Speltips: Dags att starta juli

Hej!

Vi har äntligen lämnat juni månad bakom sig, det känns oerhört skönt, ungefär som en lättnad. Det blev minus den månad tyvärr, men det kändes liksom som att man fick en dålig start och sen gick det aldrig att komma ikapp igen. Spelen i sig tycker jag inte var dåliga, men vi fick knappast med oss några super tiebreaks, vilket också påminner mycket om hur 2016 väldigt ofta såg ut. Som vanligt är det ju tuffa och små marginaler när det gäller dubbeln och det är egentligen bara att fortsätta gneta på, det är mycket kvar av året.

Bonzi/Pichler - Lenz/Puetz (2) @ 2.10 Turnering: Challenger Marburg Spelbolag: bet365 Värdering: 5/10U Spelstopp: 16:30

Tyvärr startar inte Wimbledon sina dubbelmatcher förrens morgondagen, eller torsdagen. Så tills dess känns utbudet lite stramt och inte alls lika attraktivt, men det finns många turneringar och en turnering på rätt hög nivå hittar vi i Marburg, Tyskland.

Denna gång är det dock inget gräs som gäller utan vi går som vanligt tillbaka till tennisens riktiga underlag gruset för att titta till en riktigt spännande match. I denna match kommer vi att backa de två hemmaspelande tyskarna Lenz och Puetz. Varför de är underdogs tror jag egentligen bara ligger i att man inte är så frekventa i dubbeln och att man ofta spelar lite högre upp i så fall. Annars tycker jag detta är lite skevt, för sett till spelkvaliteten så är det definitivt våra två tyskar som är de bättre spelarna.

Puetz är banans absolut bästa, men han blir oftast väldigt undervärderad då han på grund av skada tvingat sig vara borta ett tag och inte direkt kommit tillbaka till sin korrekta ranking runt 150 i världen än. I dubbeln är han ännu bätttre enligt mig och han var faktiskt på väg in mot de 100 bästa i dubbeln när han var som bäst och han har egentligen alla kvaliteter för spelformen, servar bra, väldigt fint volleyspel och rätt så aggressiv framme vid nät.

Lenz tror jag är den som drar upp deras värdering, har bara spelat ett handfull dubbelmatcher genom sin korta karriär men det kanske inte är så lustigt då han de senaste åren befunnit sig på college. Trots att han i vissa perioder varit borta på grund av skada så rankades han alltid som bland de bästa i nationen på college, även i dubbeln där han tog sig upp till ungefär 15-rankade paret i nationen ett år.

Det skiljer lite i hur paren spelar, Lenz är inte alls lika kraftig servare som Puetz, utan är mer en spelare från baslinjen med riktigt bra grundspel. Jag tror att det kan passa väldigt bra mot detta motstånd idag, att man har två spelartyper som är väldigt varierande. Motståndarna gillar att slå från baslinjen så man måste ta möjligheterna i akt att försöka pressa dom.

Paret man ställs emot är Bonzi och Pichler, två rätt så högt rankade spelare i dubbeln men detta beror endast på att man i stort sett alltid spelar dubbeln på futuresnivå. Ni vet vid det här laget att det inte är någon direkt större kvalitet på dubbeln på futuresnivån, oftast hittar man spelare som vecka in och ut vinner matcher där, samtidigt som det finns de som harvar på liknande sätt för att vinna. Bonzi och Pichler är i alla fall två duktiga spelare på den nivån, men jag är tveksam till om de räcker till på högre nivå i dubbeln än. Jag är helt säker på att oddssättarna utgått från deras matchfacit när man satt detta odds ihop. De har aldrig spelat tillsammans så det finns heller inget att rättfärdiga dom emellan som par.

Jag tycker man underskattar tyskarna här, de lär nog vara väldigt motiverade att vinna på hemmaplan och Puetz främst är den bäste som visat upp bra facit på ATP-touren i dubbeln de senaste veckorna också. På samma sätt underskattas Lenz en del i dubbeln, på grund av att han inte spelat så ofta i och med college, men han har fortfarande en del turneringssegrar och jag tror att de passar väldigt bra ihop som par. I min mening borde man vara favoriter i dag, och jag skulle nog rent av bara vända på oddsen för att sätta det i korrekt läge.

Förhoppningsvis kan tyskarna ge oss en grym start på denna månad, en månad som jag hoppas blir väldigt mycket bättre än den föregående. Vi håller tummarna och är på återseende under morgondagen för lite Wimbledon-action troligtvis. Vamos!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.