Speltips: Cupkväll i England

Tjena!

Ligacupkväll på gång i England med en del intressanta odds som sticker ut på förhand. Det är alltid lite klurigt innan laguppställningarna har kommit i cupsammanhang men det finns ändå två lag som känns spelvärda i nuläget trots stort favoritskap i båda fallen. Det gäller dels Watford som tar emot League One-laget Gillingham hemma på Vicarage Road och dels Wolverhampton som tar emot League Two-laget Cambridge United. I League Two finns det dessutom ett fint spel till helgen i Accrington Stanley som möter den oväntade (och oförtjänta) serieledaren Morecambe på hemmaplan och i nuläget spelas till höga 1,91.

Vi börjar med Watford som alltså möter Gillingham på hemmaplan i Ligacupen. Watford har en bred trupp och lär starta med ett bra lag även om man troligtvis ställer över många startspelare. I vissa fall behöver det inte vara helt fel med tanke på att en spelare som Odion Ighalo till exempel ser ut att ha tappat fjolårets form fullständigt och kanske inte ens gör laget bättre i nuläget. En del intressanta värvningar ser ut att få chansen med Younes Kaboul, Matej Vydra och Isaac Success som tänkbara startspelare, där den senare är särskilt spännande. I övrigt har man startat säsongen helt okej spelmässigt under den nya tränaren Walter Mazzarri, med en oavgjord och en förlust i två tuffa matcher mot Southampton och Chelsea.

Gillingham i sin tur är ett lag som kommer från en 5-0-förlust i helgen mot Scunthorpe på bortaplan. Normalt sett är man dock ett lag för den övre halvan i League One, även om man varken spelmässigt eller resultatmässigt visat det hittills den här säsongen. Efter de inledande fyra omgångarna är Gillingham det lag som släppt till näst mest (efter Morecambe, League Two) förväntade mål i hela Football League. Till den här matchen saknar man flera nyckelspelare samtidigt som tränare Justin Edelburgh har flaggat för en del förändringar i startelvan. Det är alltså knappast ett Gillingham i toppform som ska ta sig an ett mittenlag i Premiership med en bred trupp.

Wolves har alltså fått den tacksamma lottningen Cambridge United i den andra omgången av Ligacupen. Cambridge är ett förmodat mittenlag i League Two och har dessutom inte inlett säsongen på ett särskilt imponerande sett. På sina fyra inledande ligamatcher har man endast lyckats skrapa ihop två poäng och med det resultatet ligger de i nuläget sist i tabellen. Tränaren Shaun Derry har gått ut på förhand i lokalpressen och hintat om att det kan bli en del förändringar till den här matchen och att man, även om man vill skrälla sig vidare till nästa omgång, samtidigt har ett öga på helgens viktiga ligamatch. Wolverhampton har varit ett av de bättre lagen i säsongsinledningen av Championship och ser ut att starta några intressanta nyförvärv. Det lär så klart vilas en hel del spelare men två färska förstärkningar på lån i form av Cameron Borthwick-Jackson och Ola John lär få starta samtidigt som det intressanta nyförvärvet Prince Oniangue säkerligen också debuterar.

Till slut har vi lördagens match mellan Accrington och Morecambe där nedflyttningstippade Morecambe leder serien efter fyra omgångar. De har dock haft en sanslös tur med utdelningen så här långt och sett till tillsläppta förväntade mål per match är de sämst i hela Football League så här långt. Accrington är ett förväntat mittenlag med liten chans att nå playoff-platserna och är ett klart bättre lag än Morecambe i grunden. Man var väldigt nära avancemang till League One i våras när man gick miste om direktplatsen på grund av målskillnad och senare fick ge sig i förlängning mot AFC Wimbledon i playoff-spelets semifinal. Förra säsongen gav de under 1,60 i motsvarande möte och även om läget såg lite ljusare ut för Accrington då så har inte så pass mycket förändrats i styrkeförhållandet mellan lagen.

Jag spelar Watford till 1,47 hos NordicBet, Wolves till 1,57 hos SportingBet och Accrington Stanley till 1,91 hos Pinnacle. Alla tre känns klart spelvärda men det är ändå läge att hålla tillbaka insatserna lite med tanke på att laguppställningarna är oklara och att både Accrington och Morecambe har var sin ligacupmatch att spela innan de möts på lördag. Watford och Wolves kan så klart spelas med handicap också men oddsen på -0,5 var de bästa i nuläget.

Det finns några potentiella spelobjekt också där det kan vara värt att hålla koll på laguppställningarna. Om Hull ställer upp med ett bra lag mot Exeter är runt 2,00, som de står i just nu, spelvärt. Norwich spelas till 1,58 mot Coventry i nuläget och med tanke på att Coventry saknar flera nyckelspelare och bara har arton tillgängliga spelare i truppen är det spelbart om Norwich ställer upp med ett någorlunda bra lag (risk för att det inte blir så). I Millwall - Nottingham kan det vara läge att spela översidan (över 2,5 till 1,91), men även där beror det lite på vilka offensiva alternativ som startar och hur tränarna väljer att balansera sina lag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.