.

Jag tycker att oddset står ut lite på fransmännen här, Delmas och Diep har visat upp en hel del dubbelkvaliteter och framför allt är det Florian Diep som under åren visat att han är kapabel i dubbeln. Han hade något riktigt bra år för några år sedan där han vann en hel del turneringar och slog sig in bland de 500 bästa dubbelspelarna i världen. Denna vecka parar han ihop sig med en ung fransman, Amaury Delmas, en rätt så intressant spelare som gjort en del bra resultat ifrån sig i år. I dubbeln har det blivit en final och några semifinaler hittils i år, vilket får ses som hans första riktiga professionella år som spelare.

Delmas och Diep har spelat ihop tidigare, man har tre turneringar ihop om man inkluderar denna. Där man dessförinnan under förra veckan tog sig till semifinal där det tyvärr tog stopp till slut. Mötte vinnaren där så kanske inte så lustigt och dessförinnan slog man ett rätt så duktigt par med. Så det känns som att de börjar få in formen tillsammans och jag tror absolut de kan nå lika långt även denna vecka.

Fransmännen ställs mot två italienare idag, Luisi och Turchetti. Dom båda har spelat en hel del dubbel under åren ändå, dock så har det egentligen aldrig blivit några direkt vassa resultat. Den bäste utav dom är utan tvekan Turchetti, hans bästa resultat är en final från tidigare i år, annars har det innan där varit rätt så upp och ned för honom. Luisi däremot är ingen höjdare i dubbel, i alla fall inte sett till resultaten. Han har bara vunnit en match i år i dubbeln på sju turneringar och han har också en final som bästa placering vilket var för två år sedan. Annars har det i stort sett bara varit respass tidigt för Luisi och hans totala facit på bara 16 vunna matcher och 39 förluster i dubbeln talar sitt tydliga språk.

Italienarna kan dock vara väldigt duktiga om man går ned i deras tempo, de båda är två som gillar att spela långa dueller så de kommer troligtvis försöka med det idag. Däremot så ser jag en fördel i att Diep framför allt har stor rutin i dubbeln och att fransmännen nu spelat ihop en del, vilket inte italienarna har gjort. Faktorn att fransmännen också verkar satsa en del i dubbeln tycker jag gör dom till rätt så stora favoriter idag. Spelar man på topp så är det här en match man borde vinna.

Sebastians blogg

Sebastian

Finns på Twitter som cirseb

Sebastian är helt galen i tennis, på gott och ont. Han lägger dagligen ned både hjärta och själ i att försöka förstå spelarna och hur de agerar. Framför allt älskar han att spela på ITF-touren, den lägsta professionella nivån, där spelarna krigar för sin överlevnad och för möjligheten att någon gång bli ett namn inom sporten. Oftast tittar han på dubbelmatcher, som han tycker är den vackraste formen av tennis. Sebastian gillar att spela många spel, så följare lär få en hel del att bita i!

Sveriges bästa

Kända profiler