Speltips: Genomgång av League Two med kommentarer om samtliga lag!

Tjena!

Ligasäsongen närmar sig med stormsteg och idag tänkte jag köra en preview på League Two. Det är lite samma här att det är svårtippat eftersom det är en månad kvar på sommarfönstret, så rankingen får tas med en nypa salt. I övrigt känns det som League Two är något svagare i år, åtminstone jämfört med förra året. Bland de nedflyttade lagen är det bara Coventry som känns intressanta för toppstriden och samtidigt har alltså de två överlägsna lagen förra säsongen, Portsmouth och Doncaster, blivit uppflyttade.

Ranking (indelat i kategorier av lag):

Exeter

Luton

Mansfield

---

Coventry

Lincoln City

Notts County

Colchester

Accrington

--

Barnet

Crewe

Swindon

Cambridge

Forest Green

Wycombe

Stevenage

Carlisle

Chesterfield

---

Morecambe

Port Vale

Grimsby

Cheltenham

Yeovil

Crawley

Newport

Genomgång:

Exeter var väldigt bra förra säsongen och hade blivit uppflyttade om det inte vore för en trög start på säsongen. På oddsen är de sjätte-, sjundetippade men jag sticker ut lite här och lägger de högst upp rankingen. Förvisso sålt bästa spelaren Ollie Watkins till Brentford men jag förväntar mig att de ersätter honom på ett bra sätt. Blir utan tvekan ett av de bästa lagen om de fortsätter på den inslagna vägen från i våras.

Luton var också väldigt nära uppflyttning ifjol och känslan är att de tar chansen den här säsongen istället när konkurrensen är lite skralare. Tappat Jack Marriott på topp men annars är det i princip samma lag som i våras.

Mansfield är ett lag som satsar stort för att nå uppflyttning den här säsongen. Favoriter på oddsen och troligen ligans bästa spelartrupp. Inte helt enkelt med ett helt nytt lagbygge dock och imponerade inte supermycket i våras trots många förstärkningar redan i januarifönstret.

Coventry har problem vid sidan av planen med en väldigt stökig ägargrupp. Truppen är dock stark för den här nivån och värvningarna av Michael Doyle och Marc McNulty ser bra ut.

Lincoln City är tillbaka i League Two efter ett par år på lägre nivå. Har lite sämre koll på dem då jag inte följer Conference och nedåt. Tränaren Danny Cowley har ett gott rykte och sägs vara en av Englands största tränartalanger. Truppen är bra för League Two och nyförvärven Michael Bostwick och Billy Knott är egentligen spelare som hör hemma i League One.

Notts County har kanske det tyngsta anfallsparet i hela Storbritannien med Shola Ameobi och Jon Stead på topp. Två riktiga fyrtorn för er som inte känner till dessa herrar. Taktiken är given, det blir inget skönspel från Magpies i år. Det kan räcka långt ändå då truppen är riktigt stark för den här nivån. Dessutom en väldigt intressant värvning från i Liam Walker som de hämtat från Europa FC på Gibraltar.

Colchester har inte haft någon större spelaromsättning än så länge och det tror jag är en fördel. Rätt så stabila och det skulle inte förvåna allt för mycket om de är ett av de uppflyttade lagen när säsongen summeras. Gillar värvningen av Mikael Mandron från Wigan.

Accrington var fjolårets tiltlag för mig då de tappade flera ledningar på helt sinnessjuka sätt. Var väldigt bra sett till skottdata förra säsongen, svårt att sätta in dem i årets konkurrens. Med bättre utdelning inbillar jag mig att de kan vara ett topplag den här säsongen.

Barnet verkar jag tro mycket mer på än spelbolagen, och så var det stundtals under förra säsongen också. Har en av landets yngsta tränare i Rossi Eames. Väldigt mycket hänger på om de får behålla John Akinde. Tappar de honom ser det plötsligt mycket sämre ut.

Crewe är ett annat lag som är tippat bland de sista lagen och det förstår jag inte riktigt. Klubben har en stark akademi och brukar få fram flera bra spelare varje säsong. Tränaren David Artell är kompetent på den här nivån och truppen har inte blivit sämre till den här säsongen. Tre intressanta värvningar i Jordan Bowery, Chris Porter och Michael Raynes.

Swindon är väldigt svårtippade måste jag säga. Har tappat flera nyckelspelare från förra säsongen, framför allt irakiern Yaser Kasim. Ny tränare och nytt lag, kan blanda sig i toppstriden om allting faller på plats.

Cambridge spelade rätt så bra fotboll förra säsongen under Shaun Derry. Värvat lite större och tyngre anfallare nu, intressant att se hur det passar ihop med deras spelstil. Får de behålla Luke Berry?

Forest Green är den andra nykomlingen från National League. Har ingen superkoll på det här laget heller. Ska vara minsta klubben någonsin i The Football League. Har en del pengar och truppen är väldigt stark för att vara en nykomling.

Wycombe har en väldigt tunn trupp i nuläget och är således svåra att bedöma. Kompetent tränare i Gareth Ainsworth och har svårt att se att de skulle vara sämre än ett mittenlag.

Stevenage har mest värvat ungt och oprövat inför den här säsongen. Typiskt mittenlag.

Carlisle var väldigt bra den första halvan av förra säsongen. Tappade nyckelspelaren Charlie Wyke på den sista dagen av transferfönstret i januari och sedan gick det utför. Har inte lyckats ersätta honom ännu. Tränaren Keith Curle är nog inne på sin sista säsong i klubben och känns inte helt i harmoni.

Chesterfield har tappat fem, sex av sina bästa spelare det senaste halvåret. Tippade högt av många men min gissning är att de snarare är ett mittenlag.

Morecambe har haft en del struligheter på ägarfronten det senaste året. Ett mirakel att de höll sig kvar förra säsongen trots att de knappt hade ett lag att ställa på banan under vissa perioder. Lugnare i klubben nu och bättre förutsättningar att klara kontraktet den här säsongen. Tränaren Jim Bentley är väldigt kompetent på den här nivån. Ändå favoriter att sluta sist hos spelbolagen.

Port Vale är ett annat lag som haft problem med interna stridigheter. Värvat ett helt nytt lag inför den här säsongen vilket gör dem väldigt svårtippade. Tom Pope är en bra värvning.

Grimsby har lyckats knyta till sig Russell Slade som tränare. Intressant att se vad han kan göra på den här nivån. Frågan är om motivationen finns att träna så här långt ned i seriesystemet. Det går snabbt utför som tränare. Laget lider fortfarande av förlusten av Omar Bogle, som var den överlägset bästa spelaren förra säsongen.

Cheltenham gjorde det okej som nykomlingar ifjol men inte har inte direkt blivit starkare till den här säsongen. Ligger i farozonen för nedflyttning.

Yeovil är ett lag på nedgång är känslan. Väldigt tunn trupp inför den här säsongen och skulle behöva ett par nyförvärv innan sommarfönstret stänger.

Crawley har anlitat den gamle australienske landslagsspelaren Harry Kewell som tränare. Eftersom han är helt oprövad som tränare sätter jag ett frågetecken där. Tappat en nyckelspelare i James Collins. Ny ambitiös ägare, men fortsatt en tunn trupp än så länge.

Newport får svårt att hålla sig kvar den här säsongen. Har en dålig spelartrupp rent ut sagt och hade åkt redan förra säsongen om inte Leyton Orient kapitulerat totalt under vårsäsongen. Lever på att de är svårslagna hemma i Wales där de spelar på ett underlag som är 50 % gräs och 50 % lera.

Speltips:

Jag har ett speltips till den första omgången av League Two också och det är Morecambe +0 på hemmaplan mot Cheltenham. Det här är en match mellan två förmodade bottenlag. Morecambe har truppen redo direkt och brukar börja säsongen starkt medan Cheltenham väntar på ett gäng värvningar som ska fullbordas i augusti månad. Jag har svårt att förstå varför Cheltenham är favoriter som bortalag här och spelar Morecambe +0 till 2,07 utan att tveka.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.