Allsvenska premiäromgången rullar vidare och jag tar sikte mot Borås Arena där Elfsborg tar emot regerande svenska mästarna Malmö FF. En match jag tror att skåningarna vinner för dubbla gånger pengarna. 

  Om vi först och främst kollar på föregående säsong så var det klasskillnad mellan lagen. Elfsborg hamnade på en svag åttonde plats medan Malmö FF vann sitt tjugonde SM-guld. MFF vann även de bägge inbördesmötena där hemmavinsten med hela 6-0 sticker ut. Elfsborgs tränare Magnus Haglund fick lämna och in kom förre detta Jönköpingstränaren Jimmy Thelin. 

 Under försäsongen har Malmö FF gått segrande ur ALLA sina elva matcher och fortsatt visat sin dominans inom svensk fotboll. Elfsborg har spelat sju matcher och gått segrande ur fem av dem. Det är alltid problematiskt att dra slutsatser utifrån försäsongen då många matcher är till för att testa spelare och system. Därför vill jag mer belysa lagens resultat i svenska cupen. MFF har vunnit alla sina matcher i svenska cupen och tog en stark seger i semifinalen borta mot Östersund. Elfsborg åkte ur cupen redan i gruppspelet efter att ha hamnat bakom GAIS i sin grupp. 

Om vi kollar på statistiken så har Malmö haft det enkelt mot Elfsborg de senaste åren. 

 2017: 

IF Elfsborg - Malmö FF 1-2 

Malmö FF - IF Elfsborg 6-0 

2016: 

IF Elfsborg - Malmö FF 0-1 

Malmö FF - IF Elfsborg 1-0 

Det som kan tala emot MFF i denna match är att man kommer få spela utan sin ordinarie mittfältare Oscar Lewicki som missar matchen på grund av sjukdom. Här finns en rad alternativ och det mest troliga lutar åt att talangen Mattias Svanberg får axla hans roll. I och med förlusten av Oscar Lewicki förlorar man en viktig pjäs i sin defensiv och det kan öppna upp för Elfsborg. Vi har dock tidigare sett att Mattias Svanberg besitter fina kvalitéer och det bör inte vara ett allt för stort problem för skåningarna. Till exempel så fick just Svanberg vikariera för Lewicki under svenska cupen semifinalen mot Östersund och löste det mycket bra. 

Till sist tror jag att Malmö FF med sin klasskillnad kommer vinna imorgon och ett odds på två gånger pengarna menar jag är mycket spelvärt. 

Alla rekar
Malmö FF
2018-04-02 17:30
IF Elfsborg - Malmö FF
4.00 u
4.00 u