Systemförslag: Chanslösa drakar och österrikisk triumf i Italien!

Power Play promo
Djurgården har chans att ta sig till den HockeyAllsvenska finalen i afton, och utöver stockholmarnas batalj mot Björklöven ska vi på powerplay damma av matcher från Tyskland, Frankrike och NHL samt en landskamp på kontinenten.

Spelstopp: 18:59


1. Djurgårdens IF-IF Björklöven

Vårt tips: 1X2

Match nummer sex i den HockeyAllsvenska semifinalserien mellan Djurgården och Björklöven där Djurgården i afton, hemma på Hovet, har chans att slå in matchbollen och ta sig till final där MoDo väntar. Efter att ha legat under med 2-1 i matcher har Djurgården vänt på skutan och leder nu med 3-2 i matcher. Björklöven ska ännu inte räknas bort, då man var det bättre laget dessa två emellan under grundserien och vann den senaste matchen på Hovet med 3-1. Hos gästerna finns en hel del spets som kan fälla avgörandet i Umeå-lagets favör. Att sitta med hela säkerhetsbältet på när pucken släpps i huvudstaden rekommenderas

2. Liam Öhgren (DIF) – Scott Pooley (IFB)

Vårt tips: 1X2

En målskytte-head-to-head ska bockas av i jakten på åtta rätt, och det är Djurgårdens Liam Öhgren och Björklövens Scott Pooley som går en match-i-matchen i afton. Såväl Öhgren som Pooley har hittills under slutspelet svarat för sex mål vardera, och det var Liam Öhgren som var stor matchvinnare i match två uppe i Umeå med två gjorda mål, och i match tre nere i Stockholm var det Scott Pooley som agerade segerorganisatör för Björklöven med två gjorda mål i 3-1-segern. Här finns det gott om värde på krysset, då Svenska Spel erbjuder 1.58 på att de båda herrarna svarar för lika många mål medan det svenska folket streckar krysset en bra bit under 50%. Gott om värde på krysset således, och är en fullgod spik på mindre system. Om plånboken tillåter rekommenderas garderingar såväl öster- som västerut.

3. Red Bull München-Grizzly Wolfsburg

Vårt tips: 1X2

Match sju stundar i den tyska semifinalserien mellan München och Wolfsburg, där hemmalaget för aftonen bär ett tydligt favoritskap i att vinna och ta sig till final där ERC Ingolstadt väntar. Det är också hemmalaget, som vann grundserien, som är det lag som skapat klart flest målchanser genomgående under matchserien och grizzlybjörnarnas målvakt Dustin Strahlmeier har svarat för flera svettiga insatser och svarade senast för 44 räddningar när hand Wolfsburg segrade med 3-2. Ska den tyske burväktaren återigen stå i vägen, eller pallar München för favorittrycket och tar sig till final? Utifrån hur det sett ut hittills i matchserien tycker jag att München bär ett rättmätigt favoritskap, och att inleda från vänster föredras.

4. Grenoble Bruleurs de Loups-Rouen Dragons

Vårt tips: 1

Ettan och tvåan från grundserien är de som gör upp om det franska guldet då det är seriesegrande Grenoble som går en hård batalj med tabelltvåan Rouen som slutade tretton poäng bakom i grundserien. 2-2 har vi i matchserien efter fyra spelade matcher, där det är först till fyra som får lyfte pokalen i skyn. Grenoble inledde matchserien med två segrar hemma, innan Rouen svarade upp med dubbla triumfer på hemmais. Värdarna för dagen har under säsongen varit sanslöst starka på hemmais, då man ännu inte förlorat i Patinoire Arena och under grundserien plockade 65 av 66 möjliga poäng på hemmais. Att man återigen är det starkaste laget dessa två emellan och tar kommandot i matchserien är troligt. Ettan spikas i Frankrike!

5. Italien-Österrike

Vårt tips: 2

En landskamp från kontinenten har vi att sätta tänderna i under onsdagskvällen då Italien bjuder in Österrike. Det är det gästande Österrike som bär favoritskapet i pizza- och pastalandet. Gästerna spelade landskamp så sent som i slutet av förra veckan, då man föll mot Slovenien med 5-3. I Österrikarnas lag fann vi då flertalet namnstarka spelare så som Dominic Zwerger, Benjamin Baumgartner och Bernd Wolf, som samtliga är hemmahörandes i den schweiziska högstaligan. Italien är å sin sida, till skillnad från Österrike, varken i matchfas eller kvalificerade till vårens världsmästerskap – så att det kommer vara skillnad i kvalité i gästernas favör är troligt. Tvåan lämnas ensam!

6. New York Islanders-Montreal Canadiens

Vårt tips: 1

NHL:s grundserie är inne i sin absoluta slutfas, där det enbart återstår en slutspelsplats kvar att utdela. I kampen om denna slutspelsplats står New York Islanders mot Pittsburgh Penguins, och de sistnämnda förlorade under föregående natt mot bottenlaget Chicago – och har således lämnat ett gott läge för laget från Long Island att ta sig till Stanley Cup-slutspelet. För Islanders del betyder en seger i afton att man är slutspelsklart, och hindret man ska ta sig över heter Montreal Canadiens och är ett hinder man borde kunna ta sig förbi relativt enkelt. Canadiens har förlorat fem av sina sex senaste matcher och har en lång skadelista att ta hänsyn till, medan Islanders visat fin form hemma UBS Arena med fyra segrar på de fem senaste och en målskillnad på 22-4. Att man tar en vital seger på hemmais här finns det goda förutsättningar till och ettan kan lämnas ensam på Long Island.

7. St Louis Blues-Dallas Stars

Vårt tips: X2

St Louis är utom möjlighet att nå slutspel och ställs emot ett Dallas som jagar segern i Central Division som i dagsläget toppas av de regerande mästarna Colorado Avalanche. Skillnad i motivation således, och även i form och kvalité då Dallas kommer till Enterprise Center med fyra raka segrar i ryggen medan hemmalaget fallit i tre av sina fem senaste. Hemmalaget har under säsongen dessutom gjort sig av med två av sina toppspelare i Vladimir Tarasenko och Ryan O’Reilly som bytts bort till New York Rangers respektive Toronto Maple Leafs. Här har gästerna, med spelare som Jason Robertson och Joe Pavelski i spetsen, goda möjligheter att segra. Att inleda från höger föredras till rådande streckning.

8. Calgary Flames-San Jose Sharks

Vårt tips: 1X2

Ett storsatsande Calgary Flames, som inför säsongen knöt till sig spelare som Jonathan Huberdeau, Mackenzie Weegar och Nazem Kadri, missar slutspelet efter en säsong som inte blivit vad man räknade med. Trots en stor mängd skapade målchanser har de ovan nämnda och tilltänkta spetsspelarna inte levererat och trots en bra avslutning på mars månad missar man möjligheten att slåss om Stanley Cup. I afton tar Flames emot ett San Jose som under lång tid varit utom chans att nå slutspelet, men som i laget har Erik Karlsson som ett glädjeämne och som nu svarat för över hundra gjorda poäng. Vilket lag som visar störst motivation och vilja i denna kamp när ingenting står på spel är ovisst att sia om, och att sitta med alla tecken i handen är det, i min bok, bästa alternativet.


Systemförslag 162 rader:

  1. 1X2
  2. 1X2
  3. 1X2
  4. 1
  5. 2
  6. 1
  7. X2
  8. 1X2

SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.