Efter ett helspäckat December och Januari med både plugg, praktik och jobb så väntar äntligen en ledig helg och då passar det med en rek till ett spel jag funnit intressant. För närvarande ligger jag på 128% ROI efter 42 spel under 2017, vilket är äckligt bra om man ser till tiden jag hunnit lägga ner, men det är bara att hålla tummarna för att det fortsätter under lördagen!

Matchen jag funnit intressant är en gruppspelsmatch i den ärofyllda och traditionella tävlingen Kinguin For Charity, som för första gången avgörs med gruppsspelsformat. Under förra helgen avgjordes de två första grupperna, där svensken Powder, som kastades in utan förberedelse efter att Orange var och spelade PAX South i USA, framgångar helt klart var det som gladde mest. Att slå den rutinerade, gamla världsettan Xixo två gånger under bara ett par timmar är mycket, mycket imponerande. Helt klart ett namn för att vinna hela tävlingen när det avgörs nästa helg.

Hur som helst, ikväll är det Gaara som ställs emot Roger. En match som Pinnacle anser vara 50/50 sett till oddsen, vilket är galet. Gaara är i och för sig ett mer känt namn än Roger, men det betyder definitivt inte att han skulle vara bättre. 

Gaara har några hårda månader bakom sig. Killen har i princip inte lyckats med något, och åkte ur de två senaste tävlingarna han var inbjuden till utan att vinna en match. Han är med i Tempo Storms laguppställning i lagtävlingen ESL Trinity Series, där Tempo Storm tidigare i veckan fick stryk med 6-2 och det var fanimej pinsamt att se hur dålig lagmoral man har. Gaara själv gnällde mycket och vid ett tillfälle lyssnade han inte alls på sina lagkamrater utan gjorde ett pinsamt felsteg. Visserligen i ett läge där det inte spelade någon större roll, men fortfarande.

Jag har tidigare nämnt att Gaara har otroligt svårt att prestera på LAN, men om man även tittar tillbaka så märks det att han spelar dåligt även online om matchen streamas. Under de senaste halvåret har han i princip förlorat varenda match mot bra motstånd, och att han tog sig ända till europakvalet i WESG har snarare att göra med att han utnyttjade sitt dubbla medborgarskap och tog ett väldigt mycket lättare väg genom Balkan istället för Tyskland.

Gaara har utöver det en historik av att ta med sig sämre decks till tävlingar, och en övertro på sin egna förmåga som blottade honom rejält under de två tävlingarna i December. 

Sammafanttat så har Gaara naturligtvis sin dåliga form i baktankarna, och det lär inte göra honom lugnare att han med sitt lag blivit utklassade i de två senaste matcherna med 6-2 och 6-1. Dessutom har han på twitter vädrat sina åsikter om det nya kvalsystemet till VM, och han anser sig själv ha spenderat över 100 timmar "i onödan" den senaste månaden. Det märks att killen helt enkelt inte är i balans, och det ska vi idag försöka utnyttja.

På andra sidan här står europabekantingen Roger, som vi tyvärr inte sett mycket av på hearthstonescenen de sista. Roger, som är den enda asiatiska deltagaren, har lyckats mycket bra i Europa tidigare och bör gå in som klar favorit i dagens match.

Tyärr så finns det inte speciellt mycket information tillgänglig om de asiatiska tävlingarna, men det vi kan utläsa ifrån hans spel under hösten så ser vi att han gick 2-1 mot tre VM-spelare i WirForce, men sedan förlorade båda matcherna i Allstar 2016. Detta ska man dock inte lägga alltför stor vikt vid, då tävlingen spelades under en ostabiliserad meta och motståndet här också var absolut världsklass. Med andra ord så har Roger helt klart en bättre matchhistorik, och lär vara sugen på att återfå sin höga status inom europascenen. 

Lägg därpå till att matchen spelas direkt efter tungviktsmötet Rdu - Kolento, som många antagligen tittar på. En hög tittarsiffra förväntas också, vilket vi hoppas kommer att blotta Gaaras scenskräck. 

Ser man till alla de övriga faktorerna, så är @1.91 på Roger galet fint, och där investeras en medelinsats. Roger -1.5 @3.02 spelas även med låg insats, då jag tror att Gaara verkligen blir stressad om han missar den första matchen. I en bäst av 5 är annars -1.5 oftast riskabelt, men sett till oddsen och vad en eventuell förlust i första matchen skulle göra för det fortsatta spelet så finns ett värde. 

Utöver detta så lär ni se mer utav mig det närmsta, med ESL Trinity Series som spelas varje vecka samt många tävlingar de närmaste helgerna som det lär finnas värde inom. På återseende och lycka till vid rygg!

/Pawel 

Alla rekar
Roger
2017-02-04 20:00
Roger - Gaara
2.00 u
1.82 u
Roger -1.5
2017-02-04 20:00
Roger - Gaara
1.00 u
2.02 u
Ett inlägg av
Pawel Pawel