David - tabletennisbets blogg

Speltips: Måndagens andra del

Tjena,

Inte hunnit se så värst mycket av spelet i Ochsenhausen idag. Sriram avfärdade dock Rakov i tre raka och dagens första satt. Tvä jämna set verkar ha avslutat matchen, dock verkade Srirams psyke i denna matchen avgöra.

I dagens andra match som precis avslutades så möttes Sambe och Sriram. Sriram slarvade givetvis matchen igenom. Han hade 10-7 i första set bland annat som han lyckades sumpa. Sambe i 2-0 ledning efter två spelade set. Då vaknade Sriram en smula och tog de nästföljande två. Efter en dålig start i avgörande set så sjönk Sriram ihop och förlorade avgörande med 9-11. Slarv,slarv och åter slav summerar denna matchen för Sriram.

-

Challenger Ochsenhausen

Sushmit Sriram vs Gustavo Yokota

Spel: Sriram -1.5 @ 1.50

Stake: 5/10U

Bookie: bet365

Spelstopp: 18:00

Sriram står på 2-1 efter tre spelade matcher. Starkt att slå Kojic i den andra matchen. Mot Sambe så slarvade han enormt matchen igenom. Han stör de flesta spelare han möter och i denna matchen ska han ha toppchans.

Det finns ett par anledningar till detta. Sriram har lätt för deffar då han vänder deras skruv och istället kan komma på attack själv. Han slog Chtchetinine på detta vis och Yokota är tio gånger sämre än Mr C. Yokota spelar också mer offensivt men utan riktiga vapen. Det gör att Sriram kommer kunna stöta med sin backhand vilket jag tror kommer ställa Yokota totalt. Jag tror också Sriram kommer ha ett stort övertag i både serve- och returspel där jag tror flera av Yokotas returer kommer flyga en bra bit utanför eller i nät. Sriram ska max kunna slarva bort ett set i denna matchen.

Yokota står på 1-2. Segern tog han mot den fruktansvärt dåliga Bruno. I övrigt har det vart torskar mot Ishiy och Sambe. Yokota känns som en spelare som sprattlar till emellanåt men mot Sriram kommer han att ha ständiga problem att kontrollera varendra boll.

Även om Sriram slarvar en del så ser jag ingen anledning att tveka på detta spelet. Jag plockar det dock "bara" med 5 units på grund av just detta. Sriram går aldrig att lita på som favorit.

-

Challenger Ochsenhausen

Valerij Rakov vs Gustavo Yokota

Spel: Valerij Rakov @ 1.83

Stake: 5/10U

Bookie: Bet365

Spelstopp: 20:00

Rakov är som ni vet ingen stjärna här i Ochsenhausen. Som jag skrev i gårdagens inlägg så brukar han få med sig max en match. Han har börjat dagen på samma sätt då han står på 0-3. Nu väntar dock två passande matcher för Rakov där han först möter Bruno för att senare på kvällen ta sig an Yokota. Jag hoppas att han kan slå Bruno, oddset är dock för lågt, för att sedan ge Yokota en rejäl match.

Rakov är som sagt en av de sämsta som befinner sig regelbundet i Challyn. Han har dock en förkärlek till att möta deffar. Han har bra träff i forehand dock har han svårt för att avgöra bollarna. Mot Yokota kommer han dock få en del gratis om han får över ett par bollar. Yokota är inte den säkraste deffen i världen och lär bli en aning stressad när han får tillbaka boll efter boll. 

Rakov visade också i matchen mot Sriram att han är bra mot material. Trots att han torskade i tre raka så pressade han den klart bättre Sriram i två av tre set.

Yokota är som sagt en brasiliansk deff som spelar lika mycket offensivt. Han har ingen klar strategi över hur han ska spela och det blir ofta hans fall i matcherna. Kan han bara jobba en del på sin deff så kan han nog bli en hygglig spelare om ett par år. Frågan är om han har skallen till det?

Jag tycker mycket talar för Rakov i denna matchen och då framförallt spelstil. Det som talar emot Rakov är hans psyke. Klarar han av att vända ett 0-1 underläge eller blir det pannkaka av allt? Svaret får vi kl 20 ikväll!

-

@ tabletennisbet

 

David - tabletennisbets blogg

David - tabletennisbet

David, som huserar under namnet tabletennisbet, brinner för sporten som många andra ser som en källarsport. Han jobbar in spelen tillsammans med sin hund som skäller in spelen åt honom. David har fört en relativ anonym tillvaro men vill nu ut i offentligheten för att sprida sin kunskap och få fram bordtennisen i rampljuset. Det är inte alltid lätt att få fram statistik från bordtennis vilket gör att David har byggt upp ett stort kontaktnät och tillbringar alldeles för många timmar framför sina datorskärmar.

Sveriges bästa

Kända profiler