Speltips: Semifinalrysare i Wimbledon

Hej!

Gick utmärkt igår för bloggspelet vilket också var dagens enda spel. Di Feo/Monete visade att dom var att räkna med denna vecka och kunde avfärda de lite överskattade (som jag påpekade) Bega/Mousley i två raka set. Väldigt skönt att kunna sätta ett sånt spel med en så pass stor marginal också. Det ger en lite av en självförtroende boost får man nog säga. Nåja, idag är det en ny dag och det kan gå helt tvärtom, lite fler spel ska det allt bli idag med så det är bara att vi startar upp denna soliga torsdag.

Kontinen/Peers - Kubot/Melo (1) @ 2.20 Turnering: Wimbledon Spelbolag: bet365 Värdering: 5/10U Spelstopp: 14:00

Det här är faktiskt det första raka spelet vi spelar från Wimbledon, vi har gått på en del överspel med fin framgång - men aldrig något rakt spel pregame än. Oddsen har suttit väldigt bra och det gör dom på den här nivån, så jag chockade mig själv lite av att detta skulle bli dagens spel. Det såg jag inte komma igår, mest för att jag trodde oddsen skulle vara mycket jämnare.

Bolagen har i alla fall tagit fram en rätt så klar favorit till den här matchen och det är Kubot/Melo. Jag skulle definitivt säga att de varit 2017s bästa par hittills och att man framför allt de senaste veckorna spelat otroligt bra tennis. Har två raka titlar på gräset här inför Wimbledon och har även vunnit Masters-turneringarna i Miami och Madrid dessförinnan. Trots sin makalösa form så tycker jag tyvärr inte att de sett så bra ut i Wimbledon, det har till och med varit snudd på att man åkt ut så att man tagit sig till semin är väldigt starkt av dom.

Man öppnade turneringen väldigt starkt då man fullständigt körde över Koolhof/Middlekoop i tre raka. Sedan var det i den andra omgången de var på väg ut mot Petzschner/Peya som jag tyckte spelade riktigt bra, den vann man till slut med 11-9 i ett avgörande femte set. I tredje omgången var man också illa ute, där hade man två sets underläge mot Mergea/Qureshi men lyckades sedan höja sig och vända det rätt så komfortabelt. Kvartsfinalen var det inget snack om egentligen, mötte ett mycket sämre par i form av bröderna Skupski och kunde där vinna igen i tre raka. Så jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till deras form denna vecka, jag tycker att dom inte sett så värst bra ut och att det finns en hel del fel i sitt spel. De kommer självklart att höja sig nu när det bara är två matcher kvar för att vinna titeln, men kan man ändå rättfärdiga dom som så här stora favoriter? Nej, jag tycker inte så.

Kontinen/Peers har lite gått som en berg- och dalbana hittills i år. Det har inte alls varit samma stabilitet som det var under 2016 men man får inte glömma att de plockade hem Australian Open under de första veckorna av året, så det är inte så misslyckat ändå, kanske mest en besvikelse i det hela. Man har blivit utslagna i matcher som man ändå trott att de skulle vara givande i och grussäsongen kändes som en enda stor misär för dom båda. Nu dock så verkar man ha fått upp nivån lite igen och framför allt formen när man nu träder in i semifinalerna här i Wimbledon.

Deras vecka har varit lite stabilare än Kubot/Melos får man nog säga, man har inte varit lika illa ute som dom i sina matcher men det har tappats set lite här och var. Egentligen en rätt så behaglig lottning för Kontinen och Peers, inget direkt motstånd som hotar dom på den nivån, i alla fall inte fram till gårdagens femsetare mot det extremt formtoppade paret Harrison/Venus. En riktigt tuff match man gick igenom där, räddade nästan virtuella matchbollar i fjärde set då man tog sig tillbaka från 0-40 vid 3-4 och kunde sedan vinna tiebreaket. Efter det var det bara ett par på banan och slutet av fjärde och hela femte kändes verkligen som en klassisk Kontinen/Peers insats.

Så vad är min slutsats för den här matchen egentligen? Jag tror den blir fruktansvärt jämn, enormt. Att man kan skilja på paren så här pass mycket i oddsen, det förstår jag inte. Hade det varit Kubot/Melo som stod i 2.20 hade jag också plockat dom, så spelet handlar kanske inte så mycket om att jag tror mest på Kontinen/Peers, utan att denna match känns extremt 50/50. Självklart så tror jag att Kontinen/Peers också vinner detta, de känns som det hetaste paret denna vecka och vill visa att man är att räkna med fortfarande. 2.20 tycker jag är ett väldigt bra pris på dom och det är spelvärt hela vägen ned till 1.83, vilket är BET365s odds för 50/50 matcher.

Kommer bli en enormt sevärd match oavsett utgång, så jag tycker att ni ska titta till matchen oavsett om ni spelar eller inte. Förhoppningsvis så fortsätter den goda formen även i så här stora sammanhang som i dag. Vi håller tummarna.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.