Jalsjalleys medlemsblogg

Bounce Back!

4 spel inför natten i WNBA. Connecticut Sun har gått som tåget senaste tiden och jag tror på en blowout i denna match mot det sämsta laget i serien San Antonio Stars. Även om Stars har stått upp bra mot lag på hemmaplan så är detta Sun en annan best just nu formmässigt och spelmässigt. Jacquel Jones (F/)C) är dominant i allt hon gör på planen, poäng och rebounds är standout så länge hon håller sig från foulproblem. Jasmine Thomas (PG) är en väldigt bra playmaker med en dödlig 3:a som hon utnyttjar gång på gång. Hela Sun har varit stekheta (no pun intended) från 3:an, 44% som LAG! Stars vann sin första match senast, hemma mot Sky (nästsämsta laget). Fram tills dess hade dem 14 raka förluster, WNBAs värsta losningstreak i historien. Jag ser ett underspel i denna match, även om Sun kommer göra sina poäng så kommer Stars inte göra det, de har inte killerinstict och när det går tungt från början för de så får de det svårt att rusta om och spela bättre.

Dream möter Wings på bortaplan inatt och detta är de ojämnaste lagen i serien. Wings har haft bra flyt och spel på hemmaplan och är starka där. Diggins är en stjärna och kan lyfta Wings när de behöver det från henne. Dream, visst de vann mot Liberty senast men det var årets match för Dream och årets sämsta start för Liberty. Dream har - som sagt - varit otroligt ojämna, anfallsspelet är trevande framför allt, mycket hänger på Tiffany Hayes (G) axlar.

Mystics v Mercury; Delle Donne hade foulproblem i 3:e Q i Sparksmatchen och Sparks kom tillbaka. När Delle Donne är på planen ser det ut som 1:a halvlek gjorde. Mystics i ledning med 17p. Hon är MVP i Mystics och det är inte ens nära. Mercury är helt okej hemma, inget speciellt men de gör poäng oavsett hemmaplan eller bortaplan. Griner och Taurasi (ALL TIME SCORING LEADER i WNBA) är moneygreenrealase från 3:an och kan vara eld i princip hela matchen när hon är igång. Griner är Griner hon gör sitt jobb, poäng och returer. Tror på en poängrik match för offensiven i dessa lag är outstanding.

Spel:

Wings -5 @1.90
Sun-Stars U164 @1.90
Sun -8 @1.90
Mystics-Mercury Ö162 @1.90

 

 

Jalsjalleys medlemsblogg

Jalsjalley

Ett ord. Basketälskare! Fokus ligger på NBA, även om det kan slinka in ett och annat WNBA/Eurobasket-spel också. Jalsjalley älskar att prata basket, statistik och sport överlag. Han hittade till basketen som liten grabb, genom sin bror, som visade honom Hakeem Olajuwon in action och efter det var "Jals" fast för all framtid!

Sveriges bästa

Kända profiler