Din guide till Championship säsongen 2022/2023

viktor gyökeres
Säsongen inleds fredagen den 29 juli 2022 kl 21:00 med matchen Huddersfield Town - Burnley på Kirklees Stadium. 24 lag gör upp om tre platser i Premier League och dessutom skall tre lag flyttas ner i League One efter säsongens slut.

Championship säsongen 2022/2023

Fredagen den 29:e juli kl 21:00 drar Championship-säsongen 2022/2023 igång. 24 lag gör upp om tre platser i Premier League och dessutom skall tre lag flyttas ner i League One efter säsongens slut. Championship-säsongen avslutas med en full omgång den 6:e maj 2023.

Förra säsongen flyttades Fulham och Bournemouth upp till Premier League vie de två direktplatserna och Nottingham Forest gjorde dem sällskap i högsta serien efter ett lyckat playoff-spel.

Efter avslutad säsong 2021/2022 stod det också klart Barnsley, Derby County och Peterborough United flyttades ned till League One.

Inför Championship 2022/2023

Här följer en genomgång av lagen som spelar i Championship säsongen 2022/2023 i bokstavsordning, följt av min gissade tabellställning efter säsongens slut.

De bästa oddsen för Championship hittas såklart här på 1x2.se - gå bara till odds-sidan för Championship! Du hittar förstås även odds för Premier League, League One och League Two.

Birmingham City

Snabbfakta Birmingham City
  • Placering förra säsongen: 20
  • Tränare: John Eustace
  • Hemmaarena: St Andrew's

John Eustace är ny tränare för säsongen. Får kanske inte den stora massan att utbrista Aha! eller Wow! men Eustace känner Championship väl efter många säsonger som spelare i framförallt Watford och Derby County. Har erfarenhet av tränarsysslan från Kidderminster Harriers i National League där han ledde laget till två raka slutspel. Har efter det varit assistande tränare för Queens Park Rangers i Championship och även för det irländska landslaget.

Birmingham har framförallt gjort sig av med ordinarie vänsterbacken Kristian Pedersen som gått till FC Köln samt ordinarie mittfältaren Ivan Sunjic som gått på lån till Hertha Berlin.

Birmingham har tagit in 23-årige vänsterbacken Auston Trusty på lån från Arsenal. Kommer närmast från ett par lånesejourer med mycket speltid MSL. Har även tagit in 24-årige mittfältaren och polske landslagsmannen Przemysław Płacheta på lån från Norwich City vilket känns som en bra och spännande värvning med erfarenhet från både polska högstaserien Ekstraklasa och Premier League.

Med en ungefär lika jämnstark trupp som förra säsongen så tror jag på ännu en säsong på nedre halvan av tabellen för Birmingham. Tycker dock att John Eustace som ny tränare känns spännande och jag tror att man hamnar närmare mitten av tabellen än nedflyttningsstrecket denna gång.

Blackburn Rovers

Snabbfakta Blackburn Rovers
  • Placering förra säsongen: 8
  • Tränare: Jon Dahl Tomasson
  • Hemmaarena: Ewood Park

Blackburn stoltserar också med ny tränare för säsongen: Jon Dahl Tomasson som vi känner nu senast från tränarjobbet i Malmö FF där han guidade Skåneklubben till såväl ligatitel som gruppspelet i Champions League. Innan dess har Tomasson kortare anställningar i Excelsior i nederländska andradivisionen och Roda i nederländska högstaseien.

Har släppt iväg 28-årige trotjänaren och mittbacken Darragh Lenihan som varit ordinarie i gott och väl sju säsonger och som var en av Blackburns allra bästa spelare förra säsongen. Har också låtit 27-årige mittfältaren Joe Rothwell lämna; Rothwell har varit ordinarie de fyra senaste säsongerna och var en av Blackburns bästa spelare senaste säsongen. Dessutom har man valt att inte förlänga med 24-årige högerbacken och namibiske landslagsmannen Ryan Nyambe som varit ordinarie de senaste säsongerna.

På inkontot finns än så länge egentligen bara 24-årige högerbacken Callum Brittain som varit ordinarie i Barnsley de två senaste säsongerna.

Blackburn har tappat tre viktiga kuggar ur förra säsongens startelva och alla tre anger att de har ambitioner att ta sig till Premier League och/eller behöver en ny utmaning som anledning till klubbytet. Jag tycker att förra säsongens åttondeplats var lite smickrande och jag får känslan att iallafall delar av truppen är av samma åsikt. Jag gissar på en placering runt mitten av tabellen för Blackburn kommande säsong; hittar man bra ersättare på framförallt mittbackspositionen kanske strax över mittstrecket annars kanske strax under detsamma.

Blackpool

Snabbfakta Blackpool
  • Placering förra säsongen: 16
  • Tränare: Michael Appleton
  • Hemmaarena: Bloomfield Road

Blackpool gjorde en bra säsong tillbaka i Championship förra säsongen men har tappat sin succétränare Neil Critchley. Michael Appleton har dock klivit in som tränare och är både rutinerad och kunnig så det borde inte vara någon större fara på taket på den fronten.

Lancashire-klubben har suttit ganska still i transferbåten och har inte tappat någon spelare i eller i närheten av startelvan från förra säsongen.

Blackpool har dock lånat in Liverpool-talangen och mittbacken Rhys Williams som har erfarenhet från såväl Championship som Premier League och Champions League. Har också lånat in Manchester City-talangen och mittfältaren Lewis Fiorini som spelade en full säsong i League One förra säsongen men som även gjort matcher i nederländska högstaligan Eredivisie.

Med tanke på Blackpools volatilitet de senaste decennierna, med spel i Premier League 2010/11 och spel i fjärdedivisionen League Two 2016/17, så tror jag att de relativt nya ägarna till klubben är väldigt nöjda med att stabilisera tillvaron i Championship ett tag nu. Med en rutinerad tränare och samma trupp som förra säsongen, kryddad med några inlånade talanger, tror jag på en bättre placering än föregående säsong; kanske att det t o m räcker till en plats strax ovanför mittstrecket.

Bristol City

Snabbfakta Bristol City
  • Placering förra säsongen: 17
  • Tränare: Nigel Pearson
  • Hemmaarena: Ashton Gate Stadium

Nigel Pearson tog över tränarsysslan efter Dean Holden i februari 2021 och även om det kanske inte varit sprudlande så har Pearson gjort det som blivit något av hans specialitet de senaste åren: göra okej resultat med ganska dåliga förutsättningar. Under Pearson har Bristol City slutat på plats 19 respektive 17 i Championship.

Bristol City har inte tappat någon spelare i eller i närheten av startelvan från förra säsongen.

Däremot har man värvat 30-årige defensive allroundspelaren Kal Naismith med mängder av EFL-rutin. Var en av Luton Towns allra bästa spelare förra säsongen i Championship. Har lockat till sig 22-årige högerbacken Kane Wilson som var en av Forest Green Rovers allra bästa spelare i League Two förra säsongen. Har också värvat 24-årige offensive mittfältaren Mark Sykes från Oxford United. Sykes har tre säsonger som ordinarie i Oxford i League One.

Relativ stabilitet på tränarsidan och ett par potentiellt vassa värvningar gör att Bristol City tar ytterligare myrsteg framåt och uppåt i tabellen.

Burnley

Snabbfakta Burnley
  • Placering förra säsongen: Nedflyttade från Premier League
  • Tränare: Vincent Kompany
  • Hemmaarena: Turf Moor

I min guide till Premier League inför förra säsongen såg jag spelvärde i och gissade att Burnley skulle åka ur högsta serien. Så blev också fallet. Burnley hade en väldigt tunn trupp, var väldigt beroende av ett fåtal nyckelspelare och hade dalat prestationsmässigt flera säsonger i rad. Man sparkade trotjänaren och legendaren Sean Dyche i mitten av april och lät U23-tränaren Mike Jackson ta rodret de avslutande 8 matcherna. Efter säsongen och konstaterad nedflyttning har Burnley anställt Vincent Kompany som tränare. Kompany har två säsonger i belgiska Anderlecht på tränarkontot sedan tidigare.

Burnley flyttades alltså ner från Premier League förra säsongen och dras med dålig ekonomi. Båda dessa faktorer har bidragit till att Burnleys trupp åderlåtits under sommaren:
Nick Pope, 30-årig målvakt och engelsk landslagsman som varit ordinarie i Burnley de senaste fyra säsongerna (sålts till Newcastle United). Pope är tillsammans med Tottenham Hotspurs Hugo Lloris den enda målvakten i Premier League som de tre senaste säsongerna haft en räddningsprocent på över 70%.
James Tarkowski, 29-årig mittback som varit ordinarie i Burnely de sex senaste säsongerna (gått till Everton).
Ben Mee, 32-årig mittback som varit ordinarie de senaste elva säsongerna och även kapten det senaste (kritat på för Brentford).
Nathan Collins, 21-årig mittback och irländsk landslagsman som var ordinarie under våren när Ben Mee var skadad (sålts till Wolverhampton Wanderers).
Erik Pieters, 33-årig vänsterback som varit ordinarie från och till när han varit skadefri de senaste tre säsongerna.
Wout Weghorst, 29-årig forward och nederländsk landslagsman (på lån till Beşiktaş). Det klickade aldrig riktigt för Weghorst i Burnley som trots 20 matcher bara noterades för 2 mål; har dock ett bra målfacit i såväl nederländska Eredivisie som tyska Bundesliga sedan tidigare.
Aaron Lennon, 35-årig mittfältare som spelade 28 matcher senaste säsongen.

Pope är tillsammans med Hugo Lloris den enda målvakten i Premier League som de tre senaste säsongerna haft en räddningsprocent på över 70%

Burnley har dock plockat in en del nya namn också:
Taylor Harwood-Bellis, 20-årig mittbacktalang på lån från Manchester City (viss erfarenhet från Championship).
Ian Maatsen, 20-årig vänsterbackstalang på lån från Chelsea (spelade hela säsongen på lån för Coventry i Championship förra säsongen).
Luke McNally, 23-årig mittback som gjorde en bra säsong i Oxford i League One förra säsongen.
Conrad Jonathan Egan-Riley, 19-årig mittback som gjort 4 minuter i Premier League för Manchester City.
Josh Cullen, 26-årig mittfältare och irländsk landslagsman som spelat de senaste två säsongerna i belgiska Anderlecht (innan dess flera säsonger i Championship och League One).
Samuel Bastien, 25-årig mittfältare och landslagsman för Kongo-Kinshasa som gjort flera okej säsonger i belgiska Standard Liège.
Scott Twine, 23-årig offensiv mittfältare som spelat de senaste säsongerna i League One och League Two. Var en av Milton Keynes Dons bästa spelare i League One förra säsongen.

Det är väldigt mycket osäkra och oskrivna kort i Burnley just nu och det är svårt att riktigt sätta fingret på hur det går. Vincent Kompany kan visa sig vara en riktigt bra tränare i England. Det kan också vara så att Burnley lyckats träffa bra med sina värvningar. Men det är fortfarande väldigt mycket nytt som skall klaffa samtidigt. Burnley är i skrivande stund en av favoriterna till att sluta bland de sex bästa när ordinarie säsongen summeras. Jag är långt ifrån säker på att det blir så.

Cardiff City

Snabbfakta Cardiff City
  • Placering förra säsongen: 18
  • Tränare: Steve Morison
  • Hemmaarena: Cardiff City Stadium

Efter snabbvisiten i Premier League säsongen 2018/19 har det gått knackigt och utför med Cardiff och man har haft svårt att hitta stabilitet på tränarfronten. I januari 2021 var tålamodet slut med Neil Harris. I oktober samma år fick Mick McCarthy sparken. Nu är det alltså gamla U23-tränaren Steve Morison som skall försöka förbättra 18:e-platsen från förra säsongen.

Transfers ut:
Aden Flint, 33-årig mittback som var ordinarie förra säsongen.
Will Vaulks, 28-årig defensiv mittfältare som var mer eller mindre ordinarie förra säsongen.
Marlon Pack, 31-årig defensiv mittfältare som var mer eller mindre ordinarie förra säsongen.

Transfers in:
Jak Alnwick, 29-årig målvakt som varit ordinarie i skotska St Mirren de två senaste säsongerna.
Cédric Kipré, 25-årig mittback med flera säsonger i Championship i benen och med erfarenhet från skotska Premiership och belgiska högstaserien Jupiler League.
Mahlon Romeo, 26-årig högerback som varit ordinarie i Millwall i Championship under flera säsonger men kommer nu senast från en full säsong med Portsmouth i League One.
Ebou Adams, 26-årig defensiv mittfältare som var en av Forest Greens Rovers bästa spelare i League Two förra säsongen.
Andy Rinomhota, 25-årig defensiv mittfältare som varit ordinarie i Reading de senaste säsongerna.
Sheyi Ojo, 25-årig ytter som köps kommer gratis från Liverpool men som har flera säsongen på lån i Championship i bagaget.
Romaine Sawyers, 30-årig offensiv mittfältare med många säsonger i Championship bakom sig.

Steve Morison är ett tämligen oskrivet kort som tränare men har enormt med erfarenhet från Championship efter alla år som måltjuv i framförallt Millwall och Leeds. Truppen har föryngrats och förstärkts överlag och det tror jag räcker för att börja snegla uppåt i tabellen snarare än nedåt.

Coventry City

Snabbfakta Coventry City
  • Placering förra säsongen: 12
  • Tränare: Mark Robins
  • Hemmaarena: Coventry Building Society Arena

Efter många långa och svåra år så nådde Coventry City någon slags vändpunkt när man anställde Mark Robins som tränare i mars 2017. Robins är fortfarande tränare och det har varit ett både långt och lyckosamt samarbete. Redan 2018 nådde Coventry sin första uppflyttning på 51 år då man tog sig från League Two till League One via playoff-spel. Bara två år senare nådde Coventry och Robins ytterligare en milstolpe då man vann League One år 2020. De två efterföljande säsongerna i Championship har klubben slutat på 16:e respektive 12:e plats och Robins skrev på ett nytt kontrakt i maj i år.

Trots en lite intetsägande 12:e-plats förra säsongen så var det mycket som såg positivt ut för Coventry. Bara uppflyttade Fulham skapade fler avslut och avslut på mål än Coventry förra säsongen. Samtidigt var det bara nedflyttade Barnsley som hade en sämre skotteffektivitet än Coventry.

Bara uppflyttade Fulham skapade fler avslut och avslut på mål än Coventry förra säsongen

Coventry City har inte tappat någon spelare i eller i närheten av startelvan från förra säsongen.

Däremot har man gjort klart med Callum Doyle, 18-årig mittbackstalang på lån från Manchester City. Doyle gjorde en hel säsong i Sunderland i League One förra säsongen och har snabbt blivit en viktig kugge i engelska U19-landslaget. Har också plockat in Jonathan Panzo, 21-årig mittback på lån från Nottingham Forest. Han har redan gjort halva säsonger i belgiska högstaligan Jupiler League och franska dito Ligue 1 och har spelat i engelska U17-, U19- och U21-landslagen. Dessutom har Coventry adderat Kasey Palmer, 25-årig offensiv mittfältare med mycket erfarenhet från Championship.

Det råder stabilitet i Coventry City och man spelar återigen sina hemmamatcher i Coventry efter flera år i exil i både Northampton och Birmingham. Man har kvar Mark Robins på tränarposten efter flera lyckosamma säsonger tillsammans. Bara uppflyttade Fulham skapade som sagt fler avslut och avslut på mål än Coventry förra säsongen och samtidigt släppte man till klart färre avslut och avslut på mål än genomsnittet i ligan. Kan man bara få till en bättre effektivitet framför motståndarmålet så tycker jag att det ser väldigt spännande och bra ut för Coventry. Här kommer mycket ansvar vila på Viktor Gyökeres, som slog igenom i Brommapojkarna och som verkligen tog nästa steg i karriären med sina 17 mål på 45 seriematcher för Coventry förra säsongen samtidigt som han på allvar blivit ett namn för svenska landslaget. Kan dessutom Matt Godden hålla sig någorlunda skadefri, till skillnad från föregående säsong, så har Coventry en effektiv och lite bortglömd måltjuv (Godden är efter Gyökeres den som kom till flest avslut i Coventry förra säsongen). När övriga favoriter till serievinst agerar lite passivt och/eller tråkigt så tycker jag Coventry har ett gyllen läge att slåss om en topplacering!

Spelvärde i att Coventry City slutar högt upp i tabellen!

Huddersfield Town

Snabbfakta Huddersfield Town
  • Placering förra säsongen: 3
  • Tränare: Danny Schofield
  • Hemmaarena: Kirklees Stadium

Efter två år som tränare valde Carlos Corberán att kliva av uppdraget efter förra säsongen. Ny på tränarposten är mångårige ungdoms- och utvecklingstränaren Danny Schofield.

På utkontot:
Lewis O'Brien, central mittfältare som varit ordinarie i Huddersfield de senaste säsongerna.
Harry Toffolo, vänstermittfältare som varit ordinarie i Huddersfield de senaste säsongerna.

På inkontot:
Will Boyle, mittback med flera år i Cheltenham i både League One och Leageu Two.
Yuta Nakayama, mittback med erfarenhet från japanska och nederländska högstaligorna.
Jack Rudoni, 22-årig central mittfältare med två säsonger med AFC Wimbledon i League One.

Schofield gör sin första roll som tränare på A-lagsnivå. Huddersfield både skapade och släppte till ungefär lika många avslut på mål som genomsnittet i ligan förra säsongen, tredjeplatsen i tabellen till trots. Truppen känns inte direkt starkare än förra säsongen. Jag tror att Huddersfield får det kämpigt i år och landar in på en placering väldigt nära mittstrecket i tabellen.

Hull City

Snabbfakta Hull City
  • Placering förra säsongen: 19
  • Tränare: Shota Arveladze
  • Hemmaarena: MKM Stadium

Det är mycket snack och skriverier om utländskt ägande inom brittisk fotboll men här är ett udda inslag som kanske gått lite under radarn. I januari 2022 blev turkiska mediebolaget Acun Medya nya ägare av Hull City. Man gjorde ganska så omedelbart klart med den georgiske tränaren Shota Arveladze som jobbat mestadels med turkiskt fotboll men som nu senast kommer från tränarrollen i uzbekiska mästarlaget Pakhtakor Tashkent. Hull hade en hel del tur med resultaten under förra säsongen och skall nästan vara glada att de fortfarande spelar i Championship denna säsong. Bara nedflyttade Peterborough United och Barnsley skapade marginellt färre avslut än Hull förra säsongen och inget annat lag i Championship skapade färre avslut på mål än Hull förra säsongen!

Inget annat lag i Championship skapade färre avslut på mål än Hull förra säsongen

Hull har sålt sin mest lysande stjärna i vänsteryttern och engelska U21-landslagsmannen Keane Lewis-Potter som gått till Brentford. Lewis-Potter gjorde 12 mål och 3 assist och var den som stod för överlägset flest avslut i Hull förra säsongen. Man har också tappat den 31-årige defensive mittfältaren Richard Smallwood samt den offensive mittfältaren George Honeyman som jämte Lewis-Potter kanske var Hulls två bästa spelare förra säsongen. Även forwardsalternativet Tom Eaves har lämnat; Eaves har haft en inte helt oviktig roll som främst inhoppare och har levererar an handfull mål och assist per säsong de tre säsongerna han varit i Hull.

Den nya turkiske tränaren har snabbt försökt sätta sin prägel på laget och har bl a gjort följande nyförvärv:
Dogukan Sinik, 23-årig vänstermittfältare med flera säsonger i Antalyaspor i turkiska högstaserien.
Ozan Tufan, 27-årig central mittfältare med mycket erfarenhet från turkiska högstaserien.
Jean Michaël Seri, 31-årig cenrtal mittfältare och landslagsman för Elfenbenskusten som gjorde en bra säsong i Fulham nu senast.
Tobias Figueiredo, 28-årig mittback som spelat flera säsonger i Championship men som hade svårt att hålla sin plats i startelvan i Nottingham Forest förra säsongen.
Óscar Estupiñán, 25-årig forward med erfarenhet från turkiska högstaserien men framförallt första- och andraligan i Portugal.
Benjamin Tetteh, 25-årig forward som spelat de två senaste säsongerna i Yeni Malatyaspor i turkiska högstaserien.

Hulls prestationer förra säsonger lämnade ganska mycket i övrigt att önska och det blev ingen nämnvärd skillnad efter det att Shota Arveladze klev in som ny tränare. Arveladze gjorde visserligen ett par säsonger som spelare i skotska Rangers (där han gjorde imponerande 44 mål på 95 matcher) men är i övrigt ny när det kommer till engelsk fotboll. Det är också mycket nytt i truppen där Hull har tappat sina tre bästa spelare som lämnat ett stort hål på mittfältet och i offensiven. Det är mycket nytt som skall klaffa och det skall mycket till om Hull ens ska komma upp i samma nivå som förra säsongen (vilket alltså inte var särskilt högt). Jag tror på respass med emfas för Hull.

Spelvärde i att Hull City slutar väldigt långt ner i tabellen!

Luton Town

Snabbfakta Luton Town
  • Placering förra säsongen: 6
  • Tränare: Nathan Jones
  • Hemmaarena: Kenilworth Road

Luton Town med Nathan Jones är en framgångssaga som är svår att matcha. När Jones tog över tränarrollen i Luton i januari 2016 så låg klubben och skvalpade i botten av Leageu Two. När han lämnade tre år senare låg Luton tvåa i League One och vann sedermera serien. Här gjorde dock Jones ett snedsteg och skrev på för Stoke City vilket inte blev så lyckat och han återvände till Luton i maj 2020 och ledde laget till en sjundeplats i Championship förra säsongen.

Ett ganska lugnt sommaruppehåll har sett 30-årige mittbacken Kal Naismith, som var ordinarie i Luton förra säsongen, lämna.

Samtidigt har truppen breddats med följande spelare:
Matt Macey, 27-årig målvakt som kommer från en hel säsong i Hibernian i skotska Premiership.
Carlton Morris, 26-årig forward som gjort 7 mål och 3 assist på 28 matcher för Barnsley förra sösongen.
Cauley Woodrow, 27-årig forward som varit en pålitlig målspruta i Barnsley de fyra senaste säsongerna.

Luton må spela på den minsta arenan i Championship men man har en trollkarl som tränare. Med en något bredare trupp än förra säsongen och samma effektiva spel tror jag på ännu en slutspelsplacering för Luton.

Middlesbrough

Snabbfakta Middlesbrough
  • Placering förra säsongen: 7
  • Tränare: Chris Wilder
  • Hemmaarena: Riverside Stadium

Middlesbrough har eventuellt någonting riktigt bra på gång med Chris Wilder vid rodret. När han tog över tränarsysslan i november 2021 så låg Middlesbrough på 14:e plats i tabellen och vid säsongens slut hade man precis missat en slutspelsplats och landade in på plats sju.

Joe Lumley, ordinarie målvakt förra säsongen har gått på lån till Reading. Middlesbrough har sålt högerbacken Djed Spence till Tottenham för relativt stora pengar, men han var utlånad till Nottingham Forest hela förra säsongen så det påverkar inte Middlesbrough jämfört med förra säsongen. Dessutom har forwarden Andraz Sporar gått tillbaka till Sporting Lissabon efter en okej säsong på lån hos Middlesbrough med 8 mål på 35 matcher.

Middlesbrough har gjort klart med den 27-årige målvakten Liam Roberts med många säsonger i League One och League Two och som med Northampton hade den högsta räddningsprocenten i League Two förra säsongen. Har också lånat in Manchester Citys reservmålvakt tillika amerikanske landslagsmålvakten Zack Steffen. Man har också värvat Darragh Lenihan, 28-årig mittback och Championshipveteran som var en av Blackburns allra bästa spelare förra säsongen. Dessutom får Middlesbrough tillbaka forwarden Chuba Akpom efter lån till PAOK Thessaloníki där han gjort 7 mål och 3 assist på 34 matcher.

Under Chris Wilder skapade Middlesbrough i genomsnitt 4,2 avslut på mål per match förra säsongen. Samtidigt släppte man till i genomsnitt 3,2 avslut på mål per match. Kanske inga sprudlande siffror men väldigt typiskt Wilder. Säsongen innan Wilder tog upp Sheffield United i Premier League (2017/18) slutade Sheffield United på 10:e plats i tabellen. Man skapade i genomsnitt 4,1 avslut på mål per match och släppte till i genomsnitt 3,3 avslut per match. Säsongen då Wilder guidade Sheffield United upp till Premier League (2018/19) via en andraplats i Championship så skapade Sheffield United i genomsnitt 4,2 avslut på mål samtidigt som man släppte till i genomsnitt 3,3 avslut på mål per match.
Chris Wilder och Middlesbrough känns som handen i handsken just nu och med en trupp som t o m är något starkare defensivt än förra säsongen, på äkta Wilder-manér, så kan det här bära riktigt långt.

Spelvärde i att Middlesbrough slutar väldigt högt upp i tabellen!

Millwall

Snabbfakta Millwall
  • Placering förra säsongen: 9
  • Tränare: Gary Rowett
  • Hemmaarena: The Den

Gary Rowett har varit tränare för Millwall sedan oktober 2019 och har guidat klubben till en åttondeplats, en elfteplats och nu senast en niondeplats i Championship.

Ganska få förändringar i truppen över sommaren. 32-åriga defensiva mittfältsalternativet Maikel Kieftenbeld, som spelade 27 matcher förra säsongen, och 28-årige forwarden och trotjänaren Jed Wallace, som gjorde 6 mål och 12 assist på 38 matcher förra säsongen, har lämnat.

In har istället George Honeyman, 27-årig central mittfältare med 5 mål och 4 assist på 35 matcher i Hull förra säsongen, och Zian Flemming, 23-årig offensiv mittfältare som gjorde 12 mål pch 4 assist på 28 matcher för Fortuna Sittard i nederländska högstaligen Eredivisie förra säsongen, kommit.

Väldigt stabila förhållanden i Millwall utan att det riktigt sprudlar. Jag tror på samma lika igen och gissar på ytterligare en säsong strax utanför slutspelsplatserna.

Norwich City

Snabbfakta Norwich City
  • Placering förra säsongen: Nedflyttade från Premier League
  • Tränare: Dean Smith
  • Hemmaarena: Carrow Road

Lika överlägsna som Norwich var när de vann Championship säsongen 2020/21, lika otillräckliga var de när de slutade sist i Premier League förra säsongen. Skillnaden stavs i mångt och mycket Emiliano Buendia som stod för 15 mål och 16 assist när Norwich flyttades upp för två år sedan. Buendia snappades upp av Aston Villa och det blev snabbt uppenbart hur beroende Norwich varit av en nyckelspelare. Under säsongen 2021/22 i Premier League sparkade Norwich också Daniel Farke efter fyra och ett halvt år på tränarposten och ersatte honom med Dean Smith, ett drag som inte gav nämnvärd effekt.

Det har varit stilla på transferfronten hos Norwich än så länge. Man har ransat ut en del spelare som inte riktigt varit nära en ordinarie plats i startelvan:
Ozan Kabak, mittbacksalternativ med 11 matcher i Premier League förra säsongen.
Mathias Normann, defensiv mittfältare med 23 matcher i Premier League förra säsongen.
Lukas Rupp, mittfältsalternativ med 19 matcher i Premier League förra säsongen.
Billy Gilmour, mittfältstalang med 24 matcher i Premier League förra säsongen.
Christos Tzolis, anfallsalternativ med 14 matcher i Premier League förra säsongen.

Norwich har tagit hem anfallsalternativet Onel Hernández efter lånesejourer i Middlesbrough och Birmingham senaste säsongen.

I min guide till Premier League inför förra säsongen ställde jag mig frågande till huruvida Norwich lyckats ersätta de synnerligen viktiga mittfältskuggarna Emiliano Buendía, Mario Vrancic och Oliver Skipp med Milot Rashica, Pierre Lees-Melou och Billy Gilmour. Det var ett skifte som inte slog alltför väl ut i Premier League men Milot Rashica och Pierre Lees-Melou kan definitivt göra det bättre i Championship. Här och nu ser truppen inte lika slagkraftig som den som tog Norwich till Premier League för två år sedan, framförallt på det offensiva mittfältet. Jag har svårt att se Norwich som favoriter att vinna serien men en topp-6-placering finns det definitivt kvalitet för.

Preston North End

Snabbfakta Preston North End
  • Placering förra säsongen: 13
  • Tränare: Ryan Lowe
  • Hemmaarena: Deepdale

Ryan Lowe klev in som tränare i december 2021 och lyfte Preston några placeringar till plats 13 i tabellen.

Har inte hänt särskilt mycket i och runt startelva sedan förra säsongen. Dock har följande spelare anslutit: Freddie Woodman, 25-årig målvakt som inte spelade särskilt mycket förra säsongen men som innan dess var ordinarie i Swansea under två säsonger. Ben Woodburn, 22-årig forward som anslutit från Liverpool efter att ha gjort 3 mål på 28 matcher på lån till skotska Hearts förra säsongen.

Inge större förändringar i Preston jämfört med senast och jag tror på ännu en placering strax under mittenstrecket.

Queens Park Rangers

Snabbfakta Queens Park Rangers
  • Placering förra säsongen: 11
  • Tränare: Michael Beale
  • Hemmaarena: Loftus Road

Michael Beale gör sin första säsong som huvudansvarig tränare för en A-trupp, har tidigare jobbar som assisterande och med olika U-lag.

Högerbacksalternativet Moses Odubajo, som gjorde 3 assist på 28 matcher förra säsongen, och vänsterbacksalternativet Lee Wallace, med 2 assist på 21 matcher, har lämnat. QPR har också tappat forwardsalternativet Charlie Austin som gjorde 5 mål på 35 matcher förra säsongen.

Vänsterbacken Kenneth Paal, med flera säsonger i Zwolle i nederländska Eredivisie, har värvats.

Små förändringar i truppen som kanske känns lite tunnare än förra säsongen. Med en ny tränare som är helt oprövad som huvudtränare är det svårt att veta exakt vad vi får. Min tråkiga gissning är en plats på undre halvan av tabellen.

Reading

Snabbfakta Reading
  • Placering förra säsongen: 21
  • Tränare: Paul Ince
  • Hemmaarena: Madejski Stadium

Reading klarade nytt kontrakt med liten marginal förra säsongen och Paul Ince lyckades som tillfällig tränare tillsammans med Reading-legendaren Michael Gilkes (med nästan 400 matcher för Reading under bältet) styra skutan i hamn från februari till maj. Efter säsongen har Paul Ince fått ensamt ansvar som huvudtränare.

Reading har gjort sig av med följande spelare:
Michael Morrison, mittback som varit ordinarie i Reading de tre senaste säsongerna.
Josh Laurent, central mittfältare som varit ordinarie i Reading de två senaste säsongerna.
John Swift, offensiv mittfältare som varit ordinarie i Reading i mer eller mindre sex säsonger och lagets kanske bästa spelare förra säsongen.
Andy Rinomhota, mittfältare som fick stora delar av förra säsongen förstörd av skador.

Samtidigt har man plockat in följande spelare:
Sam Hutchinson, defensiv mittfältare med massor av erfarenhet från Championship.
Jeff Hendrick, central mittfältare med mycket erfarenhet från både Championship och Premier League, på lån från Newcastle.
Shane Long, 35-årig sjukt rutinerad forward och irländsk landslagsman med oräkneliga säsonger i Premier League, nu senaste med Southampton.

Sett till förra säsongen som helhet så såg det rent bedrövligt ut för Reading. Bara nedflyttade Peterborough United släppte till fler avslut än Reading förra säsongen och inget annat lag släppte till fler avslut på mål. Under säsongsavslutningen med Ince och Gilkes vid rodret såg det dock något ljusare ut och man släppte 'bara' till strax över genomsnittet i ligan när det gäller avslut på mål.
Detta är Inces sjunde tränarjobb. Bara vid två av de sex tidigare anställningarna behöll han jobbat över en hel säsong (båda gångerna med Milton Keynes Dons). Frågan är om han får vara kvar hela säsongen nu om Reading fortsätter gå knackigt?
Jag tror att Reading kommer gå ännu en balansgång runt nedflyttningsstrecket men att man klarar nytt kontrakt ännu en gång.

Rotherham United

Snabbfakta Rotherham United
  • Placering förra säsongen: Uppflyttade från League One
  • Tränare: Paul Warne
  • Hemmaarena: New York Stadium

Paul Warne tränar Rotherham sedan november 2016 och har hunnit med tre nedflyttningar från Championship och lika många uppflyttningar från League One.

29-årige ordinarie mittbacken Michael Ihiekwe har lämnat. Rotherham har också tappat 30-årige forwarden Michael Smith som var lagets bästa och mesta offensiva vapen med 19 mål och 6 assist på 45 matcher förra säsongen. Dessutom har 29-årige forwarden Freddie Ladapo har lämnat klubben efter att ha levererat ett tiotal mål per säsong de tre senaste säsongerna.

Rotherham har värvat 25-årige mittbacken Jamie McCart som varit ordinarie i skotska St Johnstone de senaste två säsongerna. 30-årige forwarden Conor Washington ansluter. Har petat in ett tiotal mål per säsong för Charlton i League One de senaste två säsongerna. Även 30-årige forwarden Tom Eaves har bytt till Rotherham efter att ha gjort 5 mål på 31 matcher för Hull förra säsongen.

Rotherham United under Paul Warne har blivit specialister på att pendla mellan Championship och League One. Med en jämnstark trupp som förra säsongen har jag svårt att se något annat än ännu en nedflyttningsstrid.

Sheffield United

Snabbfakta Sheffield United
  • Placering förra säsongen: 5
  • Tränare: Paul Heckingbottom
  • Hemmaarena: Bramall Lane

Efter att Chris Wilders magi tagit slut i Sheffield United och dessa gått skilda vägar i mars 2021 flyttades Paul Heckingbottom från tränare för U23-laget till tillfällig tränare för A-laget resten av säsongen. Sheffield United flyttades ner från Premier League efter säsongen och istället för att låta Heckingbottom fortsätta så anställdes Slaviša Jokanović som tränare. Detta visade sig dock inte få önskad effekt och den 25 november 2021 ersattes Jokanović med just Heckingbottom, denna gång med kontrakt på fyra och ett halvt år. När Heckingbottom tog över i november låg Sheffield United på16:e plats i ligan. När säsongen var slut hade klubben klättrat upp till en playoff-plats och föll på upploppet mot Nottingham Forest.

Det har inte hänt jättemycket i och runt startelvan denna sommar. Forwarden och Championshipveteranen David McGoldrick har lämnat; fick stora delar av förra säsongen förstörd p g a skador.

Sheffield United har köpt den 23-årige mittbacken och landslagsmannen för Bosnien-Hercegovina Anel Ahmedhodzic från Malmö FF. Har också lånat in 32-årige mittbacken och irländske landslagsmannen Ciaran Clark från Newcastle; Clark kommer med erfarenhet från tiotalet Premier League i bagaget.

Paul Heckingbottom har i princip samma trupp som förra säsongen fast med något mer bredd i defensiven. Under Heckingbottom skapade Sheffield United 4,5 avslut på mål per match förra säsongen samtidigt som man släppt till i genomsnitt 2,9 avslut på mål per match. Bara tre lag skapade fler avslut på mål per match än Shefffield United under Heckingbottom och bara West Bromwich Albion släppte till färre avslut på mål. Jag tycker att det ser väldigt stabilt och ljust ut för Sheffield United och tror definitivt att de kommer slåss om en placering i den absoluta toppen av tabellen.

Spelvärde i att Sheffield United slutar väldigt högt upp i tabellen!

Stoke City

Snabbfakta Stoke City
  • Placering förra säsongen: 14
  • Tränare: Michael O'Neill
  • Hemmaarena: bet365 Stadium

Stoke har rutinerade Michael O'Neill som tränare sedan november 2019.

Ordinaire centrala mittfältaren Joe Allen och ordinarie högerbacken Tommy Smith har lämnat. Likaså forwardsalternativet Steven Fletcher.

Däremot ansluter följande spelare:
Aden Flint, ordinarie mittback i Cardiff förra säsongen.
Centrala mittfältaren och irländska U21-landslagsmannen Gavin Kilkenny ansluter på lån från Bournemouth.
Centrala mittfältaren Josh Laurent som var ordinarie i Reading förra säsongen.
Rutinerade men sparsamt matchade forwarden Dwight Gayle ansluter från Newcastle.

Stoke under Michael O'Neill smyger med på ett rutinerat och kontrollerat sätt. Truppen känns lite bredare och lite mer spännande. Jag tror Stoke kan sluta strax över mittstrecket kommande säsong.

Sunderland

Snabbfakta Sunderland
  • Placering förra säsongen: Uppflyttade från League One
  • Tränare: Alex Neil
  • Hemmaarena: Stadium of Light

Alex Neil tog över tränarjobbet i Sunderland i februari 2022 när laget låg på femte plats i League One. Efter avslutad ordinarie säsong låg Sunderland på fjärde plats och man vann sedan playoff-spelat och knep den tredje uppflyttningsplatsen till Championship.

Sunderland har inte tappat någon spelare i eller i närheten av startelvan.
Däremot har man förstärkt truppen med 22-årige mittbacken Daniel Ballard som gjorde en hel säsong i Millwall och var en av deras allra bästa spelare förra säsongen.

Den största effekten av att Alex Neil tillträdde som tränare var att Sunderland verkligen stramade till defensiven. Man gick från att släppa till 4,0 avslut på mål per match, ungefär som genomsnittet för serien, till att släppa till 2,7 avslut på mål per match, vilket var i paritet med seriesegrarna Wigan.
Sunderland har redan ovanligt mycket erfarenhet och kvalitet i truppen med bl a 25-årige forwarden och skotske landslagsmannen Ross Stewart, som gjorde 26 mål för Sunderland förra säsongen och som redan har flera års erfarenhet från skotska Premiership, och 29-årige offensive mittfältaren Alex Pritchard med mängder av erfarenhet från både Championship och Premier League med Huddersfield och Norwich.
Jag tror att Sunderland med Alex Neil vid rodret har vad som krävs för att säkra nytt kontrakt med god marginal, kanske t o m för en slutplacering på övre halvan. Dessutom stoltserar man med den största arenan i serien men en kapacitet på nära 50 000 som kan ge ett publikstöd av sällan skådat slag i Championship.

Swansea City

Snabbfakta Swansea City
  • Placering förra säsongen: 15
  • Tränare: Russell Martin
  • Hemmaarena: Swansea.com Stadium

Detta blir andra raka säsongen för Russell Martin som tränare i Swansea och han skall försöka slå 15:e-platsen från föregående säsong.

Swansea har tappat 23-årige ordinarie centrala mittfältaren Flynn Downes som snappats upp av West Ham.
Dessutom har man gjort sig av med målvaktsalternativet Ben Hamer (spelade 21 matcher för Swansea förra säsongen), mittfältsalternativet Korey Smith (spelade 35 matcher för Swansea förra säsongen) samt den offensiva mittfältaren Hannes Wolf (som gjorde 2 mål och 3 assist på 19 matcher för Swansea senaste säsongen).

Man har plockat in 22-årige mittbacken Harry Darling som var Milton Keynes Dons kanske bäste spelare i League One förra säsongen och 32-årige centrala mittfältaren Joe Allen som har ett par fina säsonger i Stoke i bagaget.

Jag får ingen bra känsla när det gäller Swansea. Russell Martin lyckades bara nå en 13:e-plats med Milton Keynes Dons 2020/21 trots relativt bra resurser och prestationer (Milton Keynes Dons nådde en tredjeplats säsongen efter att Martin lämnade). Med Swansea nådde han förra säsongen klubbens sämsta placering på över ett decennium och han har inte alls lyckats förvalta arvet efter tidigare tränarna Graham Potter och Steve Cooper.
Truppen känns inte starkare än förra säsongen och jag tror att Swansea kommer få det riktigt kämpigt att ens hänga kvar i år.

Spelvärde i att Swansea City slutar långt ner i tabellen!

Watford

Snabbfakta Watford
  • Placering förra säsongen: Nedflyttade från Premier League
  • Tränare: Rob Edwards
  • Hemmaarena: Vicarage Road

Stabilitet var inget som man förknippade Watford med förra säsongen. Xisco Muñoz fick sparken som tränare i oktober 2021, Claudio Ranieri fick lämna i januari 2022 och Roy Hodgson fick leta nytt jobb (eller gå i välförtjänt pension) i maj 2022. Nu är Rob Edwards anställd som tränare och det är ett spännande val; Edwards har bl a guidat Forest Green Rovers till uppflyttning från Leageu Two förra säsongen.

En handfull spelare har lämnat klubben, däribland följande:
Ben Foster, 39-årig målvakt som varit ordinarie i Watford de fyra senaste säsongerna.
Moussa Sissoko, 32-årig defensiv mittfältare som gjorde 32 matcher i Premier League förra säsongen.
Juraj Kucka, 35-årig mittfältare och slovakisk landslagsman som gjorde 26 matcher i Premier League förra säsongen.
Cucho Hernández, 23-årig forward och colombiansk landslagsman med 5 mål från 25 matcher i Premier League förra säsongen.
Joshua King, 30-årig forward och norsk landslagsman med 5 mål och 3 assist från 32 matcher i Premier League förra säsongen.

Watford har också hämtat in några nya spelare för säsongen:
Maduka Okoye, 22-årig målvakt som varit ordinarie i Sparta Rotterdam i nederländska högstaligan de två senaste säsongerna.
Vakoun Issouf Bayo, 25-årig forward som gjorde 11 mål för Charleroi i belgiska högstaligan förra säsongen.
Rey Manaj, 25-årig forward som gjorde 5 mål för Spezia i Serie A förra säsongen.
Ignacio Pussetto, 26-årig forward som gjorde 4 mål och 4 assist för Udinese i Serie A förra säsongen.

När Watford flyttades upp till Premier League säsongen 2020/21 så var det framförallt tack vare defensiven. Man släppte in klart minst antal mål i Championship: 30. I min guide till Premier League inför förra säsongen skrev jag att det skulle vara förödande för Watford om man tappade båda defensiva mittfältarna Will Hughes och Nathaniel Chalobah. Så blev också fallet och man har egentligen inte lyckats ersätta dem under året som gått. Nu har man också tappat sin ordinarie målvakt samt Moussa Sissoko som varit en viktig kugge på mittfältet säsongen som gått. Jag tycker fortfarande att det är ett hål på mittfältet som Watford inte lyckats fylla. Dessutom har man en ny tränare, ny målvakt och en del frågetecken för varifrån målskörden skall komma. Summa summarum så ser inte Watford lika starka ut som säsongen de tog sig upp till Premier League och jag tror att de får svårare att utmana om topplatserna i serien denna säsong.

West Bromwich Albion

Snabbfakta West Bromwich Albion
  • Placering förra säsongen: 10
  • Tränare: Steve Bruce
  • Hemmaarena: The Hawthorns

Inför förra säsongen så anställde West Brom Barnsleys succétränare Valérien Ismaël. Resultaten blev väl inte riktigt som man tänkt sig och i februari fick Ismaël lämna. West Brom valde då att plocka in Steve Bruce som även tränar laget kommande säsong.

Det har inte hänt särskilt mycket på transfermarknaden när det gäller West Brom. Man har tappat Sam Johnstone som varit ordinarie målvakt de senaste fyra säsongerna samt forwarden Andy Carroll som kom från Reading halvvägs in i säsongen och hann med 3 mål på 15 matcher.

Klubben har gjort klart med John Swift, 27-årig offensiv mittfältare som gjorde 11 mål och 13 assist för Reading förra säsongen. Dessutom har man adderat 28-årige Jed Wallace, en offensiv mittfältare och forward som stått för i snitt 8 mål och 8 assist de fem senaste säsongerna för Millwall.

Inget annat lag i Championship släppte till färre avslut och avslut på mål än West Brom förra säsongen. Men då var det stor skillnad på West Brom under Valérien Ismaël och West Brom under Steve Bruce. Trots att poängskörden inte blev en succé så skapade West Brom under Ismaël 4,6 avslut på mål per match, vilket var i linje med uppflyttade Bournemouth och Nottingham Forest. Under Ismaël släppte West Brom till 2,3 avslut på mål per match, vilket var klart bättre än något annat lag i serien. Under Bruce skapade West Brom 3,3 avslut på mål vilket var klart under genomsnittet i ligan och man släppte till i genomsnitt 3,2 avslut på mål vilket också är klart under genomsnittet i ligan men samtidigt långt ifrån prestationerna tidigare under säsongen. Jag tycker att prestationerna under Steve Bruce talar sitt tydliga språk. Även om klubben förstärkt det offensiva mittfältet med kvalitet så är detta laget under Bruce inget som räcker till i den absoluta toppen av tabellen. På sin höjd kan man kanske gneta sig till en sjätteplats men jag tror man får nöja sig med att förbättra senaste 10:e-platsen något.

Wigan Athletic

Snabbfakta Wigan Athletic
  • Placering förra säsongen: Uppflyttade från League One
  • Tränare: Leam Richardson
  • Hemmaarena: DW Stadium

Leam Richardson är ganska oskrivet kort när det kommer till tränaryrket. Han har varit tränare för Wigan sedan november 2020 och innan dess var han i Accrington Stanley en knapp säsong.

Väldigt stillsamt transferfönster för Wigan. Det enda som har hänt i närheten av startelvan är att man har släppt iväg forwarden Gavin Massey som gjorde 1 mål på 33 matcher förra säsongen (de flesta matcher som inhoppare).

Av förra säsongen att döma så har Leam Richardson antingen en hel del tur eller så är han en väldigt skicklig tränare, sin ringa erfarenhet till trots. Jag tror mer på det senare. Redan inför förra säsongen kompletterade han en trupp med mängder av rutin; bl a så plockade han in Tom Naylor, defensiv mittfältare med mängder av erfarenhet från League One och Championship, och James McClean, vänstermittfältare och irländsk landslagsman med massvis av erfarenhet fån både Championship och Premier League. Redan när man vann League One förra säsongen hade man en trupp som mer än väl kan mäta sig med flertalet lag i Championship. Jag tror att Wigan klarar nytt kontrakt med bra med luft till ribban.

Hur slutar då Championship säsongen 2022/23?

  1. Sheffield United
  2. Middlesbrough
  3. Coventry City
  4. Norwich City
  5. Luton Town
  6. Watford
  7. West Bromwich Albion
  8. Millwall
  9. Stoke City
  10. Burnley
  11. Blackpool
  12. Huddersfield Town
  13. Birmingham City
  14. Blackburn Rovers
  15. Preston North End
  16. Bristol City
  17. Cardiff City
  18. Sunderland
  19. Queens Park Rangers
  20. Wigan Athletic
  21. Reading
  22. Rotherham United
  23. Swansea City
  24. Hull City
Bästa långtidsspel inför säsongen 2022/23
  • Sluta bland de 2 bästa: Sheffield United (@ 6,0 hos Unibet)
  • Sluta bland de 2 bästa: Middlesbrough (@ 6,0 hos Unibet)
  • Sluta bland de 6 bästa: Coventry City (@ 4,33 hos bet365)
  • Bästa målskytt: Viktor Gyökeres (@ 34 hos Betway)
  • Bästa målskytt: Matt Godden (@ 26 hos bet365)
  • Att åka ur: Swansea City (@ 17 hos bet365)
  • Att sluta sist: Hull City (@ 17 hos bet365)

Du kan hitta fler säsongsspel i min guide till Premier League säsongen 2022/2023!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.