Speltips: Elfsborg-Häcken: Pallplats i sikte

Julius Lindberg
Det vankas rafflande slutspurt när Allsvenskan återstartar efter landslagsuppehållet. I Borås tar Elfsborg emot Häcken och visst finns det en pallplats i sikte?

Levande spel

lördag 15:00
Häcken (DnB) @ 2.80
IF Elfsborg
BK Häcken


Ett WOW ekade genom Sverige när boråsklubben Elfsborg "knockade" självaste Roma i den inledande omgången av Europa Leagues grundfas. Ellos gjorde en fantastisk prestation och vann med 1-0, och nu lever såklart hopp om avancemang.

BK Häcken från Hisingen har i sin tur inget europaspel att tänka på. Laget föll i årets kvalfas mot stentufft tyskt motstånd, och har bara Allsvenskan att tänka på. Chans på medalj känns dock långsökt. Åtta poäng upp till Djurgården på tredjeplats med tolv poäng att spela om.

IF Elfsborg

Boråsarna som slogs hela vägen in i kaklet ifjol är inte riktigt lika starka i år. Ändå lever kanske hoppet om topp tre ännu? Jag vet inte. Kanske åkte sista chansen senast mot Sirius, men teoretiskt sett så finns ett hopp. Sex pinnar upp till topp tre är väl ingenting, men samtidigt så är det som sagt bara tolv kvar att spela om.

Det känns som Elfsborg fokus i mellertid finns någon annanstans för stunden. Europa League "gruppspelet" är igång, och Elfsborg vann alltså sin första match. I veckan väntar resa ner till den kokande kitteln i Istanbul, där Galatasaray står för motståndet.

I somras kom tränaren Oscar Hiljemark in i stället för Jimmy Thelin. Underverk, är starka ord. Men visst har Elfsborg förändrats till det bättre. Möjligen var det ett felbeslut att behålla Thelin halva säsongen, när man ändå visste att han skulle väck. Men lyftet kom, och Europaspel skall såklart hyllas.

Hemma på Boråsarena är man starka, i seriespel under Hiljemark har man vunnit nästan alla fighter här. Närmst kommer laget dock från en förlust borta mot Sirius med klara 4-1, och trots ett uppehåll nu närmast är min känsla att lagets fokus finns nere i Turkiet redan.

Elfsborg ska inte ha särskilt mycket avbräck att tala om. Enligt rapporter har Hiljemark ett friskt lag att tillgå, men om han spelar starkaste elvan här, tål att ses.

BK Häcken

Häckens säsong får ses som ett misslyckande i sin helhet. Man har en väldigt dyr trupp till sitt förfogande och prestationerna har uteblivit. Höjderna har stundtals setts, men dalarna har varit också varit djupare än Marianergraven.

Det finns såklart förklaringar till detta. Häcken har sålt väldigt mycket under de senaste åren och avsaknaden av kontinuitet är alltid farligt. Jag skulle dock vilja peka min pistolpipa mot den tidigare tränaren Paco Johansen. Här finns väldigt många frågetecken i min värld. Häcken såg väldigt förvirrade ut i defensiva led, och kunde faktiskt ha förlorat mer matchen än man gjorde. Ibland kom knallar, men i majoriteten av matcherna under Paco fanns ingen trygghet.

Under nya tränaren Joop Oosterveld som nu rattat laget en dryg månad har det sett betydligt bättre ut. Laget kommer närmst från en klar och tydlig seger uppe i Stockholm mot AIK. Seriens formstarkaste lag Gnaget, brottades ner fullständigt hemma på Strawberry Arena i Solna, imponerande!

Till lördagens match saknas dock lagkapten Simon Gustafson. Ett jobbigt tapp såklart.

Summering och speltips:

På förhand har vi en riktig smällkaramell här. Två väldigt skickliga lag gör upp på boråsarena. Det som inte hettar lika mycket är lagens tabellposition, men förhoppningsvis så kan man bortse från detta när vi blåser igång.

Någon topp tre position lär det inte bli för någon av lagen här, men höjden finns verkligen där.

Med tanke på att Elfsborg har ny Europamatch om bara några dagar och att laget föll tungt senast i Allsvenskan, tror jag faktiskt att Hiljemark har fokus på matchen i Turkiet redan.

Häcken däremot är i en utvecklingsfas under nya tränaren Oosterveld. Jag tycker man såg riktigt starka ut senast mot Gnaget och jag köper inte riktigt att man är så stora underdogs som man är på oddset.

Mitt spel i matchen blir Häcken (insatsen tillbaka vid kryss) till höga 2.80 inne hos Nya Expekt.

Jag tycker denna ska ner mot 2.40 ish, och kliver in tungt med 1.5 flat.






Levande spel

lördag 15:00
Häcken (DnB) @ 2.80
IF Elfsborg
BK Häcken


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.