Okej. PL-darten är över för denna gång. Känns redan tomt.

Det har varit en helt fantastisk tävling. Det är verkligen en av årets stora höjdpunkter. En trygghet varje torsdag att kunna se de tio bästa i världen kasta pil. Och som de kastat. Herregud vilka matcher vi sett. Som grädde på moset blev det en sväng till Manchester för egen del. Alltid magiskt att kolla pilarna live.

Bästa matchen måste ändå vara MVG-Anderson. 7-3. Båda kastade 110+ avg och magi när MVG kastar 180, 180, T20... sju perfekta pilar. Sen kommer Anderson från ingenstans som lämnat 170 och bombar in T20, T20, Bullseye för att plocka leg.

MVG vann PL. Inget oväntat. Skräll att Smith var hans motståndare i final dock.

Vart står vi spelmässigt? Ja, inget vidare just nu. Men har varit i djupare dalar. Även om det var längesedan. Förstår om folk tappar förtroende, om jag ens haft något av den varan tidigare, och känns aldrig roligt när man lägger ut spel publikt som behöver rödmarkeras. Men vi är inte halvvägs in i säsongen än. Faktum är att PL-darten gav -5u.

Jag har haft en utläggning om vad som inte fungerat tidigare. Så det blir inga långa förklaringar här utan bara ett konstaterande att det finns gott om tid att vända detta vilket både är min förhoppning och starka tro att jag kommer göra.

Nu ser vi fram emot WSOD som drar igång till helgen. I Tyskland med German Darts Masters. Det följs upp av World Cup och sedan fler World series-tävlingar. Det blir inget sommarlov utan tävlingarna kommer avlösa varandra. WSOD, men även ET-tävlingar. Bland annat i Köpenhamn(!). Sen har vi bland det finaste som året har att erbjuda. Matchplay i slutet av juli. Ni ser, det finns mycket pil att kolla på även under sommaren.

Men först blickar vi framåt mot German Darts Masters som börjar på fredag och sedan håller vi tummarna för våra svenskar i World Cup sista dagarna i maj och början av juni.

Ni följer som vanligt bäst via @dartbet på Twitter.

Ett inlägg av
DoubleOne DoubleOne