Speltips: PIT Pirates - KC Royals..

Baseball 18/8

Gooooood dag kamrater!

Vårt spel på Marlins igår att gå över 7.5 hits gick ju trots allt ganska så smärtfritt till slut ändå även om det då ska sägas att det inte såg superlovande ut de första fem inningsen då man bara hade 2 hits efter halva matchen. Fedde stod för en klart bättre start än vad han brukar göra vanligtvis men det fina med lag som ger upp säsongen är att man plockar ut en pitcher trots att han nödvändigtvis inte har gjort en dålig start. Detta givetvis för att testa andra och experimentera lite. Så var också fallet igår då man plockade Fedde även om han såg bra ut, in kom bullpen och det var också då Marlins hits började trilla in. Man drog iväg 4 hits i den sjätte inningen och hade vid det laget 6 hits, vidare i sjunde inningen drog man iväg ytterliggare två hits och man landade tillslut på 9 hits över hela matchen. Vårt spel på Marlins att gå över 7.5 hittade in efter en trög start och Marlins vann sin match. Win-win.

Denna kvällen åker vi till ytterliggare ett möte där vi har två lag som inte har något alls att spela för. Det gäller Pirates - Royals som spelas borta i Pittsburgh där Pirates igår vann första mötet efter en ganska så stökig match resultatmässigt skulle jag vilja påstå. Man vann tillslut med 7-6 efter mycket om och men i en tillställning där det både togs och gavs bort misstag defensivt. Nytt möte denna omgången och jag är inne på att Pirates plockar detta andra mötet med marginal när Royals ställer upp med Skoglund.


PIT Pirates - KC Royals

PIT Pirates - 1.5 @2.030, Pinnacle, 6/8 units, 01:10


Startande för PIT Pirates -

Jameson Taillon, som går för en 3.37 ERA över 29 starter. Har med sig 171 innings, är noterad för 156 strikeouts och landar på en stabil 1.20 WHIP.

Taillon får nog sägas är den bästa pitcher Pirates nu sitter inne på. Han har stabila siffror över hela säsongen, han får inte med sig så mycket strikeouts visserligen men det spelar å andra sidan inte någon roll om man får med sig Flyouts/Groundouts och när man ligger på en sådan WHIP som han gör. Över sina sju senaste starter, så har Taillon mött mer eller mindre bra lag hela tiden och i varje start. Förutom en start där han släppte 3 runs så har han släppt maximalt 2 runs i varje start han har gjort mot dessa lagen och då pratar vi om lag som Braves, Brewers, Cubs, Cardinals och Rockies. Mycket bra form på hemmapitchern som denna natten står emot ett extremt mycket lättare lag än van han den senaste tiden har varit van vid. Bra chans för en exceptionell start!

Startande för KC Royals -

Eric Skoglund, som går för en 6.19 ERA över 10 starter. Har med sig 56 innings, är noterad för 43 strikeouts och landar på en 1.34 WHIP.

Efternamnet är lite intressant eller ja, hela namnet egentligen då man nästan kan tro att han är svensk. Vi diskuterade det i MLB-Sverige gruppen och jag har för mig att vi inte hittade något alls som knöt honom till sverige - kan vara lite kul att veta då namnet låter väldigt svenskt och jag själv trodde han hade någon form av koppling. I alla fall, det är lite kontraster i detta mötet pitching-mässigt som ni ser och inte minst på ERA-fronten där Skoglund har haft det betydligt jobbigare. Skoglund har inte haft någon vidare form detta året heller nu när han gör sitt andra år i högstaligan efter att han förra året gjort ännu sämre säsong med Royals över hans få 7 matcher. Han verkar inte få saker att stämma när han kastar, missar zonen och kastar mer balls än vad en normal pitcher bör göra vilket leder till att hans pitchcount framförallt brukar skena relativt fort. Nu tror jag inte han kommer gå så långt i denna matchen heller, men tillräckligt för att släppa en del hits och runs som Pirates sen kan bygga vidare på i matchen efter att man fått sig ett bra utgångsläge till att vinna matchen. Ytterligare en tuff start att vänta för Skoglund som denna omgången inte ens kan luta sig tillbaka på att pitcha hemma.

Jag vet inte riktigt vad som hände med Pirates där för man var otroligt mycket på G där ett tag och bara öste in runs som i sig resulterade i att man vann matcher konstant och hade flertalet bra win-streaks. Det mattades av lite och förhoppningarna på att chocka alla och nå slutspel dog totalt. Men man får ändå ge Pirates att man har det recordet som man har med tanke på att man har blivit av med spelare och inte minst den allra viktigaste spelaren som man tappade till Giants och som nu är i Yankees - McCuchen.

Offensiven har inte varit riktigt skarp och det har jag nog pratat om innan, man får iväg en duktigt bra mängd hits men man lyckas inte riktigt få in sina killar som är ute på baserna som man bör. Hade man skött sig något bättre när man är i sådana situationer så hade deras runs per match varit så mycket högre. Royals finns det inget att säga om egentligen, det är ligans sämsta lag tillsammans med Orioles och det offensivet är lika katastrofalt som deras defensiva styrka. Lägg till en Skoglund som kan vara en av ligans top 5 mest osäkra pitchers samtidigt som Pirates spelar hemma med Taillon på kullen så kan jag inte se riktigt hur Pirates int ska vinna detta mötet med minst två runs.

Pinnacle ger oss 2.030 på Piraterna -1.5 i handicap, taget!

/Stefan Tirnanic @MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.