Speltips: Starka offensiver gör upp i Saab Arena

Linus Hultström
Under torsdagen är det återigen dags för en full SHL-omgång. I detta speltips tänker jag fokusera på matchen mellan Linköping och Timrå som spelas i Saab Arena. Det är två offensivt skickliga lag som gör upp om poäng och jag tror vi får se målen hagla tätt!

Levande spel

2024-10-10 19:00
Över 5.0 @ 1.83
Linköpings HC
Timrå IK


Ingen har nog missat att Timrå har fått en flygande start på säsongen efter att ha vunnit fem av de sju inledande matcherna. Den offensiva produktionen har varit imponerande. Nu gästar de ett snarlikt offensivt skickligt Linköping som sällan är sena med att bjuda på underhållande matcher. Jag vädrar målfest!

Imponerande inledning av Timrå

Efter en lite trevande inledning i de första matcherna har Timrå ångat igång ordentligt. De kommer senast från en 6-0 seger mot Modo och i matchen innan dess besegrades Växjö med 4-0. Olli Jokinen verkar ha fått fin ordning på Timrå. Man skulle kanske kunna argumentera att de mött lag som Rögle, Leksand och Modo i ett bra läge med tanke på hur de klubbarna mår för stunden. Men det tar inte ifrån Timrå att de verkligen har en slagkraftig offensiv ledda av Jonathan Dahlen som sett pangfin ut i inledningen av säsongen. 3 mål och 8 framspelningar på 7 matcher vittnar helt klart om att han blir att räkna med i toppen av poängligan den här säsongen. Bakom honom finns det gott om firepower i inte minst Filip Hållander, Emil Pettersson, Anton Wedin, Anton Lander m.fl.

Timrå verkar även ha bra ordning på den defensiva strukturen i laget. Enbart 10 insläppta mål vittnar om det. Just nu är det minst insläppta mål i SHL. Det man dock bör ha med sig är att Timrå enligt de underliggande siffrorna (hockeysiffror) verkar ha sprungit lite väl bra sett till chanserna de släppt till. När de nu möter ett offensivt skickligt Linköping har jag svårt att se dem återigen hålla en nolla.

Linköping blandar och ger

Linköping har som bekant ganska högt ställda förväntningar på sig inför den här säsongen. Inledningen har varit en blandning av högt och lågt. Senast blev det förlust nere i Malmö med 3-2, en match där LHC inte alls kom upp i nivå. Matchen innan det tog de en stark seger när Skellefteå plockades ner med 4-1. Det Linköping vi har lärt känna de senaste åren har varit ett lag som skapar mycket framåt samtidigt som det ibland är på bekostnad av defensiven. Jag kan inte säga att jag ser någon större skillnad på den fronten inledningsvis. Visst har Rissanens intåg stabiliserat upp defensiven en del, men samtidigt släpper Linköping fortfarande till lite för enkla lägen. När man inte längre har någon demonmålvakt i Marcus Högberg kan det snabbt straffa sig.

Nyligen gjorde Nick Shore sin första match i LHC-tröjan. Han är likt Robin Kovacs värvad för att göra mål. Det är verkligen en offensivt fint forwardsgrupp som Linköping har till sitt förfogande. Inte minst fjolårets målspruta, Ty Rattie har inlett starkt samtidigt som Patrick Russell sett pigg ut, något även Broc Little fortfarande gör trots sina 36 år fyllda. Linköping brukar vara svårbesegrade på hemmais och bjuder ofta på bra underhållning. När Timrå kommer på besök tycker jag att det känns lovande att snegla på en överspelet!

Speltips och slutsats

Linköpings HC - Timrå IK

Torsdag 19:00, SHL

Det råder ingen tvekan om att det är två väldigt starka offensiva lag som ska göra upp om poängen i Saab Arena. Timrå har inlett säsongen bra men får inte bli för självsäkra, några av segrarna har kommit mot mediokert motstånd. Samtidigt som laget gjort många mål framåt har de faktiskt överpresterat i defensiven. Mot ett offensivt skickligt Linköping som nog mer än gärna vill revanschera sig efter den svaga insatsen senast finns det god anledning att tro att Timrå får det mer hett om öronen. Linköping fortsätter att släppa till lite för enkla chanser bakåt och mot ett så pass skickligt offensivt lag som Timrås kommer det att straffa sig.

Jag spelar över 5.0 mål till 1.83 hos Expekt!






Levande spel

2024-10-10 19:00
Över 5.0 @ 1.83
Linköpings HC
Timrå IK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.