Speltips: Nya offensiva Luleå löser målfest i Örnsköldsvik!

Frederic Allard
Till Örnsköldsvik kommer Luleå på besök under lördagskvällen. Luleå har under säsongsinledningen visat att de besitter en helt annan offensiv bredd jämfört med tidigare. I kombination med ett framtungt Modo som kämpar med näbbar och klor kan vi få se mycket mål!

Levande spel

2024-10-12 18:00
Över 5.0 mål @ 1.86
MODO Hockey
Luleå HF


Det är ett frustrerat Modo som får besök av Luleå under lördagen. Gästerna kommer från två säkra segrar medan värdarna kämpar med självförtroendet. Luleå har visat upp en ny dimension av offensivt spel och jag tror det finns en god chans för många mål i Örnsköldsvik.

Luleås nyförvärv har levererat

Inför säsongen var Luleås alla nyförvärv en av de stora snackisarna. Brian O’Neill, Markus Nurmi och Anton Levtchi var alla spännande värvningar samtidigt som det var oklart hur bra de skulle klara av att leverera i SHL. Efter 8 spelade omgångar kan vi konstatera att värvningarna har fallit väl ut! Numri toppar just nu den interna poängligan med 6 mål och 2 assist. Veteranen Linus Omark och Brian O’Neill skuggar finnen tätt där bakom med 7 respektive 6 poäng vardera. Samtidigt som Luleås nyförvärv fallit väl ut har laget fortfarande kvar spelare som Brendan Shinnimin, Pontus Andreasson och Einar Emanuelsson. Det finns även gott om sparkapital då Mathias Bromé och Eetu Koivistoinen ännu inte gjort några större avtryck.

Efter 8 spelade omgångar är det bara Färjestad och Skellefteå som gjort fler mål än Luleå. För oss som följt SHL under de senaste åren vet att norrlänningarna knappast varit kända för sitt offensiva spel. Snarare är det en solid defensiv som präglat laget tidigare. Förvisso ser försvarsspelet fortfarande bra ut men inte är det riktigt lika tätt som tidigare. Hittills har Luleå varit inblandade i 4 matcher som slutat med sex mål eller fler och jag tror vi kommer få ändra det till 5 matcher efter lördagens batalj.

Modo har det kämpigt

Det har inte varit någon rolig säsong för Modo. I torsdags kom ytterligare en förlust när Växjö var på besök. Just nu delar man på jumoplatsen med Rögle på enbart 5 inspelade poäng. Problemen är många just nu för Modo. Laget har inför säsongen rekryterat en del spelare man hoppades på skulle spetsa lagets offensiv ytterligare. Tyvärr för Modos del har det ännu inte gett något resultat och laget har för stunden gjort minst antal mål i SHL. Trots det är det sannolikt offensiven det vi kommer att berömma Modo för när säsongen är avslutad. Laget har en av ligans allra svagaste defensiver och backarna är många gånger lite för svaga för SHL. Lassi Lehtinen i målet kompenserar så gott han kan för Modos tillkortakommanden, men inte ens han klarar av att köpa ut Modo. De underliggande siffrorna är ingen katastrof, men de är samtidigt negativa och det är uppenbart att Modo har problem. Risken är överhängande att Luleås tillspetsade offensiv kommer kunna utnyttja de luckor laget uppenbarligen har.

Slutsats och speltips

MODO Hockey - Luleå HF

Lördag 18:00, SHL

Modo har det kämpigt och efter ytterligare en förlust i torsdags tror jag de riskerar att få det jobbigt mot Luleås tunga offensiv som visat sig hålla en mycket hög nivå. När defensiven inte riktigt håller SHL-klass känns det som uppgjort för att vi får se en hel del mål i matchen. Modos offensiv kan bättre än de hittills visat upp och allt eftersom laget blir mer desperata borde vi få se någon form av effekt. Jag gillar helt enkelt förutsättningarna för många mål när de två drabbar samman på lördagskvällen.

Modo - Luleå över 5.0 mål @ 1.86 på Expekt!






Levande spel

2024-10-12 18:00
Över 5.0 mål @ 1.86
MODO Hockey
Luleå HF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.