Speltips: Mot Houston!

God fredag på er kamrater!

Ja hörrni, då är vi här igen. Ännu en serie avklarad och vi har nu fått våra 4 sista lag där två går vidare till det berömda WorldSeries. Vi har Yankees - Astros på ena sidan i ALCS och så har vi Dodgers - Cubs på andra sidan i NLCS. Två väldigt spännande serier att se fram emot och jag tvivlar inte på att det blir minst lika bra som vi har fått se slutspelet hittills denna säsongen.

- Men lite om matchen igår...

Spelmässigt så hade vi Nationals att vinna matchen och samtidigt som vi också hade att startande Gonzales skulle gå över sin lina på 5.5 strikeouts. Det började inte jättebra för Nats Gonzales som i första inningen hade lite problem, släppte lite hits, walks och lämnade första inningen med att släppa en run och med tanke på omständigheterna så kunde man vara glad över att det faktiskt inte blev mer.

Gonzales fick med sig en strikeout i den inningen, han fortsatte kasta och kom upp i en pitchcount som inte riktigt är idyllisk för en pitcher i en sån här match. Ändå så kastade han så pass bra så att han efter 3.0 innings hade 5 strikeouts och en pitchcount som låg på 65. Jag menar - han släppte 3 hits och 3 runs och det i sig är inte superbra men absolut inte någon katastrof.

- Fick han fortsätta då?...

Nej, för någonstans emellan inningsen bestämmer sig Dusty Baker för att plocka ut Gonzales och jag kan bara tänka eftersom det är det mest logiska, att han inte gillade hur har presterade i matchen. Till min förvåning kom bullpen in i fjärde inningen redan och Gonzales kväll var över. På andra sidan hade Cubs Hendricks som startande, som pitchade minst lika ''illa'' som Gonzales bara det att han till och med hade släppt 9 hits 4 runs men fick alltså ändå gå djupare i matchen än Gonzales.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förlkara det men enkelt sagt så tycker jag att Baker gjorde så fel en tränare bara kan göra. Han plockade Scherzer för tidigt i game 3 vid en ledning och man förlorade efter det matchen. Nu plockade han Gonzales på tok för tidigt och Nationals förlorade tillslut även denna matchen, skillnaden var att denna gången fick man packa ihop för säsongen.

- Här kommer esset...

För att - Baker tänkte att plockar han Gonzales så kan han ta in Scherzer och för er som inte vet, så är han i övrigt är en startande pitcher och även om man nu hade vunnit matchen så ser jag absolut 0 logik i varför man ska slita på sin absolut bästa startande pitcher när han vid vinst hade stått emot Dodgers och behövt all vila man möjligen kan få. Men oavsett, hypen på sociala medier och jublet på arenan när Scherzer klev in var enormt och man förväntade sig nog mer eller mindre att Scherzer knappt skulle släppa en enda run till med tanke på hans senaste start mot Cubs.

- Besvikelsen...

Förväntningarna var enorma, esset hade kommit in och här skulle det vinnas. Men så blev det inte riktigt, för i samma veva som Scherzer plockades in fallerade precis allt för Nationals. Han fick ut två ganska snabba outs, publiken var vild, exalterad och jag garanterar att vartenda Nats-fan som kollade matchen via tv och som befann sig på arenan tänkte att ''Nu hörrni...nu sitter vi tryggt i båten.''

2 outs, 4-3 Nats och så händer detta -

Contreras Single

Zobrist Single

Russell Doubles, 4-5 Cubs.

Heyward Intentionally walked

Baez Strikes outs but reaches on a throwing error by catcher.(!!!) 4-6.

La Stella Reaches on a catcher interference(!!!)

Jon Jay hit by pitch. 7-4 Cubs.(!!!!!!)

Bryant pops out. 3 outs.

Det är så mycket fel, av ett ess och av defensiven på en och samma gång så jag började skratta nervöst samtidigt som jag kokade av ilska. Undrade för mig själv hur det kan gå så fel och hur man kan begå sådana misstag flera gånger om i en och samma inning i en sådan här match?

Matchen gick lite fram och tillbaka efter det, Cubs vann tillslut med 9-8 och man kan lugnt konstatera att Nationals gjorde en kopiöst dålig match. Jag lägger mycket av skulden givetvis på Scherzer och Nats defensiva spel. Men jag lägger också skulden på Baker som återigen gjorde ett helt idiotiskt beslut som absolut ingen förstår och bytte ut Gonzales i tredje inningen.

Dåligt rekat från min sida när det kommer till båda spelen, jag lägger nu detta bakom mig och siktar mig in på ALCS istället där Astros tar emot ett Yankees som ingen trodde skulle vara där man är idag. Astros ställer upp med Keuchel samtidigt som Yankees drar upp Tanaka på kullen i game 1!

_______________________________

HOU Astros - NY Yankees

Speltips: HOU Astros ML @1.578

Bolag: Pinnacle

Värdering: 7/8 units

Spelstopp: 02:00

_______________________________

Startande för HOU Astros -

Dallas Keuchel, som under ordinarie säsong gick för en 2.90 ERA över 23 starter. Har med sig 145 innings, är noterad för 125 strikeouts och landar på en bra 1.12 WHIP.

Keuchel har 23 starter och inte 32 för att han under ordinarie säsong ett tag var skadad och var därmed borta ett litet tag från pitchingen. Har sett över hela säsongen gjort ett väldigt bra år och det räcker egentligen bara att kolla på siffrorna för att bli övertygad om att Keuchel är en bra pitcher. Gjorde ett extremt bra september där han 31 starter, släppte 27 hits och endast 11 runs. Klev med det in i slutspelet där han stod emot Red Sox, Gick där 6 innings, släppte bara 3 hits 1 run samtidigt som 7 strikeouts strök med. Väldigt bra form på hemmapitchern som ikväll står mot ett något urladdat Yankees.

Startande för NY Yankees -

Masahiro Tanaka, som går för en 4.74 ERA under ordinarie säsongen över 30 starter. Har med sig 178 innings, är noterad för 194 strikeouts och landar på en 1.24 WHIP.

Tanaka har varit upp och ner hela tiden denna säsongen där han först en månad gör en superb månad med enbart bra starter för att sedan följa upp nästa månad med en totalt katastrof. Fick i september med sig en hel del strikeouts men släppte samtidigt 30 hits och 18 runs över hans 30 innings. Var på sin absoluta högsta nivå när man mötte Indians på Yankee-stadium och är ett av skälen till att man nu avancerat vidare. Lyfter ändå ett finger när han nu ska kasta på bortaplan mot Astros som kommer ifrån en serie där man fullständigt slaktade Red Sox.

Jag har skrivit om hur fantastiskt och bra gjort det har varit av Yankees som lirat fyra stycken vinna eller försvinna-matcher och vunnit varje match man måste vinna för att avancera och att man nu är i ALCS. Man slog Twins i WildCard, sen plockade man tre raka matcher mot självaste Indians och nu står man här alltså och inte fasen får man det lättare när man inleder denna serien mot Astros, i Houston.

Yankees har många bra spelare och ett bra offensiv, problemet är dock bara att man strikear ut en hel del och framförallt deras storstjärna Judge som samtidigt producerar mycket framåt ryker lika snabbt på en strikeouts och producerar snabbt. Astros är det lag som är bäst i ligan offensivt av allihopa och man kan bara ta och jämföra tillexempel mot Red Sox vilken klassskillnad det var rakt igenom.

Man har Correa, Springer, Bregman, Gurriel och ligans bästa spelare - Altuve som gjorde en absolut sinnessjuk insats i serien mot Red Sox. Tanaka är bra, men jag är inte helt övertygad om att han är så bra så att han kan plocka med sig en vinst mot Astros när Houston-laget ställer upp med deras stabilaste pitcher. Astros med betydligt mer vila i kroppen och har egenligen alla förutsättningar till att vinna denna matchen.

Pinnacle ger oss 1.578 på att hemmalaget tar game 1, taget!

/Stefan Tirnanic

@MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.