Speltips: Hammarby-Halmstad: Bollklubben får känna på Bajens frustration

Jusef Erabi
Bajen är tillbaka på Tele2 Arena i eftermiddag. Mitt i Europastriden gästas man av Halmstad, och visst lär väl bollklubben få känna på Bajens frustration efter fiaskot i senaste derby?

Levande spel

2024-10-05 15:00
Hammarby HT/FT @ 2.05
Hammarby IF
Halmstad


Då har vi återigen nått veckans bästa dag, nämligen lördag och som vanligt väntar vi in en hel del fotboll. Jag väljer att blicka mitt första fokus till Sverige och Allsvenskan. Redan idag har vi tre matcher från Allsvenskan, och bland annat är det mitt kära Hammarby som kliver in i spel. Ni som känner mig, vet att jag ofta kan vara kritisk mot Bajen, samtidigt som jag också försöker hålla i sär känslorna för klubben och odds. Idag tror nämligen att de grönvita har revansch att utkämpa, och att dagens motståndare passar uppgiften väl.

Hammarby

Bajen kommer från en riktig floppinsats i derbyt förra söndagen. Det var smärtsamt att se de grönvita anta gräset på Strawberry med en sådan matchplan. Precis som jag skrev på X efter matchen, så tycker jag inte nödvändigvis att att AIK skapade en massa. Men sett till matchbild hade Hammarby inget att säga till om. Den sena förlusten var något slumpartad, men inte orättvis.

Kim Hellberg var inte nöjd, laget var knappast heller nöjda och jag kan därför tänka mig att denna uppgiften kommer lägligt.

Till dagens match finns inga avbräck att tala om. Simon Strand är avstängd och Mads Fenger fortsatt skadad. Ingen av herrarna hade varit ordinarie i någon elva, och hade förmodligen inte ens fått speltid idag.

Hemma på Tele2 Arena i Stockholm har Hammarby vunnit 7 av 12 matcher den här säsongen. Kryssat vid tre tillfällen och förlorat två. Det som sticker ut här och kanske talar lite emot mitt spel idag är att flera av poängtappen faktiskt har kommit mot sämre motstånd. Förlusterna är mot IFK Göteborg och IFK Värnamo, och för dryga tre veckor sedan var också Norrköping här och tog en sen poäng. Ser vi till historiska möten med Halmstad har Bajen inte vunnit sedan 2016 (4-1), 2017 blev det förlust och mötena 2021 och 2023 slutade med delad pott.

Oroväckande siffror såklart, men jag ser ett annat Hammarby idag. Jag ser framför allt ett annat Halmstad här.

Hammarby har gjort i snitt två mål per match här hemma, och allt som oftast gör man mål redan före pausvisslan.

Hur som helst, Hammarby ligger nu fyra i den allsvenska tabellen med båda antagnoisterna framför sig. Djurgården på 46 poäng, AIK på 45 och Hammarby på 44. Bajen med allt i händerna med tanke på derbyt mot Djurgården som väntar snart. Jag ser även förlusten mot Gnaget senast som en rejäl tändvätska.

Halmstad

Bollklubben från Halmstad finns för närvarande på kvalplats och självklart har man all motivation i världen här. 24 inspelade poäng på 25 matcher räcker såklart inte långt. Bakåt har laget släppt in 43 mål totalt.

Tittar vi på bortaspelet är dock Halmstad sämst i serien. 11-30 i målskillnad och sju inspelade poäng på tolv matcher.

Halmstad har inte vunnit en match i Allsvenskan sedan den 27e juli. Efter 1-0 segern mot Värnamo, har laget nu spelat nio matcher utan seger. Sex av dessa har slutat med förlust, men laget har nu tre raka kryss. Närmst 0-0 hemma mot Norrköping. Lagets senaste bortafight, slutade med 1-1 mot IFK Göteborg.

Halmstad valde i slutet av augusti att sparka sin tränarduo Magnus Haglund och Pelle Olsson. Med tanke på att laget har tagit tre raka kryss, så får vi väl säga att de gett en effekt. Såg hela insatsen mot Blåvitt, och där imponerade man, man valde att stå högre och pressa hårdare.

Till dagens kamp saknas Marcus Olsson som är avstängd.

Summering och speltips:

Hammarby har inte varit lika stabila hemma i år som tidigare år. Man har tappat en del onödiga poäng, men är fortsatt oftast väldigt dominanta här. Mot Halmstad idag lär man dominera matchbilden och förhoppningsvis också få hål rätt tidigt.

Ser vi till Halmstads bortaspel är man alltså sämst i serien. Laget har inte vunnit på nio raka matcher, och har förlorat i 8/9. I 7 av dessa 8 förluster har man dessutom släppt in 1-3 mål i första halvlek.

Ska vi summera detta lite så tror jag att Hammarby kommer gå ut och blåsa av Halmstad idag. Faktrorer som jag tycker styrker mitt resonemang är ett friskt lag, förlusten senast mot Gnaget och Halmstads bristande kvalité på bortaplan.

Jag tycker absolut att chansen till att Hammarby vinner matchen och leder redan i paus är större än oddset säger.

Hammarby halvtid / fulltid spelas till 2.05 inne hos bet365

Jag tycker 1.85-1.90 är mer korrekt och väljer därför att investera större här. 1.5U (1.5 flat) in!

Vi hörs senare,

/Sus






Levande spel

2024-10-05 15:00
Hammarby HT/FT @ 2.05
Hammarby IF
Halmstad


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.