Speltips: NY Yankees - OAK Athletics.

Goood kväll kamrater!

Om senaste spelet

Ja, det var ju bara en match igår i form av Wild Card 1 där Rockies flög till Chicago för att möta Cubs på Wrigley Field. I vanlig ordning, så var det en helt fantastiskt stämning från början till slut i en match som ska sägas inte hade något offensivt i sig överhvudtaget. Varför? Jo - för att vi hade två pitcher som hette Freeland och Lester som gjorde ett absolut världsklass jobb när det kom till att pitcha igår och som tillsammans fick med sig 15 strikeouts över deras kastade inninge samtidigt som man släppte vadå? 8 hits? Rockies tog ledningen direkt i första inningen, efter det så hade vi det absolut avslaget och det var inte för ofta vi fick se löpare som var i scoring-position under matchen. I den nästsista inningen lyckades dock Gore stjäla andra bas och med en basehit så kvitterade Cubs matchen till 1-1. 9 innings var spelade och vi gick mot extra innings. Det hotades lite från Cubs sida under inningsen som följde men med hjälp av bra pitching och ytterst vass coaching så lyckades Rockies ta det till det 13e inningen där man återtog ledningen med 2-1. Cubs lyckades inte kvittera när det var deras tur utan fick se sig utslagna och se Rockies fira på Wrigley Field. Surt för Cubs kan man tycka, först torska det avgörande mötet mot Brewers på hemmaplan om divisionen för att nästa dag återigen förlora mot Rockies i ett Wild Card som avslutade deras säsong. Rockies vidare till slutspel, Cubs byebye!

Vi har två lag kvar till denna natten som ska göra upp om vilket lag utav Yankees och Athletics det blir som plockar den sista platsen i ett slutspel och som kommer få möta Red Sox om några dagar! Yankees med Severino på kullen och A's....A's med en bullpen game!? Jaja.

Mot New York där Yankees tar emot Athletics för Wild Card game 2, återigen - avancera eller åk ur.

OAK Athletics läge idag -

Ja det här läget är väl definitivt något att prata om. För idag har man valt att köra på vad man kallar ''Bullpen''day. Alltså - det är ingen ordinarie pitcher som startar matchen utan det är en som vanligtvis agerar inhoppare som kommer få starta och jag gissar på att han maximalt kommer få gå 2 innings om ens det, sedan plockar man ut honom och nästa kille går 1-2 innings...osv. Så man kommer använda sig av 6-8 pitchers totalt då det tenderar att bytas pitchers oftare ju längre in på matchen man går. Ett koncept som Rays körde mycket detta året och som ändå gick ganska bra för deras del. Hur som helst, A's har då valt att starta australienaren Hendriks, som går för en 4.13 ERA över 24 innings och som ligger på en hög 1.46 WHIP. Lägg också till att man skickade ner honom i minors ett tag denna säsongen och sedan kallade upp honom igen. Jag vet inte hur denna killen inte ska släppa hits och runs mot ett extremt tungt lag som Yankees är och dessutom så ska han kasta borta på Yankee Stadium. Han kanske gör det bra, men jag tror inte det kommer hålla över hela matchen att använda sig av denna typen av pitching-taktik mot Yankees borta i New York. Nu har jag inte stenkoll på just detta, men jag tror det är första gången man testar detta sett över hela säsongen. Jag ställer mig extremt, e x t r e m t negativ till detta.

NY Yankees läge idag -

Det pratades ganska så intensivt om vem som skulle få bli den startande pitchern detta året till säsongens Wild Card då man sedan ganska långt tillbaka visste att det skulle bli just en Wild Card-match för Yankees. Vem litade man på mest och vem var mest stabil? Förra året pitchade Severino som startande när man mötte Twins (också på Yankee Stadium) och faktum är att efter - vad jag kan tänka mig var intensiva disskusioner - så beslöt man sig alltså för att även detta året köra med Severino igen. Detta trots att Sevy gjorde en katastrofal insats i förra årets Wild Card och där han blev utbytt mer eller mindre direkt när han släppte en drös hits/runs på ytterst kort tid och där hans nerver inte överhuvudtaget var med i den matchen. Severino har dock återigen detta året gjort ytterligare en extremt bra säsong och avslutade regular season med en 3.39 ERA över 32 starter samt en mycket stabil 1.14 WHIP. Yankees som många vet har varit utan sin storstjärna Judge alldeles för länge, han är tillbaka sedan någon vecka tillbaka samtidigt som man har fått tillbaka Gregorius som jag klart vill påstå är en ytterst viktig pjäs i deras lag. Sen ska vi heller inte glömma nyförvärvet McCutchen som var Pirates i särklass största stjärna innan han gick till Yankees. Alla dessa herrar är med i kvällens uppställning plus att vi har powerhittern Stanton och Hicks + Voit + Andujar som alla slår i löjligt bra siffror. Det, det är dagens läge i Yankees. Ett jävligt bra läge. (ursäkta ordspråket)

Mitt speltips och odds på matchen

Så, Athletics går ut här denna natten och har valt till just denna matchen där allt gäller - att man ska köra en bullpen-day och jag kan bara tänka mig att man har haft Rays i åtanke här. Sen är det som en på twitter också skrev, bullpen har funkat bra för A's och man är stabila när det kommer till folk som hoppar in men klarar man verkligen av att köra bullpen och att det ska coachas rätt när man ska spela på bortaplan och mot ett Yankees som just nu har ett av de tyngsta laget i ligan? Yankee Stadium som det för övrigt då spelas på skojar vi inte bort i första hand, jag kommer ihåg hur trycket var förra året när man spelade med samma förutsättningar och med den akustiken man får på arenan så blir det lite halvjobbigt som motståndare när decibel-nivån konstant är högre än en Iron Maiden-konsert på Madison Square Garden. Yankees dessutom med ett så komplett lag man bara kan få just nu och med en Severino som har varit outstanding denna säsongen ger mig inga andra alternativ än att spela på just Yankees att vinna matchen. Sorry A's, jag hade så gärna sett er vinna - men det här kommer att bli Yankees match hela vägen.

NY Yankees ML @1.571, Pinnacle, 7/8 units, 02:10

/Stefan Tirnanic @MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.