Speltips: Mot Washington!

En mycket god kväll till er kamrater!

Ja vilken jäkla kväll vi hade igår alltså, tänkte skriva lite längre om de båda matcherna men i och med tidbristen och att inlägget blir så sent nu så kör vi det lite kort och siktar in oss på speltipset direkt. Antog att jag var ledig idag men fick ett samtal under eftermiddagen där jag ganska så snabbt fick besked om att jag inte riktigt var ledig just idag och vad gör man än att sadla om och sätta kurs mot jobbet.

Hur som helst, trevligt med att pricka in Nationals ML igår efter en helt sinnessjuk insats av Nationals pitcher Strasburg. Jag menar - Baker kunde nog inte ha varit gladare över att han återigen ändrade sig och valde att plocka bort den något instabila Roark för att ersätta honom med Strasburg. 7 innings gick han, släppte 3 hits och klev av med 12 strikeouts, 12 absolut brutala strikeouts där varje kast han slängde iväg var bland det bästa jag sett från hans sida.

Nationals drämde iväg en Grand Slam i 8 inningen och det stog 5-0 på tavlan, där och då insåg nu alla att vi kommer få se ett Game 5 och den trygga känslan av att Cubs har goda möjligheter till att avancera blev som bortblåst.

************

Ska vi ta det lite snabbt om Yankees också? Yankees som alltså vann game 5 igår mot Cleveland i självaste Cleveland och mot en av ligans bästa pitchers Corey Kluber. Allt, precis allt talade emot Yankees förutom att man hade CC Sabathia på kullen.

Det sjuka här är också att Yankees redan nu har spelat 4 elimination-games. Alltså först spelade man vinna eller försvinna i WildCard matchen och sen låg man under med 2-0 i serien mot Indians och precis alla trodde att det här var stenklart. Man kom tillbaka i varje match och där stog man plötsligt igår i en avgörande match. Gregorius ska ha all kredd i världen med sina 2 homeruns på Kluber som gjorde att man ledde med 3-0 tidigt i matchen, laget med alla sina fina defensiva spel ska ha kredd men framförallt så ska Sabathia för sin enastående start ha kredd! Indians utslagna och Yankees vidare. Vem kunde tro det egentligen? Nu står man emot Astros i nästa serie och här är jag övertygad om att det tar slut.

En match kvar innan vi har våra final four teams, Nationals tar emot Cubs och det är till Washington där matchen drar igång 02:00!

______________________________________

WAS Nationals - CHI Cubs

Speltips 1: WAS Nationals ML @1.934

Bolag: Pinnacle

Värdering: 6/8 units

Spelstopp: 02:00

Speltips 2: Gio Gonzales Över 5.5 Strikeouts @1.85

Bolag: Betsafe

Värdering: 5/8 units

______________________________________

Startande för CHI Cubs -

Kyle Hendricks, som går för en 2.03 ERA över ordinare säsong och hans 24 starter. Har med sig 139 innings, är noterad för 123 strikeouts och landar på en 1.19 WHIP.

Hendricks är ett av Cubs ess om kanske inte till och med deras bästa. Har haft en otroligt bra säsong med några plattmatcher men det ska sägas visserligen att det inte är så många heller för den delen. Gjorde en väldigt bra insats senast han var i Washington nu i game 1 i denna serien där hans sinker fullständigt körde över ett överrumplat Nationals som inte fick med sig mycket i den matchen på grund av den. Jag vill nog ändå ge ut en varning i denna starten till Hendricks och säga att jag inte alls tror denna starten kommer gå i närheten av så bra som senast då Nationals nu faktiskt vet till fullo hur hans sinker fungerar och att man i denna matchen inte kommer svinga så värst mycket som man gjorde då i game 1. Gör man inte det, så kommer Hendricks vara tvungen att söka sig mer uppåt i boxen som kan komma att bli hans fall i nattens match.

Startande för Nationals -

Gio Gonzales, som går för en 2.96 ERA över ordinarie säsong och hans 32 starter. Har med sig 202 innings, är noterad för 188 strikeouts och landar på en 1.18 WHIP.

Som jag skrev senast så har Nationals 3 pitchers i sitt lag som tillhör top 10 bästa pitchers i ligan. Det är Scherzer, Strasburg och givetvis - Gonzales. Som för övrigt likt Hendricks har haft en extremt bra säsong om inte något bättre till och med. Nu gick han in i senaste matchen dock och jag ska inte säga att han gjorde en plattmatch, men han var inte på den nivån jag i alla fall förväntade mig att han skulle vara på. Gonzales gör sin bästa säsong i hans karriär detta året och att han gör samma typ av start två gånger i rad ses som högst osannolikt. Återigen med en fördel att han kastar på hemmaplan och har en kokande publik i ryggen.

Så - här står vi nu. Det är två lag inatt som ställer upp med mer eller mindre likadana typer av pithers. Defensivt ligger man på samma plan och offensivt lika så bara att precis som jag skrivit innan - så anser jag att Nationals har fler powerhitters som gör det lilla extra när det kommer till att slå in runs. Att som pitcher starta en match och sen ska du först möta Turner, sen kommer Werth, efter det sen Harper och Zimmerman för att efter dessa herrarna bli uppbackade av Murphy. Alltså - det är ingen lätt uppställning du ska ta dig igenom. Likadant med Cubs med där jag anser att Nationals är något tuffare.

Nationals förlorade game 5 om det var 2011 eller 2012, förra året förlorade man även då game 5 och har nu alltså en ny chans till att vända på trenden och istället vinna game 5 när man nu spelar hemma i Washington. Med Gonzales på kullen och med en Hendricks på kullen för Cubs som Nationals till nattens match är mer redo för att hantera när det kommer till hans sinkers så är jag övertygad om att trots att det blir en jämn match, så plockar Nationals game 5 och avancerar. Nationals full kontroll igår och en liknande matchbild inatt är ett möjligt scenario.

Pinnacle ger oss 1.934 på att Nationals vinner sista matcer, taget!

/Stefan Tirnanic

@MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.