Systemförslag: SHL-premiären är äntligen här!

Power Play promo
Då var tillslut den efterlängtade SHL-premiären här! Jag tar en titt på kvällens kupong som utgörs av sju stycken SHL-matcher och avslutas med en träningsmatch!

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Vill du ta rygg på våra expert? Missa då inte att spana in kvällens hockeystream med start 17:30 på Twitch!

Till sändningen!


Rögle BK Malmö Redhawks
1. Rögle BK - Malmö Redhawks Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Vi kickar igång säsongens första riktiga Powerplaykupong med ett Skånederby. I Catena Arena kommer Malmö på besök, ett Malmö som jag inte har varit snäll åt i förhandsanalyserna. Malmö ser på papper väldigt trubbiga ut med en tillsynes uddlös trupp. Det finns höjdpunkter, framförallt en backsida som jag tycker ser ut att hålla skaplig SHL-nivå. Rögle har å andra sidan ligans bästa forwardsgrupp med galet fina offenvia spelare. Känslan är att Malmö går en jobbig match tillmötes, men 68% på Rögle i skrivande stund är orimligt högt hur man än vrider och vänder på det. Kan Malmö bygga vidare på det fina genrepet mot HV71 där man segrade med 4-1 ska vi inte räkna bort gästernas chanser riktigt än. På rent värde kliver vi en groteskt överstreckad etta som tillsynes hela hockeysverige springer på.

HV71 Linköpings HC
2. HV71 - Linköpings HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Vi följer upp med "E4-derbyt". Jag är nyfiken på vad vi kommer få se av både HV71 och LHC den här säsongen, de är relativt lågt rankade men det finns höjdpunkter. Nubben har plockat in ett par spännande namn. Isac Brännström ska bli intressant att följa och se om han kan följa upp den fina säsongen i Luleå och ta ytterligare ett kliv i karriären. Jönköpingslaget har även tagit in rutinerade Anton Strålman som efter en fin karriär i NHL kommer stabilisera upp den förra säsongens svajiga backsidan. Linköping har ett lag som jag länge förväntat mig mer av, men frågan är om de helt plötsligt ska explodera och göra en kanonsäsong med i stort sett samma spelarmaterial som tidigare år? Jag är tveksam. Ettan hålls sig till en vettig procent och får agera spik.

Färjestads BK Växjö Lakers
3. Färjestads BK - Växjö Lakers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Karlstad drabbar förra årets guldmedaljörer samman med Färjestad som inför i år har stärkt upp ett redan fint lag ytterligare. David Tomasek tror jag är allt annat än en trött värvning som vissa experter antytt. Han kompletterar en av ligans bästa forwardsgrupper och nog ser Färjestad ut som en utmanare om guldet inför säsongen. Växjö har tappat ett drös spelare som var med och krigade till sig guldet förra året. Tappet av framförallt Häman Aktell kan bli svårt att täcka upp för. Även om det har stuvats om en del i laget kan vi alltid räkna med att Växjö är med och fightas i toppen av tabellen, jag tror inte årets upplaga är ett undantag. En understreckad två ska med på kupongen och vi går vidare med alla tecken.

Timrå IK Frölunda HC
4. Timrå IK - Frölunda HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Sundsvall hittar vi två lag som har helt olika ingångar inför säsongen. I Timrå känner vi igen i stort sett alla spelare från förra säsongen, varför ändra på ett vinnande koncept när man något överraskande slutade femma? I Frölunda har det dock stuvats om ordentligt. "Ut med det gamla och in med det nya" har varit melodin. Göteborgarna har dock lyckats väl och fått ihop en slagkraftig trupp som i min bok ska ha bra chanser att utmana om ett SM-guld. Spelare som Henrik Tömmernes och Malte Strömwall är nog många avundsjuka på. Mycket förändringar betyder dock att Frölunda fortfarande är lite svåra att sätta fingrarna på i upptakten av SHL, även om försäsongen har sett väldigt bra ut. Jag är lite försiktig i premiärmatchen och tar med alla tecken.

Leksands IF Örebro HK
5. Leksands IF - Örebro HK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Till Dalarna kommer Örebro på besök. Leksand ser inte ut att få speciellt högt förtroende av svenska folket i premiären och konstigt är kanske inte det. Försäsongen har inte varit någon dans på roser med skador på nyckelspelare och en Björn Hellkvist som saknades i tränarebåset stora delar av försäsongen. Många har redan skrivit av Leksand som årets sannolikaste flopp med det tycker jag låter som en väldigt farlig ingång att ha. På papper hittar vi ett väldigt namnkunnigt lag med stjärnspelare som Max Véronneau, Marek Hrivík, Peter Cehlárik och Anton Lindholm för att nämna några. När både Kloos och Véronneau är tillbaka efter skadorna på försäsongen ser Leksand slagkraftiga ut. Jag håller Örebro högre i kurs än spelbolagen initialt verkar göra, men en understreckad etta lockar för mycket för att inte spika.

IK Oskarshamn Luleå HF
6. IK Oskarshamn - Luleå HF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Oskarshamn fortsätter att bli av med sina poängbästa spelare men som jag skrev i min guide tror jag att Antti Suomela inte är omöjlig att ersätta i ett lag som fortsatt får behålla Patrik Karlkvist. Jasek tror jag kommer kunna fylla luckan skapligt. Luleå har fått tillbaka fina Linus Omark, ett välbehövligt tillskott till en offensiv som förra säsongen var helt bedrövlig. Nu återstår det att se om norrläningarna kan få ordning på grejerna inför den här säsongen. En svårtippad match och jag sparar inte på några tecken.

Skellefteå AIK MODO Hockey
7. Skellefteå AIK - MODO Hockey Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Skellefteå står för motståndet när Modo för första gången på sju år tillslut får spela i SHL igen! Det är såklart ingen lätt match som väntar Modo och med avstägningen på Sampo Ranta lär uppgiften inte bli lättare. I hemmalaget kommer man den här säsongen få klara sig utan Joakim Lindström som pensionerat sig och Oscar Möller som är borta på obestämd tid. Känslan är docka att det nästan skiljer en division i klass mellan lagen då Modo i stort fortfarande har ett lag bestående av spelare från Hockeyallsvenskan. Man har dock kryddat laget med lite SHL-rutin där Mikael Ruohomaa förväntas få dra ett tungt lass i offensiven. Likt Röglematchen springer dock ettan iväg å det grövsta och för den som reducerar kan en tanke vara att helgardera bägge matcherna men krava att bara ett av hemmalgen får vinna. På det matematiska systemet tar vi med alla tecken och hoppas på att nykomligarna skräller i premiären!

Djurgårdens IF Brynäs IF
8. Djurgårdens IF - Brynäs IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Som avslutning finner vi träningsmatchen mellan Djurgården och Brynäs som säkerligen kommer befinna sig i toppen av den Hockeyallsvenska-tabellen när det beger sig. Brynäs har fått behålla en stabil stomme av spelare från förra säsongen och Djurgården har spelare som Liss, Klasen och Krüger som utgör en stark offensiv för stockholmslaget. Den som vill spara ett teckan kan nog med skapligt gott samvete släppa krysset i vad jag tror kan bli en ganska svängig historia mellan två offensivt starka lag. Jag unnar mig dock alla tecken i en träningsmatch mellan två jämnstarka lag.


Systemförslag 486 rader:

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
X
2
2
1
3
1
X
2
4
1
X
2
5
1
6
1
X
2
7
1
X
2
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.