Speltips: Hellas Verona-Venezia: Gästerna med en intressant skottlina

Hellas Verona
Under fredagskvällen har vi ett mycket intressant bottenmöte att se fram emot i Serie A. Hellas Verona tar emot nykomlingarna Venezia i en match där gästerna mycket väl kan bjuda upp till kamp.

Levande spel

2024-10-04 20:45
Venezia Ö10,5 skott @ 1.66
Hellas Verona
Venezia FC


Viktiga poäng står på spel i bottenstriden när Hellas Verona och Venezia gör upp under fredagskvällen. Här tror jag mig ha hittat en väldigt intressant skottlina.

Venezia övertygade senast - trots förlust

När Venezia gästade Roma förra veckan så bjöd spelbolagen på en ruskigt intressant 8,5-skottlina på nykomlingarna, en lina jag valde att hugga utan att tveka. Mycket riktigt löste Venezia skottlinan, och det med råge. Gästerna mäktade med hela 18 (!) skott i huvudstaden och det är en siffra som definitivt tål att analyseras.

Venezia stod för en ruskigt stark insats i 2-0-segern mot Genoa för två veckor sedan, men frågan är om inte insatsen mot Roma senast var starkare. Det blev visserligen förlust med 2-1 i huvudstaden, men gästerna var det klart starkaste laget. Den första halvleken var en ensidig historia där Venezia stod rätt i sina defensiva positioner och verkligen sårade Roma med sylvassa omställningar. Efter matchen hade vi 1,68-1,70 i xG och det är givetvis ingen slump - med tanke på de lägena som Venezia skapade i den första halvleken så borde man gått in i halvtidsvilan med en större ledning. Även i den andra halvleken hade Venezia ett flertal chanser att utöka ledningen, men det var Roma som skulle vända matchen till slut. Tar man inte vara på högoktaniga lägen när man ställs mot topplagen så kommer det att straffa sig till slut. För Romas del krävdes det alltså en stor portion tur i form av en styrning och en fast situation för att lägga Venezia på rygg, vilket säger mig ganska mycket om matchen.

Oerhört viktigt för gästerna att lägga förlusten bakom sig och komma till den här matchen med en vilja att studsa tillbaka. Kommer man in med samma inställning som senast så har man alla förutsättningar i världen att såra ett Verona som knappast imponerat den här säsongen. Vunnit två matcher men förlora det dubbla.

Veronas formkurva pekar spikrakt nedåt. Förlorade med 3-2 mot Como senast i en match där man egentligen inte hade mycket att säga till om rent spelmässigt. För andra matchen i rad så åkte man på en utvisning efter att Suslov dragit på sig dubbla ostskivor på lika många minuter i den andra halvleken. Utöver Suslov saknas även Dawidowicz, som synade ett direkt rött kort i förlusten mot Torino dessförinnan. Tunga avbräck för ett Verona som behöver allt annat än skador och diverse avbräck. Släppt in åtta mål på de tre senaste matcherna och det råder minst sagt stora frågetecken kring lagets försvarsspel som allt annat än imponerat.

Gästerna löser ny skottlina

Jag kan verkligen inte släppa Venezias starka insats senast. Otroligt surt att resa hem tomhänta efter att stundtals spelat skjortan av Roma. Det är dock sådana prestationer som bygger mentaliteten hos ett lag, och här har man alla chanser i världen att visa att insatsen senast inte var någon tillfällighet. Insatsen var i det närmsta fläckfri och jag blev väldigt imponerad över sättet man skapade målchanser på. Raka passningar och snabbt passningsspel på offensiv tredjedel med flera spelare som fyller på i andra våg. För att inte tala om de vassa omställningarna direkt efter att man vunnit boll på egen tredjedel. Jag har svårt att se tränare Eusebio Di Francesco komma med en defensiv approach här; snarare tror jag att Venezia siktar på att tidigt koppla greppet om matchen.

Venezia över 10,5 skott känns som en mycket intressant lina. Även om Verona kan betraktas som det bättre laget, är klasskillnaden inte särskilt påtaglig. Så som hemmalagert uppträtt under säsongsinledningen så är frågan om man undviker en nedflyttningsstrid denna säsong. Dessutom saknar Verona två nyckelspelare i Suslov och Dawidowicz. Såväl offensiva som defensiva avbräck. Veronas försvar har varit svagt under flera veckor, med 54 (!) skott emot sig på de tre senaste matcherna, trots relativt beskedligt motstånd.

Veronas tre senaste matcher:

  • Lazio-Verona: 14-7 skott
  • Verona-Torino: 8-16 skott
  • Como-Verona: 24-6 skott

Venezia ser givetvis sin chans här. Om de når upp till två tredjedelar av den nivå de visade mot Roma, har de alla förutsättningar att få med sig något från den här matchen. Laget har offensiv kapacitet att definitivt kunna såra hemmalaget. Håll återigen ett extra öga på Joel Pohjanpalo, som är Venezias klart främsta offensiva hot. Nätade senast och såg riktigt het ut.

Jag förutser en matchbild där Venezia stundtals kommer att ha mycket boll, men även få många omställningsmöjligheter mot ett Verona som ofta tappar bollen högt upp i banan. Det kan straffa sig. Jag spelar på Venezia över 10,5 skott - en mycket tilltalande lina.






Levande spel

2024-10-04 20:45
Venezia Ö10,5 skott @ 1.66
Hellas Verona
Venezia FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.