Speltips: Mysteriet från Japan

Hej!

Äntligen tillbaka på vinnarspåret återigen och skönt att Added och Olivetti lyckades reda ut gårdagens match. Servade rätt bra båda killarna, men lyckades göra spänning av matchen då man tappade ett gem och sen misslyckades med att ta sina breakbollar. Härligt besked att de höjde sig ändå i super tiebreaket och det var länge sedan man vann ett spel där de man backar inte breakade motståndaren någon gång under matchen. Det tar vi, utan att tveka, men nu! Låt oss fokusera mot nattens bravader.

Watanuki/Watanuki - Ehara/Niki (1) @ 2.10 Turnering: ITF Japan F3 Spelbolag: bet365 Värdering: 5/10U Spelstopp: 04:00

"Mysteriet från Japan" står det i rubriken, är detta en av dina missvisande rubriker återigen kanske ni funderar kring? Ja, eller snarare både och. Precis som jag beskrev Nagao/Oku som något form av par som bara dykt upp från ingenstans, lite så är det faktiskt med de flesta japanerna, i alla fall från vår sida. Men de som presterat nästan bäst av dessa okända japaner är bröderna Watanuki. Det finns till och med en tredje bror, vad jag vet, eller tror i alla fall. Så detta är en riktig tennisfamilj som dykt upp för oss i västvärlden att beundra.

Eller okej, jag tar väl kanske i lite, faktum är att YUSUKE var rankad som den näst bäste junioren i världen för ett tag sedan. Storebror YOSUKE (märk den lilla skillnaden i namnen) däremot har presterat men inte alls varit på samma nivå. Det jag gillar med dessa två bröder är att de verkar vara två rikiga krigare som kämpar turnering efter turnering, både i singeln och i dubbeln. Jag vet inte om det är så att de ofta är skadade eller om det är brist på pengar, men tyvärr så ser man inte dom längre eller nu för tiden, åka runt och resa så mycket, utan man har mer varit på hemmaplan detta år och slutet av 2016 för att spela. Därav min rubrik kring att dessa är ett form av mysterium, jag kan inte riktigt sätta ned min fot kring vart jag har dom, trots att deras resultat bara visar positiva sidor.

Resultatmässigt i dubbeln så tycker jag att man presterat rätt bra på de fåtal turneringar man spelat. Detta är deras första turnering för året och där visade man prov på styrka direkt och avfärdade ett hyfsat par med enkla siffror i två raka set. Annars gjorde man bäst ifrån sig under 2016 där man tog hem en futurestitel och tog sig till kvartsfinal i en Challenger, samt första omgången, i dessa två så pressade man riktigt bra motstånd och det är också ett ytterligare bevis på hur de presterar hemma och att de verkligen går all-in i sina turneringar. 2015 tog man sig också till kvartsfinal i en annan Challenger på hemmaplan och det stärker bara tesen ytterligare.

En stor fördel även sett till spelet, finner vi i självklarheten att dom är väldigt samspelta. Det skiljer trots allt åtta år emellan dom, men man har spelat mycket tillsammans och man tränar vecka in och ut med varandra, och så självklart..är man bröder. Så det finns såklart en hel del i ryggraden för dessa två herrar, de kommer veta hur den andra rör sig och taktiskt så har de en fördel gentemot deras motståndare.

Motståndarna är två duktiga spelare, eller två som förr i alla fall var det, och de består av två rutinerade japaner i form av Ehara och Niki. Den sistnämnde är den som håller högst kvalitet i dubbeln och har redan plockat två futurestitlar detta år och faktiskt bara förlorat två matcher än så länge. Har trots det tappat en del på rankingen och har en lång bit kvar till toppen trots sina titlar.

Det stora frågetecknet hos dom ligger självklart hos Hiroyashu Ehara, som var väldigt kompetent i singelspelet för några år sedan, men som nu verkar ha tappat det helt. Ett tag var han på väg att slå sig in bland de 300 bästa i världen i singeln och han var absolut en spelare att räkna med att komma långt i turneringarna vecka in och ut. Jag vet inte vad som hänt med honom, men de flesta av hans resultat talar för att han inte alls håller samma kvalitet fortfarande.

I dubbeln har det inte heller sett så ljust ut, där han faktiskt då han vill, kunnat göra några riktigt fina resultat. Har knappt spelat något de senaste två åren och det är rätt uppenbart att det aldrig varit en spelare som satsat på dubbeln som spelform. Har bara sex vinster under de senaste två åren och det har varit förluster på futuresnivå där motståndet inte skrämmer så värst mycket.

Ehara och Niki spelar för första gången ihop denna vecka och har nog inte riktigt kommit in i tiden med samspelet. Har varit en del regnuppehåll med under veckan i Japan, så det kan mycket väl ha spelat roll i deras träning, då Niki fortfarande är kvar i singeln.

Jag tycker att det i denna match finns en del faktorer som talar mer för att bröderna Watanuki ska ha en större chans att vinna nattens match. Jag tycker mig inte se någon direkt större skillnad och kan inte rättfärdiga 2.10, utan jag tycker det mer bör luta mot 1.83-1.83 vilket är 50/50 match up hos BET365. Man ska inte underskatta motståndarna, då de besitter en riktigt hög kvalitet när de är som bäst, men samtidigt får man inte heller överskatta dom och där tror jag Watanukis samspelhet kan bli avgörande.

Vi får helt enkelt se imorgon bitti.

VAMOS!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.