Din guide till Premier League säsongen 2022/2023

Premier League bucklan
Fredagen den 5:e augusti är det äntligen dags: Premier League-säsongen 2022/2023 drar igång och inleds med London-derbyt Crystal Palace - Arsenal på Selhurst Park. Ta del av vår analys av säsongen med genomgång av samtliga lag, ranking och speltips!

Premier League säsongen 2022/2023

När man klagar på antingen att det är 30 grader varmt eller att det regnar, och myggen ligger som en tät dimma kring sommarstugan - då vet man att Premier League-premiären är nära!

Fredagen den 5:e augusti kl 21:00 är det dags! 20 lag ska göra upp om ett styck ligatitel, totalt fyra platser i Champions League samt en plats i Europa League. Dessutom skall tre lag flyttas ner i Championship efter säsongens slut.
Premier League-säsongen 2022/2023 avslutas med en full omgång söndagen den 28:e maj 2023.

Förra säsongen tog Manchester City hem ligatiteln med en poängs marginal före Liverpool samtidigt som Chelsea och Tottenham lade beslag på de övriga Champions League-platserna. Arsenal och Manchester United kvalificerade sig för Europa League medan West Ham säkrade ytterligare kontinentalt cupspel genom den plats i Europa Conference League som en sjundeplats i ligan gav.

Den 22:e maj stod det också klart att Norwich, Watford och Burnley flyttas ner till Championship och ersätts av Fulham, Bournemouth och Nottingham Forest som alltså flyttas upp från den engelska andradivisionen.

När börjar och slutar Premier League-säsongen 2022/2023?

Säsongen inleds fredagen den 5:e augusti 2022 kl 21:00 med London-derbyt Crystal Palace - Arsenal på Selhurst Park. Säsongen avslutas med en full omgång med avspark 17:00 söndagen den 28:a maj 2023.

Vilka är favoriter till att vinna Premier League 2022/2023?

Enligt oddsbolagen så är Pep Guardiolas Manchester City tämligen klara favoriter. Därefter följer Jürgen Klopps Liverpool och efter det är det ett stort glapp ner till Antonio Contes Tottenham Hotspur och Thomas Tuchels Chelsea.

Var hittar jag de bästa oddsen för Premier League?

De bästa oddsen för Premier League hittas såklart här på 1x2.se - gå bara till odds-sidan för Premier League! Du hittar förstås även odds för Championship, League One och League Two!

Inför Premier League 2022/2023

Inför förra säsongen gissade jag både fel och rätt. Jag missbedömde Patrick Vieiras kvaliteter som tränare för Crystal Palace - hatten av för Vieira! Sen var jag lite snett ute när det gällde Leicester City. Men å andra sidan gissade jag bl a rätt ligamästare, hade rätt på två av tre nedflyttningsplatser och förutsåg både Brightons positiva säsong samt Evertons kräftgång. Totalt satt 4 av 6 långtidsspel och gav en ROI på +80% vilket måste sägas vara helt okej.

Godbitar från förra säsongen

Vad kan vi då säga om den kommande säsongen?
Jag tycker om att titta på antalet skapade och tillsläppta målchanser från föregående säsong som en första grov utgångspunkt för att sedan bygga på med förändringar i spelsystem och spelartrupper som kan tänkas påverka startelvor samt allt annat som skulle kunna påverka utfallet kommande säsong. Fotboll handlar trots allt i grund och botten om att göra fler mål än motståndarlaget och ju fler avslut på mål ett lag skapar desto fler mål tenderar laget att göra. (Vill man ta det ett steg längre kan man gräva ner sig i olika modeller för Expected goals.)

Premier League säsongen 2021/2022 kan summeras på många olika sätt. Ett sätt är att plotta antalet skapade målchanser på mål per match mot antalet tillsläppta målchanser på mål per match:

De lag som skapar relativt många avslut på mål och samtidigt släpper till förhållandevis få avslut på mål mot sig under säsongen tenderar att klättra högt i tabellen (och befinner sig alltså i den nedre högra kvadranten i bilden ovan).
De lag som skapar förhållandevis få avslut på mål och samtidigt släpper till relativt många avslut på mål mot sig under säsongen tenderar att få det kämpigt i tabellen (och befinner sig alltså i den övre vänstra kvadranten i bilden ovan).

Med avstamp i detta tar vi oss an säsongen 2022/2023 och betar av lagen i bokstavsordning, följt av min gissade tabellställning vid säsongens slut:

Arsenal

Snabbfakta Arsenal
  • Placering förra säsongen: 5
  • Tränare: Mikel Arteta
  • Hemmaarena: Emirates Stadium

Detta blir Mikel Artetas tredje hela säsong som tränare i Arsenal och trots all spott och spe som han fått utstå så tycker jag att det sakta men säkert går åt rätt håll för Londonklubben.

Transfers ut:
31-årige forwarden Alexandre Lacazette som spelat ett trettiotal ligamatcher de senaste fem säsongerna och snittat 10 mål och 5 assist per säsong.

Transfers in:
28-årige målvakten och amerikanska landslagsmannen Matt Turner som mestadels suttit på bänken i klubblaget New England Revolution förra säsongen.
25-årige vänsterbacken och ukrainske landslagsmannen Oleksandr Zinchenko som spelat ett femtontal matcher för Manchester City de senaste säsongerna.
22-årige offensive mittfältaren och portugisiske U21-landslagsmannen Fábio Vieira som gjorde 6 mål och 14 assist på 27 matcher för portugisiska mästarna Porto förra säsongen.
25-årige forwarden och brasilianske landslagsmannen Gabriel Jesus som varit nära på ordinarie i Manchester City under fem säsonger och gjort 58 mål och 29 assist för klubben i Premier League.
Dessutom får man tillbaka en del spelare från olika lån bl a backalternativen William Saliba och Héctor Bellerín samt forwardsalternativet Reiss Nelson som alla fått en del speltid i Arsenal nu på försäsongen.

Bra transferfönster av Arsenal där man adderat bredd i defensiven och spets i offensiven. Jag tror att Arsenal kommer göra en något bättre säsong än förra säsongen. Men jag tycker samtidigt att det fortfarande finns fyra andra lag som är starkare sett över en hel säsong.

Aston Villa

Snabbfakta Aston Villa
  • Placering förra säsongen: 14
  • Tränare: Steven Gerrard
  • Hemmaarena: Villa Park

Aston Villa gör sin nu sin fjärde raka säsong i Premier League och Steven Gerrard gör sin första hela säsong som tränare för klubben. Villa håller på att utvecklas till något av en svenskklubb där vi möjligen kan få se både Robin Olsen och Ludwig Augustinsson i startelvan vad det lider.

Transfers ut:
Det enda som hänt nära startelvan är att 26-årige vänsterbacken Matt Targett gått till Newcastle United permanent. Targett spelade 17 matcher under första halvan av säsongen för Aston Villa men gick på lån andra halvan av säsongen till just Newcastle.

Transfers in:
32-årige målvakten och svenska landslagsmannen Robin Olsen som lånades in under våren från Roma och satt på bänken mestadels. Har dock fått en hel del speltid under försäsongen.
29-årige mittbacken Diego Carlos som varit ordinarie i Sevilla i spanska högstaligan de tre senaste säsongerna.
Man har lånat in 28-årige vänsterbacken och svenska landslagsmannen Ludwig Augustinsson från Sevilla (gjorde 19 matcher i spanska högstaligan förra säsongen).
22-årige defensiva mittfältaren och franska landslagsmannen Boubacar Kamara som varit ordinarie i Marseille i den franska högstaserien de senaste säsongerna.
Man har också knutit till sig 30-årige forwarden och brasilianska landslagsmannen Philippe Coutinho som var i klubben på lån under våren och gjorde 5 mål och 3 assist på 19 ligamatcher.

Efter det att Steven Gerrard klev in som tränare i november 2021 så skapade Aston Villa något fler, och släppte till något färre, avslut på mål jämfört med de 11 första matcherna under Dean Smith. Sett över säsongen som helhet så både skapade man och släppte till ungefär lika mycket avslut på mål som genomsnittet i ligan.
Truppen känns lite bredare defensivt och jag tror återigen på en slutplacering runt mittenstrecket för Aston Villa, förmodligen någon eller några tabellplaceringar bättre än förra säsongen.

Bournemouth

Snabbfakta Bournemouth
  • Placering förra säsongen: Uppflyttade från Championship
  • Tränare: Scott Parker
  • Hemmaarena: Dean Court

För Scott Parker blir detta andra gången på tre säsonger som han har tagit upp ett lag från Championship och skall försöka få detsamma att överleva i Premier League. Säsongen 2020/2021 blev det respass tillbaks till andradivisionen direkt med Fulham.

Transfers ut:
36-årige och sjukt rutinerade mittbacken Gary Cahill som spelade 22 matcher för Bournemouth förra säsongen.
22-årig mittfältare och irländsk U21-landslagsman Gavin Kilkenny som spelade 14 matcher för Bournemouth förra säsongen och som nu gått på lån till Stoke City.

Transfers in:
29-årige högerbacken Ryan Fredericks som knackat på dörren till startelvan i West Ham de senaste fyra säsongerna.
27-årige centrala mittfältaren Joe Rothwell som var en av Blackburns bästa spelare förra säsongen med bl a 3 mål och 11 assist.

Väldigt stillsamt och endast marginellt positivt transferfönster för Bournemouth. Prestationerna som ledde Bournemouth till andraplatsen i Championship förra säsongen var bra men var samtidigt långt ifrån seriesegrarna Fulham.

Prestationerna som ledde Bournemouth till andraplatsen i Championship förra säsongen var bra men var samtidigt långt ifrån seriesegrarna Fulham

Med i princip samma trupp som förra säsongen tror jag att Bournemouth blir för svaga för att klara sig kvar i Premier League.

Brentford

Snabbfakta Brentford
  • Placering förra säsongen: 13
  • Tränare: Thomas Frank
  • Hemmaarena: Brentford Community Stadium

I min guide till Premier League inför förra säsongen så spådde jag att Brentford skulle klara sig bäst av de uppflyttade lagen. Så blev också fallet och i slutändan hade Brentford spelat ihop mer poäng än Norwich och Watford tillsammans(!). Det råder avundsvärd stabilitet och långsiktighet i Brentford och Thomas Frank gör nu sin fjärde hela säsong som huvudtränare i klubben, den andra i Premier League.

Transfers ut:
30-årige offensiva mittfältaren och danska landslagsmannen Christian Eriksen som återupptog sin karriär i Brentford i februari och spelade 11 matcher under vårsäsongen.

Transfers in:
Ben Mee, 32-årig mittback som varit ordinarie i Burnley i mer eller mindre elva säsonger.
Aaron Hickey, 20-årig mångsidig vänsterback och skotsk landslagsman som kommer från en hel säsong i Bologna i Serie A.
Keane Lewis-Potter, 21-årig offensiv mittfältare och engelsk U21-landslagsman. Gjorde 12 mål och 3 assist senaste säsongen för Hull i Championship.

Bra och typiskt Brentford-fönster där man framförallt identifierar och bygger för framtiden. Viktigt också att behålla laget, förutom Christian Eriksen då som ändå kom som en bonus. Eriksen gav Brentford en extra energiinjektion när han anslöt i februari men när Eriksen gjorde debut så låg Brentford på 14:e plats och klubben avslutade alltså säsongen på plats 13. Man skapade fler avslut på mål med Eriksen på planen och man släppte också till något färre avslut på mål. Men jag tror att det är lätt att underskatta Brentford utan Eriksen. Prestationerna och tendensen under hela säsongen pekade ändå mot en placering runt mittenstrecken av tabellen för Brentford och jag tror att det kommer landa in där även denna säsong.

Brighton & Hove Albion

Snabbfakta Brighton Hove Albion
  • Placering förra säsongen: 9
  • Tränare: Graham Potter
  • Hemmaarena: Falmer Stadium

Detta blir Graham Potters fjärde säsong som tränare Brighton. De tre föregående säsongerna har han ledsagat Brighton till en femtondeplats, en sextondeplats och nu senaste alltså en niondeplats, vilket också var Brightons högsta tabellplacering i klubbens historia.

Transfers ut:
25-årige centrala mittfältaren och maliske landslagsspelaren Yves Bissouma som varit en av Brightons allra bästa spelare de senaste säsongerna.

Transfers in:
18-årige centrala mittfältaren och polske (U21-)landslagsmannen Kacper Kozłowski som spelat den senaste säsongen i polska topplaget Pogon Szczecin och i belgiska mästarna Royale Union.
26-årige forwarden Deniz Undav som kommer tillbaka från en lånesäsong med 26 mål och 12 assist på 39 matcher för mästarna Royale Union i belgiska högstaserien Jupiler Pro League.
18-årige forwarden och paraguayanska landslagsmannen Julio Enciso som bara under 2022 redan hunnit med 11 mål och 3 assist på 14 matcher för paraguayanska mästarna Libertad.

Brighton både skapade och släppte till ungefär lika många avslut på mål som genomsnittet i ligan förra säsongen och niondeplatsen var tämligen välförtjänt. Man har adderat en hel del spännande offensiva alternativ till truppen men kommer såklart sakna mittfältaren Bissouma. Jag tycker att det finns så pass många andra lag i årets upplaga av Premier League som tagit steg bakåt att jag tror Brighton ändå har chans att upprepa en plats på övre halvan av tabellen.

Chelsea

Snabbfakta Chelsea
  • Placering förra säsongen: 3
  • Tränare: Thomas Tuchel
  • Hemmaarena: Stamford Bridge

Thomas Tuchel gör nu sin andra hela säsong som tränare i Chelsea. Redan inför förra säsongen skrev jag att det som saknades för att kunna utmana i den absoluta toppen av ligan var målskörden och det lyckades man inte lösa på ett tillfredsställande sätt. Kan Chelsea lyckas bättre med offensiven nu?

Transfers ut:
29-årige ordinarie mittbacken och tyske landslagsmannen Antonio Rüdiger som var den av utespelarna som gjorde flest minuter i ligaspelet för Chelsea förra säsongen (och även gjorde 3 mål från sina 34 ligamatcher).
26-årige mittbacksalternativet och danske landslagsmannen Andreas Christensen lämnar efter att ha spelat ett tjugotal matcher per säsong för Chelsea de senaste åren.
29-årige forwarden och belgiske landslagsmannen Romelu Lukaku lämnar för en lånesejour i italienska Inter. Lukaku har inte lyckats leva upp till de högt ställda förväntningarna och gjorde 8 mål på 26 matcher för Chelsea säsongen som gick.

Transfers in:
31-årige mittbacken och senegalesiske landslagsmannen Kalidou Koulibaly som varit ordinarie i Napoli i Serie A de senaste säsongerna.
27-årige vänsterbacken och italienska landslagsmannen Emerson återvänder efter en säsong på lån i Lyon i franska högstaligan.
22-årige offensive mittfältaren och engelska (U21-)landslagsmannen Conor Gallagher, som jämte Wilfried Zaha var Crystal Palaces bäste spelare förra säsongen med 8 mål och 3 assist på 34 matcher, återkommer efter lån.
27-årige forwarden och engelska landslagsmannen Raheem Sterling som varit mer eller mindre ordinarie i Manchester City under sju säsonger och stått för 91 mål och 42 assist för klubben i Premier League.

Potentiellt bra fönster för Chelsea som framförallt siktar på att förstärka offensiven, vilket ju är helt rätt. Efter de mindre lyckade värvningarna av Timo Werner och Lukaku – ska man nu hitta rätt med Sterling som målspruta?

Medan Manchester City, Liverpool och Tottenham har tagit kliv framåt känns det ändå som att Chelsea står och stampar lite på samma ställe

Medan Manchester City, Liverpool och Tottenham har tagit kliv framåt känns det ändå som att Chelsea står och stampar lite på samma ställe.
Jag tror att Thomas Tuchel får nöja sig med en fjärdeplats vad det lider.

Crystal Palace

Snabbfakta Crystal Palace
  • Placering förra säsongen: 12
  • Tränare: Patrick Vieira
  • Hemmaarena: Selhurst Park

I min guide till Premier League inför förra säsongen var jag skeptiskt till Patrick Vieira som ny tränare och tippade Crystal Palace på nedflyttningsplats. Men hatten av till Vieira som guidade klubben till en fin tolfteplats!

Transfers ut:
22-årige offensive mittfältaren och engelska (U21-)landslagsmannen Conor Gallagher, som jämte Wilfried Zaha var Crystal Palaces bäste spelare förra säsongen med 8 mål och 3 assist på 34 matcher, har gått tillbaka till Chelsea efter lån.

Transfers in:
29-årige målvakten Sam Johnstone som varit ordinarie i West Bromwich Albion de senaste säsongerna.
22-årige defensive mittfältaren Cheick Doucouré som redan hunnit med att representera Mali på landslagsnivå och vara ordinarie i Lens i franska högstaligan under två säsonger.

Väldigt lugnt transferfönster för Crystal Palace. Om jag räknar rätt så har man använt sig av inte mindre än fem olika målvakter på försäsongen. Och då har inte Sam Johnstone varit inkluderad där, så oklart vilken roll klubben tänker för honom. Men bredd på målvaktsfronten har man onekligen.

Crystal Palace under Patrick Vieira var ett av de sex lag som skapade allra minst antal avslut på mål förra säsongen. Man var samtidigt ett av fem lag som släppte till allra minst antal avslut på mål mot sig. Med en väldigt snarlik trupp som förra året, men med mer erfarenhet hos både spelare och tränare, tror jag att vi kan förvänta oss ungefär samma resultat: en placering kring mittstrecket eller strax däröver.

Everton

Snabbfakta Everton
  • Placering förra säsongen: 16
  • Tränare: Frank Lampard
  • Hemmaarena: Goodison Park

Efter att Carlo Ancelotti lett Everton till en tiondeplats säsongen 2020/2021 och lämnat för Real Madrid så anställdes Rafael Benítez som tränare inför förra säsongen. I januari 2022 ersattes Benítez på tränarposten av Frank Lampard som alltså fortfarande har klubbledningens förtroende.

Transfers ut:
25-årige forwarden och brasilianske landslagsmannen Richarlison har sålts till Tottenham. Richarlison har varit oerhört viktig för Everton de senaste säsongerna och var deras bäste spelare förra säsongen med 10 mål och 5 assist på 30 matcher.
Dessutom har man gjort sig av med högerbacksalternativet Jonjoe Kenny och centrala mittfältaren Fabian Delph som båda spelade ett femtontal matcher för klubben förra säsongen.

Transfers in:
29-årige mittbacken James Tarkowski som varit ordinarie i Burnley de senaste säsongerna.
Dessutom har man fått hem vänsterbacken Niels Nkounkou och centrala mittfältaren Jean-Philippe Gbamin som varit utlånade och fått en del speltid i belgiska respektive ryska högstaligan.

Tränarbytet halvvägs in i förra säsongen gav ingen positiv effekt. Under Frank Lampard släppte Everton till fler avslut på mål per match än tidigare under säsongen men man skapade också färre avslut på mål framåt. Under Lampard var Evertons statistik för skapade och tillsläppta avslut på mål i paritet med sifforna för nästjumbon Watford.

Period Skapade avslut på mål per match Tillsläppta avslut på mål per match
Rafael Benítez 2021/2022 4,0 4,5
Frank Lampard 2021/2022 3,2 5,5

Truppen känns kanske lite bredare defensivt men den är också helt klart svagare offensivt. Prestationerna under Lampard var riktigt dåliga och händer inget omvälvande innan eller under säsongen så tror jag att risken är stor att Everton får klara sig utan spel i Premier League för första gången sedan säsongen 1953/1954.

Fulham

Snabbfakta Fulham
  • Placering förra säsongen: Uppflyttade från Championship
  • Tränare: Marco Silva
  • Hemmaarena: Craven Cottage

Efter tre inte fullt så lyckade sejourer i Hull City, Watford och Everton så hittade Marco Silva rätt klubb i sitt fjärde tränaruppdrag i England. Silva klev in på tränarbänken i Fulham i juli 2021 och redan första säsongen på plats guidade han alltså klubben upp i Premier League.

Transfers ut:
31-årige centrala mittfältaren och ivorianske landslagsmannen Jean Michaël Seri som bl a gjorde 1 mål och 6 assist på 33 matcher förra säsongen.
19-årige offensive mittfältaren och portugisiske U21-landslagsmannen Fábio Carvalho som var en av Fulhams allra bästa spelare förra säsongen med bl a 10 mål och 8 assist på 36 matcher.

Transfers in:
27-årige högerbacken och schweiziske landslagsmannen Kevin Mbabu som slagits om en plats i startelvan i Wolfsburg i tyska Bundesliga de senaste tre säsongerna.
27-årige centrala mittfältaren och portugisiske landslagsmannen João Palhinha som var en av portugisiska ligatvåan Sporting Lissabons bästa spelare förra säsongen.
26-årige offensive mittfältaren Andreas Pereira som har flera års erfarenhet från såväl Premier League som italienska Serie A men som senaste året gjort bl a 7 mål och 2 assist på 31 ligamatcher för brasilianska topplaget Flamengo i brasilianska Serie A.

Senast Fulham spelade i Premier League var säsongen 2020/2021 och då blev det respass direkt efter en hedersam 18:e-plats före West Bromwich Albion och Sheffield United. Säsongen innan dess, när man alltså tog sig upp i högstaserien, slutade man på fjärde plats i Championship och gjorde 64 mål och släppte in 48 mål efter att ha skapat 4,7 avslut på mål per match och släppt till 3,7 avslut på mål per match.
Förra säsongen i Championship vann man serien och gjorde 106 mål och släppte in 43 mål efter att ha skapat 6,1 avslut på mål per match och släppt till 3,0 avslut på mål per match.
Fulham är starkare nu är senaste säsongen i Premier League men har inte förstärkts nämnvärt över sommaren, om ens något. Jag tror att det blir en strid på kniven runt nedflyttningsstrecket för Fulham denna säsong men att man kanske precis landar på rätt sida denna gång.

Leeds United

Snabbfakta Leeds United
  • Placering förra säsongen: 17
  • Tränare: Jesse Marsch
  • Hemmaarena: Elland Road

Efter nästan fyra säsonger sparkade Leeds tränaren Marcelo Bielsa i februari 2022. Bielsa som varit enormt uppskattad och som guidat klubben tillbaka till Premier League efter 16 års frånvaro lämnade Leeds på en sextondeplats i Premier League-tabellen. In som ny tränare kom istället amerikanen Jesse Marsch med två års erfarenhet från österrikiska Red Bull Salzburg och en kort och mindre lyckad sejour i tyska RB Leipzig.

Transfers ut:
Raphinha, 25-årig brasiliansk offensiv mittfältare som varit Leeds bästa och viktigaste spelare förra säsongen och som stod för bl a 11 mål och 3 assist.
Kalvin Phillips, 26-årig defensiv mittfältare och engelsk landslagsman som varit en av Leeds allra bästa spelare de senaste säsongerna.
Dessutom har en del spelare precis utanför startelvan gått på lån, t ex mittfältaren Jamie Shackleton och forwarden Tyler Roberts.

Transfers in:
25-årige danske landslagsmannen Rasmus Kristensen som varit ordinarie högerback i Salzburg de senaste säsongerna. Tänkt som en rak ersättare för Leeds ordinarie högerback Luke Ayling som avslutade säsongen med att dra på sig en knäskada.
Defensive mittfältaren Marc Roca som varit bänknötare i Bayern München de två senaste säsongerna.
Tyler Adams, 23-årig amerikansk mittfältare som haft svårt att ta en ordinarie plats i RB Leipzig de senaste säsongerna. Har dock varit en viktig och given kugge i USAs landslag de senaste åren.
23-årige offensiva mittfältaren och colombianske landslagsmannen Luis Sinisterra som gjorde 12 mål och 7 assist för Feyenoord förra säsongen.
21-årige offensive mittfältaren tillika amerikanska landslagsmannen Brenden Aaronson som slagit igenom i österrikiska mästarna Salzburg de två senaste säsongerna.

Kalvin Phillips lämnar ett stort hål efter sig på det defensiva mittfältet och jag ser inte att Leeds har någon som kan kliva in och fylla det tomrummet. Sinisterra kommer från en riktigt fin säsong i Feyenoord men kan han ersätta Raphinha rakt av?

Leeds var det lag efter de två nedflyttade lagen Norwich och Burnley som släppte till flest antal avslut under förra säsongen. Leeds var det lag som släppte till allra flest avslut på mål under förra säsongen.

Leeds var det lag som släppte till allra flest avslut på mål under förra säsongen

Leeds hade, efter tabelljumbon Norwich, den sämsta avslut-på-mål-differensen i Premier League förra säsongen (man släppte till i snitt 2 avslut på mål mer per match än vad man skapade framåt själva).

Tränarbytet mitt under fjolårssäsongen gav ingen jättestor effekt. Under Jesse Marsch släppte Leeds till något färre avslut på mål per match än tidigare under säsongen men man skapade också färre avslut på mål framåt. Under Marsch var Leeds statistik för skapade och tillsläppta avslut på mål i paritet med sifforna för nästjumbon Watford.

Period Skapade avslut på mål per match Tillsläppta avslut på mål per match
Marcelo Bielsa 2021/2022 4,2 6,2
Jesse Marsch 2021/2022 3,5 5,8

Truppen känns kanske bredare än förra säsongen men frågan är om den är slagkraftigare? Prestationerna under Marsch var fortsatt tämligen dåliga och frågan är om det går att trolla fram bättre prestationer nu? Jag tror att Leeds går en väldigt kämpig säsong till mötes.

Leicester City

Snabbfakta Leicester City
  • Placering förra säsongen: 8
  • Tränare: Brendan Rodgers
  • Hemmaarena: King Power Stadium

Brendan Rodgers har gjort tre och en halv säsong i Leicester och har guidat klubben till två femteplatser och en åttondeplats i ligan samt en vinst i FA-cupen när han haft ansvaret hela säsongen.

Transfers ut:
Tappar 24-årige forwardsalternativet och nigerianske landslagsmannen Ademola Lookman som gåt tillbaka till RB Leipzig efter att ha gjort 6 mål på 26 matcher på lån.

Transfers in:
Får tillbaka 28-årige mittfältarbelgiske landslagsmannen Dennis Praet efter en säsong på lån i Torino i Serie A.

Väldigt stillsamt transferfönster för Leicester så här långt. Med samma trupp och tränare som förra säsongen kan vi förvänta oss ungefär samma prestationer. Det är inget positivt för man hade en hel del tur med poängskörden. Leicester skapade visserligen ungefär lika många avslut på mål som genomsnittet i ligan men bara Leeds och Norwich City släppte till fler avslut på mål förra säsongen. Leicester försämrade även sina egna motsvarande siffror från föregående säsong en hel del.

bara Leeds och Norwich City släppte till fler avslut på mål förra säsongen

Jag har varit väldigt positivt inställd till Leicester de senaste säsongerna men här kommer jag till en vändpunkt. Det kommer en tid då alla som slår ur underläge tappar sin edge. Sheffield United kunde överraska sin första säsong tillbaka i Premier League under Chris Wilder 2019/2020 men sedan tappade Wilder sin magi (de andra lagen lärde sig hantera det udda spelsättet). Leeds har upplevt en pånyttfödelse under Marcelo Bielsa men även Bielsas lagbygge tappade fart efter drygt en säsong i Premier League (de andra lagen lärde sig läsa och kontra Leeds under Bielsa). Jag tror dessvärre att vi ser samma sak med Leicester och Brendan Rodgers. För mycket av samma sak. Brist på förnyelse. Med Rodgers vid rodret denna säsong så tror jag att Leicester går en tung säsong till mötes.

Liverpool

Snabbfakta Liverpool
  • Placering förra säsongen: 2
  • Tränare: Jürgen Klopp
  • Hemmaarena: Anfield

Detta blir Jürgen Klopps sjunde hela säsong i Liverpool och han har en ny möjlighet att ta sin andra ligatitel i England.

Transfers ut:
30-årige forwarden och senegalesiske landslagsmannen Sadio Mané som varit ordinarie och en viktig offensiv kugge i Liverpool de senaste säsongerna. Har gjort i genomsnitt 15 mål och 5 assist i ligan under säsongerna i Liverpool.
Dessutom har man gjort sig av med forwardsalternativen Takumi Minamino och Divock Origi som kanske inte varit helt nära startelvan de senaste två säsongerna men som ändå minskar den offensiva bredden något.

Transfers in:
19-årige offensiva mittfältaren och portugisiske U21-landslagsmannen Fábio Carvalho som var Fulhams bästa spelare i Championship förra säsongen med 10 mål och 8 assist på 36 matcher.
23-årige forwarden och uruguayanske landslagsmannen Darwin Núñez som kommer från två säsonger i portugisiska topplaget Benfica där han gjorde 6 mål på 29 matcher första säsongen och 26 mål på 28 matcher nu senast.

Bara Manchester City släppte till något färre avslut på mål per match än Liverpool förra säsongen. Inget annat lag skapade fler avslut på mål än Liverpool förra säsongen. Laget förbättrade även sina egna motsvarande siffror från föregående säsong en hel del. Jag tror att det kommer bli ytterligare en säsong där två lag är på en egen nivå och jag tror att Liverpool kommer landa in på ännu en andraplats.

Manchester City

Snabbfakta Manchester City
  • Placering förra säsongen: 1
  • Tränare: Pep Guardiola
  • Hemmaarena: City of Manchester Stadium

Pep Guardiola gör nu sin sjunde säsong som tränare för Manchester City och har siktet inställt på sin femte engelska ligatitel.

Transfers ut:
25-årige vänsterbacken och ukrainske landslagsmannen Oleksandr Zinchenko som spelat ett femtontal matcher för Manchester City de senaste säsongerna.
37-årige defensiva mittfältaren Fernandinho som spelat ett tjugotal matcher för Manchester City de senaste säsongerna.
27-årige forwarden och engelska landslagsmannen Raheem Sterling som varit mer eller mindre ordinarie i Manchester City under sju säsonger och stått för 91 mål och 42 assist för klubben i Premier League.
25-årige forwarden och brasilianske landslagsmannen Gabriel Jesus som varit nära på ordinarie i Manchester City under fem säsonger och gjort 58 mål och 29 assist för klubben i Premier League.

Transfers in:
Kalvin Phillips, 26-årig defensiv mittfältare och engelsk landslagsman som varit en av Leeds allra bästa spelare de senaste säsongerna.
22-årige forwarden och norska landslagsmannen Erling Haaland som gjorde 22 mål på 24 ligamatcher för tyska toppklubben Borussia Dortmund förra säsongen (och 27 mål på 28 ligamatcher säsongen dessförinnan).
Dessutom har man eventuellt tagit hem 22-årige forwarden och argentinske landslagsmannen Julián Álvarez som varit utlånad till argentinska mästarna River Plate där han vann skytteligan förra säsongen. Álvarez har spelat 70 respektive 51 minuter i Manchester Citys försäsongsmatcher mot Club America och Bayern München.

Det känns lite konstigt att skriva att ett lag som gjort sig av med Fernandinho, Raheem Sterling och Gabriel Jesus har gjort att bra transferfönster. Men frågan är om inte Manchester Citys drag, där de 'byter' Sterling och Jesus mot Haaland och ändå går plus i runda slängar 50 miljoner euro, kan visa sig vara sommarens bästa affär.

Bara Liverpool skapade marginellt fler avslut på mål per match än Manchester City förra säsongen. Inget annat lag släppte till färre avslut på mål än Manchester City förra säsongen. City förbättrade även sina egna motsvarande siffror från föregående säsong en hel del. Jag tycker att Manchester City ser ut som det mest kompletta och starkaste laget sett över en hel säsong och jag tror att detta blir den femte Premier League-pokalen för Pep.

Manchester United

Snabbfakta Manchester United
  • Placering förra säsongen: 6
  • Tränare: Erik ten Hag
  • Hemmaarena: Old Trafford

Ny tränare försäsongen är Erik ten Hag som kommer från Ajax där han vann tre ligatitlar på fyra och en halv säsong, vilket mycket väl kunde ha varit fyra ligatitlar men den avbrutna säsongen 2019/2020 korades ingen mästare i nederländska Eredivisie.

Transfers ut:
33-årige centrala mittfältaren Nemanja Matić som stod för 4 assist på 23 ligamatcher för klubben senaste säsongen.
29-årige centrala mittfältaren och franska landslagsmannen Paul Pogba som varit ordinarie de senaste säsongerna när han inte varit skadad. Gjorde 1 mål och 9 assist på 20 ligamatcher under fjolårssäsongen.
29-årige offensive mittfältaren och engelska landslagsmannen Jesse Lingard som gjorde 2 mål på 16 ligamatcher för United förra säsongen.
35-årige forwarden och uruguayanske landslagsmannen Edinson Cavani som fick större delen av förra klubblagssäsongen förstörd av skador men ändå petade in 2 mål på 15 ligamatcher.

Transfers in:
24-årige mittbacken och argentinske landslagsmannen Lisandro Martínez som varit ordinarie i Ajax de senaste säsongerna.
22-årige vänsterbacken och nederländska landslagsmannen Tyrell Malacia som varit ordinarie i Feyenoord de senaste två säsongerna.
30-årige offensiva mittfältaren och danska landslagsmannen Christian Eriksen som återupptog sin karriär i Brentford i februari och spelade 11 matcher under vårsäsongen.
Man får också tillbaka forwarden och franska landslagsmannen Anthony Martial efter en säsong på lån i Sevilla i LaLiga. Martial fick större delen av förra säsongen förstörd av skador men har nu gjort 3 mål på 4 matcher för United på försäsongen.

Huruvida forwarden och portugisiske landslagsmannen Cristiano Ronaldo stannar kvar i klubben vet vi inte i skrivande stund. Vilket som är bäst för laget Manchester United låter vi vara osagt och Ronaldos vara eller icke vara får helt enkelt bli hängande i luften.

Erik ten Hag ärver ett sargat och dysfunktionellt Manchester United där helheten verkligen var svagare än de ingående delarna förra säsongen. Okej eller bra transferfönster där ten Hag har koll på de tre nyförvärven sedan tiden i Nederländerna. Att vända runt skutan United är nog inte gjort i en handvändning och jag tror att lagets bästa chans att nå en plats i Champions League redan till säsongen 2023/2024 är nog att vinna Europa League denna säsong.

Newcastle United

Snabbfakta Newcastle United
  • Placering förra säsongen: 11
  • Tränare: Eddie Howe
  • Hemmaarena: St James' Park

Newcastle inledde fjolårssäsongen snudd på katastrofalt under Steve Bruce och i slutet av oktober hade alla fått nog. I början av november skrev Eddie Howe på kontrakt som ny tränare och han styrde så småningom in Tyne and Wear-skutan på plats elva i sluttabellen.

Transfers ut:
32-årige mittbacken och irländska landslagsmannen Ciaran Clark som spelade 13 matcher för Newcastle förra säsongen har lånats ut till Sheffield United.
27-årige defensiva mittfältaren Isaac Hayden som spelade 14 matcher för Newcastle innan han fick vårsäsongen förstörd av skador har lånats ut till Norwich.

Transfers in:
30-årige målvakten och engelska landslagsmannen Nick Pope som varit ordinarie i Burnley de senaste fyra säsongerna.
22-årige mittbacken och nederländske U21-landslagsmannen Sven Botman som varit ordinarie i Lille i franska högstaligan de senaste två säsongerna. Spelade dock bara 25 matcher senaste säsongen p g a flera olika skadeavbrott.
26-årige vänsterbacken Matt Targett har skrivit på permanent. Targett spelade 16 matcher under vårsäsongen för Newcastle på lån från Aston Villa.

Förhållandevis stillsamt transferfönster men ändå viktigt sett till stabilitet och kontinuitet i defensiven. Nick Pope är potentiellt en väldigt bra uppgradering. Newcastles målvaktstrio Martin Dubravka, Karl Darlow och Frederick Woodman hade tillsammans en räddningsprocent på 63% förra säsongen vilket var tredje sämst i ligan efter nedflyttade Norwich och Watford. Pope å sin sida är, tillsammans med Tottenham Hotspurs Hugo Lloris, den enda målvakten i Premier League som de tre senaste säsongerna haft en räddningsprocent på över 70%.

Efter det att Eddie Howe ersatte Steve Bruce såg man en klar förbättring både defensivt och offensivt.

Period Skapade avslut på mål per match Tillsläppta avslut på mål per match
Steve Bruce 2021/2022 2,9 5,3
Eddie Howe 2021/2022 4,3 4,2

Newcastle under Howe både skapade och släppte till ungefär lika många avslut på mål som genomsnittet i ligan. Samtidigt hade man en snudd på orimlig tur med uddamålssegrar i många jämna matcher. Jag tror att den turen kanske jämnar ut sig lite denna säsong och att man får svårt att förbättra elfteplatsen från förra säsongen.

Nottingham Forest

Snabbfakta Nottingham Forest
  • Placering förra säsongen: Uppflyttade från Championship
  • Tränare: Steve Cooper
  • Hemmaarena: City Ground

Den klassiska klubben från Nottinghamshire, som vunnit både den engelska högstadivisionen och Europacupen (som numera heter Champions League) två gånger under storhetstiden i slutet av 70-talet, är tillbaka i Premier League för första gången på över 20 år. Nottingham Forest har haft svårt att hitta stabilitet och kontinuitet det senaste decenniet och den tränare som stannat längst på posten de senaste elva åren är Billy Davies med 59 matcher. I september i fjol var det dags igen; efter bara lite drygt ett år som tränare fick Chris Hughton sparken efter en katastrofal inledning på säsongen 2021/2022 där Forest låg näst sist i tabellen efter 8 spelade matcher. Nu verkade man dock hitta rätt helt plötsligt. In klev Steve Cooper och förde upp Forest till en fjärdeplats efter ordinarie seriespel och därefter gick laget av bara farten vinnande genom playoff-slutspelet och tog sig alltså upp i högsta serien igen efter 23 års frånvaro.

Transfers ut:
28-årige målvakten Brice Samba som varit ordinarie i Forest de tre senaste säsongerna.
28-årige mittbacken Tobias Figueiredo som varit i det närmaste ordinarie i Forest de senaste säsongerna.
34-årige forwarden Lewis Grabban som varit mer eller mindre ordinarie i Forest de fyra senaste sösongerna och snittat 13 ligamål per säsong. Missade stora delar av våren p g a skada och har så vitt jag förstår inte erbjudits nytt kontrakt.

Transfers in:
25-årige målvakten Dean Henderson lånas in från Manchester United. Henderson satt mest på bänken hos United senaste säsongen men har varit utlånad och gjort tre imponerande säsonger tidigare:
Noterades för en räddningsprocent på 72% för Sheffield United i Premier League 2019/2020 (tredje bästa siffran i ligan den säsongen). Hade en räddningsprocent på 73% i Sheffield United i Championship 2018/2019 (fjärde bästa siffran i ligan den säsongen). Räddade 78% av alla avslut på mål i Shrewsbury i League One 2017/2019 (bästa siffran i ligan den säsongen).
26-årige mittbacken Moussa Niakhaté som varit ordinarie i Mainz i tyska Bundesliga de senaste fyra säsongerna.
Från Liverpool har man köpt loss 21-årige högerbacken och walesiske landslagsmannen Neco Williams som trots sin ringa ålder kommer med erfarenhet från såväl Championship, Premier League och Champions League.
22-årige högerbacken Giulian Biancone som var en av Troyes allra bästa spelare i franska högstaligan förra säsongen.
26-årige vänsterbacken Harry Toffolo som var en av Huddersfield allra bästa spelare förra säsongen med bl a 6 mål och 8 assist förra säsongen.
23-årige centrala mittfältaren Lewis O'Brien som var en av Huddersfields allra bästa spelare förra säsongen med bl a 3 mål och 3 assist.
29-årige offensive mittfältaren / forwarden och engelska landslagsmannen Jesse Lingard som kommer med mängder av från Premier League och europeiskt cupspel efter många år i Manchester United.
24-årige forwarden och nigerianske landslagsmannen Taiwo Awoniyi med flera säsonger i såväl belgiska högstaligan Jupiler League som tyska Bundesliga. Gjorde 15 mål på 31 matcher i Union Berlin förra säsongen.

Väldigt starkt transferfönster av Nottingham Forest som verkligen storsatsar på att etablera sig i Premier League igen. Truppen känns både bredare och klart starkare.

Det var stor skillnad på Nottingham Forest före och efter Steve Cooper kom på plats förra säsongen. Under Cooper skapade man i snitt 4,6 avslut på mål, väl i linje med Bournemouth (bara Fulham och Coventry City skapade fler avslut på mål under säsongen). Under Cooper släppte man till i snitt 3,5 avslut på mål per match, också en de allra bästa siffrorna i ligan under säsongen.

Period Skapade avslut på mål per match Tillsläppta avslut på mål per match
Chris Hughton 2021/2022 3,2 4,8
Steve Cooper 2021/2022 4,6 3,5

Nottingham Forests prestationer under Steve Cooper förra säsongen var väl i paritet med andraplacerade Bournemouths och det var bara ett 'handikapp' på åtta matcher i början av säsongen som hindrade laget från att utmana om seriesegern på allvar. Med en klart starkare trupp än innan sommaren och med spännande Steve Cooper vid rodret tror jag att Nottingham Forest kommer klara nytt kontrakt med viss marginal.

Southampton

Snabbfakta Southampton
  • Placering förra säsongen: 15
  • Tränare: Ralph Hasenhüttl
  • Hemmaarena: St Mary's Stadium

Southampton kan vara de senaste årens mest oberäkneliga och svårbedömda lag. Under säsongen som gick kunde man lika gärna slå Antonio Contes pånyttfödda Tottenham med besked på bortaplan som förlora med 0-6 mot Chelsea på hemmaplan. Samma sak säsongen innan då man kunde slå Liverpool med 1-0 men lika gärna förlora mot Manchester United med 9-0.
Något som är stabilt är dock tränarrollen där Ralph Hasenhüttl nu gör sin fjärde säsong i klubben.

Transfers ut:
34-årige målvakten Fraser Forster som gjorde 19 ligamatcher för Southampton förra säsongen.
35-årige forwarden och irländske landslagsmannen Shane Long som spelade 13 ligamatcher förra säsongen.

Transfers in:
20-årige målvakten och irländske landslagsmannen Gavin Bazunu som kommer från en hel säsong med Portsmouth i League One där han hade seriens tredje högsta räddningsprocent.
20-årige mittbacken och tyske U21-landslagsmannen Armel Bella-Kotchap som spelade 22 matcher för Bochum i tyska Bundesliga förra säsongen.
18-årige defensiva mittfältaren och belgiske U21-landslagsmannen Roméo Lavia som spelat de flesta matcherna för Manchester Citys U23-lag förra säsongen. Har fått en hel del speltid för Southampton under försäsongen.
26-årige centrala mittfältaren och nigerianske landslagsmannen Joe Aribo som varit ordinarie i skotska Rangers de senaste säsongerna och gjorde 8 mål och 5 assist på 34 matcher nu senast.
19-årige forwarden och franska U21-landslagsmannen Sékou Mara som gjorde 6 mål på 26 matcher för Bordeaux i franska högstaligan förra säsongen.

Southampton både skapade och släppte till ungefär lika många avslut på mål som genomsnittet i ligan förra säsongen. Man har förstärkt truppen på ett spännande sätt och även om de flesta värvningarna är för framtiden så är truppen inte svagare än förra året. Jag tycker ändå att man sticker ut lite bland lagen som jag tror kommer slåss på undre halvan av tabellen och jag ser framför mig att laget kan förbättra sin tabellplacering från fjolårssäsongen något.

Tottenham Hotspur

Snabbfakta Tottenham Hotspur
  • Placering förra säsongen: 4
  • Tränare: Antonio Conte
  • Hemmaarena: Tottenham Hotspur Stadium

Tottenham gick rejält vilse efter det att Mauricio Pochettino fick lämna tränarsysslan i november 2019. Men efter två år under José Mourinho och Nuno Espírito Santo så lyckades man övertala Antonio Conte att kliva på det liljevita tåget i november 2021.

Transfers ut:
24-årige forwarden Steven Bergwijn som gjorde 3 mål på 25 matcher för Tottenham förra säsongen.

Transfers in:
21-årige högerbacken och engelska U21-landslagsmannen Djed Spence som var en av Nottingham Forests allra bästa spelare förra säsongen.
27-årige mittbacken och franska landslagsmannen Clément Lenglet som spelat de senaste säsongerna i Barcelona.
25-årige mittfältaren Yves Bissouma som varit en av Brightons allra bästa spelare de senaste säsongerna.
33-årige och sjukt rutinerade vänstermittfältaren Ivan Perisic som spelat många säsonger i både Serie A och Bundesliga.
19-årige centrala mittfältaren och senegalesiske landslagsmannen Pape Sarr som återvänder efter en full säsong på lån i Metz i franska högstaligan.
25-årige forwarden och brasilianske landslagsmannen Richarlison som var Evertons bäste spelare förra säsongen med 10 mål och 5 assist på 30 matcher.

Det verkar som att Tottenham och ordförande Daniel Levy kanske äntligen lärt sig läxan att faktiskt backa en riktigt bra tränare när man väl hittar en. Väldigt starkt transferfönster och Tottenham har en löjligt bred och högkvalitativ trupp.

Period Skapade avslut på mål per match Tillsläppta avslut på mål per match
Nuno Espírito Santo 2021/2022 4,0 4,5
Antonio Conte 2021/2022 5,6 3,4

Från att ha presterat som ett lag på undre halvan av tabellen så har Tottenham under Conte gott och väl matchat tredjeplacerade Chelseas siffror från förra säsongen. Känslan är att det finns ännu mer att ta av och jag tror att Tottenham kommer vara det starkaste och mest stabila laget bakom Manchester City och Liverpool.

West Ham United

Snabbfakta West Ham United
  • Placering förra säsongen: 7
  • Tränare: David Moyes
  • Hemmaarena: London Stadium

David Moyes har på två säsonger lett West Ham till två raka europeiska cupplatser. Kan laget upprepa detta en tredje säsong? Kan man ta sig längre än semifinalen i Europa League nu när man möter potentiellt enklare motstånd i Europa Conference League?

Transfers ut:
35-årige centrala mittfältaren Mark Noble har avslutat karriären efter oräkneliga säsonger i West Ham.
32-årige forwarden och ukrainska landslagsmannen Andriy Yarmolenko som spelade 19 matcher för West Ham senaste säsongen.

Transfers in:
26-årige mittbacken och marockanska landslagsmannen Nayef Aguerd som varit ordinarie i Rennes i franska högstadivisionen de två senaste säsongerna.
23-årige centrala mittfältaren Flynn Downes som gjorde en bra säsong i Swansea City i Championship förra säsongen.
23-årige forwarden och italienske landslagsmannen Gianluca Scamacca som gjorde 16 mål på 36 ligamatcher för Sassuolo i Serie A förra säsongen.

West Ham både skapade och släppte till ungefär lika många avslut på mål som genomsnittet i ligan förra säsongen. Laget försämrade emellertid sina egna motsvarande siffror från säsongen innan en del. Man har förstärkt truppen något på ett spännande sätt och jag tror att West Ham landar in på ungefär samma slutplacering som förra säsongen.

Wolverhampton Wanderers

Snabbfakta Wolverhampton Wanderers
  • Placering förra säsongen: 10
  • Tränare: Bruno Lage
  • Hemmaarena: Molineux Stadium

Det var stora skor att fylla efter Nuno Espírito Santo som ledde Wolverhampton tillbaka till Premier League och stabiliserade tillvaron där. Men valet föll på Espírito Santos landsman Bruno Lage med många års erfarenhet från portugisisk fotboll.

Transfers ut:
32-årig mittbacken och marockanska landslagsmannen Romain Saïss som varit ordinarie i Wolves de senaste säsongerna.
33-årig vänsterbacken Fernando Marçal som spelade 18 matcher för Wolves förra säsongen.
20-årige forwarden och portugisiska U21-landslagsmannen Fábio Silva som gjorde 22 matcher för Wolves förra säsongen (går på lån till Anderlecht).
22-årige forwarden Francisco Trincão som gjorde 28 matcher, mestadels inhopp, för Wolves förra säsongen (går tillbaka till Barcelona efter lån).

Transfers in:
21-årige mittbacken och irländska landslagsmannen Nathan Collins som gjorde en stark vårsäsong i Burnley förra säsongen.
Dessutom har man tagit in 26-årige forwarden och sydkoreanske landslagsmannen Hee-chan Hwang permanent. Han gjorde 5 mål på 30 matcher för Wolves på lån från RB Leipzig förra säsongen.

Jag är inte jätteimponerad av Bruno Lages första säsong i Wolves, tiondeplatsen i ligan till trots. Wolves var det lag efter jumbon Norwich City och nästjumbon Watford som skapade minst antal avslut under förra säsongen. Wolves var det lag efter de tre nedflyttade lagen Norwich City, Watford och Burnley som skapade minst antal avslut på mål under förra säsongen.

Wolverhampton var det lag efter de tre nedflyttade lagen Norwich City, Watford och Burnley som skapade minst antal avslut på mål under förra säsongen

Även om Wolves släppte till ungefär lika många avslut på mål som genomsnittet i ligan förra säsongen så hade man som synes väldigt problem med offensiven och jag kan inte riktigt se att man har åtgärdat det under sommaruppehållet.
Jag tror att Wolves går mot en jobbig säsong på nedre halvan av tabellen.

Hur slutar då Premier League säsongen 2022/2023?

  1. Manchester City
  2. Liverpool
  3. Tottenham Hotspur
  4. Chelsea
  5. Arsenal
  6. Manchester United
  7. West Ham
  8. Brighton & Hove Albion
  9. Crystal Palace
  10. Brentford
  11. Aston Villa
  12. Newcastle United
  13. Southampton
  14. Leicester City
  15. Nottingham Forest
  16. Wolverhampton Wanderers
  17. Fulham
  18. Leeds
  19. Everton
  20. Bournemouth
Bästa långtidsspel inför säsongen 2022/2023
  • Winner: Manchester City (@ 1,7 hos Unibet)
  • Winner w/o Man City and Liverpool: Tottenham (@ 2,75 hos Ladbrokes)
  • Man City to win the league, Tottenham top 4 finish & Bournemouth to be relegated (@ 4,0 hos Betfair)

Du kan hitta fler säsongsspel i min guide till Championship säsongen 2022/2023!

Håll full koll på hur oddsen utvecklar sig inför och under säsongen med hjälp av vår oddsjämförelse för fotboll och du kan med fördel ta del av massvis av tips och rekar från våra vinnande experter på vår sektion för speltips.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.