David - tabletennisbets blogg

Speltips: Ett år hos 1x2!

Hej igen !

 

Då var två välbehövliga semesterveckor till sist över. Det har blivit en del resande till ställen där det finns betydligt fler och säkrare soltimmar än det Sverige har att erbjuda. Nu är jag fullproppad med D-vitamin och tänkte köra på till vecka 30 då jag återigen kommer att ta ett break. Denna gången i tre veckor. Efter det avbrottet så kommer jag köra hela vägen in i kaklet fram till årsskiftet.

Under min semester så lyckades jag även att pricka in en milstolpe. Den 8/6 - 16 så skickade jag ut mitt första spel på 1x2. Det gör att jag nu har passerat året där. Det har varit ett fantastiskt år och det har framförallt ni läsare bidragit till. Nu får det vara slut på blödigheterna och vi kikar istället på morgondagens utbud!

 

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

Challenger Ochsenhausen

Frane Kojic vs Evgueni Chtchetinine

Spel: Frane Kojic @ 1.61

Stake: 5/10U

Bookie: bet365

Spelstopp: 10:30

 

I detta spel väljer jag att lita på förra årets Challenger Series vinnare Frane Kojic. Kroaten tävlar flitigt både här och på den internationella touren. Han är en större spelare med bra räckvidd och tunga slag, två egenskaper som passar bra mot en defensivspelare. 

På andra sidan bordet står det outröttlige (?) Evgueni Chtchetinine. Han fortsätter att göra bra resultat och det känns absolut som att han kan hänga med på Challengertouren ett tag till. Han har dock fått det betydligt tuffare på senare tid då han allt som oftast förlorar mot spelare som är bra mot deff.

Dessa sommarchallys är lite speciella. Det är ruskigt svårt att veta var spelarna står. Det jag brukar ta till vara på är att det ofta är de unga spelarna som vill framåt i karriärerna som tränar hårdast under dessa tider. Där ingår då Kojic medans Evgueni inte lär röra racket allt för många gånger under juni, juli och augusti.

Jag kikade igenom lite statistik tidigare under dagen och såg då att Kojic har ett kraftigt plusfacit från 2016 och framåt mot Chtchetinine. Jag har spelat honom så lågt som 1.53 och även använt handicaplinor vissa gånger. Det tycker jag visar på att 1.61 här är bra.

Det finns även andra faktorer som påverkar. Kojic lär träna mer som sagt men han visade också fin form så sent som för en vecka sedan. Han gick då 5-2 i gruppspelet för att sedan vinna med 3-0 mot Vostes i semin. I finalen fick han dock stryk mot Ghosh som verkar vara i väldigt fint slag för tillfället.

En annan sak som jag vill trycka på är att detta är spelarnas första match imorgon. Chtchetinine brukar ta allt längre tid på sig att hitta smöret i sin deff och har förlorat ett par riktiga rötmatcher under de tidiga timmarna det sista. Kojic däremot brukar vara het på gröten från start och det brukar redan då avgöras om han kommer få en bra eller dålig turnering beroende på resultaten tidigt under dagen.

Som ni kan läsa så talar mycket för Kojic här. Man ska dock aldrig räkna bort den gamla räven Chtchetinine. Kojic odds är ändå för bra och klickas med 5u.

 

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

@ tabletennisbet

David - tabletennisbets blogg

David - tabletennisbet

David, som huserar under namnet tabletennisbet, brinner för sporten som många andra ser som en källarsport. Han jobbar in spelen tillsammans med sin hund som skäller in spelen åt honom. David har fört en relativ anonym tillvaro men vill nu ut i offentligheten för att sprida sin kunskap och få fram bordtennisen i rampljuset. Det är inte alltid lätt att få fram statistik från bordtennis vilket gör att David har byggt upp ett stort kontaktnät och tillbringar alldeles för många timmar framför sina datorskärmar.

Sveriges bästa

Kända profiler