Speltips: Atalanta-Genoa: Målspelet klickas, fina förutsättningar

Charles De Ketelaere
Efter ytterligare en Champions League-triumf för Atalantas del så är det åter fokus på ligaspelet. Under lördagen kommer Genoa på besök och det här är ett möte som luktar målrikt lång väg.

Levande spel

2024-10-05 18:00
Över 2,5 mål @ 1.73
Atalanta BC
Genoa CFC


Atalanta ställer in siktet på en ny seger när man tar emot Genoa under lördagen. En match som på förhand har alla förutsättningar för att bjuda på mål och underhållning.

Atalanta solklara favoriter

Atalanta kommer till den här matchen med vind i seglen. Oerhört tung 3-0-seger mot Shakhtar i Champions League i veckan. Gasperinis mannar har fått en pangstart i turneringen, den blytunga pinnen mot Arsenal följdes upp med tre nya i veckan och det är framför allt insatsen som sticker ut. Otroligt viktigt att man dels får utdelning offensivt, men även håller nollan med tanke på att man haft förtvivlat svårt att hålla tätt den här säsongen. Såväl defensivt som offensivt har svängdörrarna varit i fokus och i ärlighetens namn går det inte att klaga på underhållningsvärdet i Atalantas matcher, om man ska vara rent objektiv.

Nu är det ligamatch på menyn och för motståndet står ett Genoa som allt annat än imponerat. Laget återfinns på en svag 17:e plats i tabellen och frågan är om inte tränare Gilardino börjat sjunga på sista versen. Blott en seger har inkasserats på de sex inledande matcherna och man har däribland blivit nollade mot såväl Verona som Venezia, vilket givetvis är riktigt svaga papper. Kommer senast från en tung 3-0-förlust mot Juventus senast i en match där man var direkt chanslösa från start till slut. Lägg därtill ett blytungt Coppa Italia-uttåg mot rivalerna Sampdoria efter straffläggning dessförinnan. Nej, det är inte mycket som stämmer för Genoa just nu. En bortamatch mot Atalanta står på menyn och det är inte mycket som talar för gästerna. Finns klart lättare uppgifter än att resa till Bergamo och plocka på sig några poäng.

Målspelet i fokus, svängdörrar att vänta på nytt?

Svårt att inte förvänta sig målrika tillställningar när Atalanta spelar i ligan. Ute i Europa har man varit taktiskt påkopplade och hållit nollan i två raka matcher, men i ligaspelet har man verkligen spelat med tyglarna fria. I premiären lyckades Atalanta visserligen hålla nollan i 4-0-segern mot Lecce, men därefter har man släppt in mål i samtliga matcher. Topparna har varit höga och dalarna har varit djupa, klassiskt Atalanta att besegra Fiorentina hemma med 3-2, för att sedan förlora hemma mot Como med samma siffror. Samtidigt som man uppvisat en underhållande och frejdig offensiv fotboll så har försvarsspelet inte alls övertygat, man bjuder på alldeles för mycket ytor och motståndarna har haft lätt för att skapa målchanser. Målskillnaden lyder 11-12, man har släppt in flest mål i ligan tillsammans med Parma och det vittnar ändå om Atalantas problem den här säsongen.

Att Atalanta kommer till den här matchen som favoriter är det givetvis inget snack om. Saknar visserligen spelare som Scamacca, Scalvini och nyförvärvet Brescianini, men man har tillräckligt med bredd och spets för att damma av ett Genoa som haft enorma problem under säsongsinledningen. Och sett till tabelläget så är tre poäng det enda som gäller för Atalanta som endast vunnit två av sex i ligaspelet. Även gästerna dras med tunga avbräck i form av lagkapten Badelj, Ekuban och Malinovsky. Här bör hemmalaget få utdelning offensivt, frågan är om det blir på bekostnad av defensiven?

Finner över 2,5 mål i matchen som ett väldigt lockande drag till 1,73 gånger pengarna. Har Atalanta en vanlig dag på jobbet så kan man på egen hand lösa linan mot ett Genoa som givetvis inte kommer räcka till här. Men trots att gästerna haft förtvivlat svårt att skapa målchanser så är det inte helt otänkbart att man lyckas hänga någon balja, speciellt med tanke på hur Atalanta uppträtt defensivt. Gått bort sig alldeles för lätt och här gäller det för gästerna att försöka kapitalisera på hemmalagets defensiva svängdörrar.

Ser framför mig en tillställning där Atalanta dominerar och trycker på offensivt. Inget lag som faller tillbaka i positionerna vid tidig utdelning, så jag kan definitivt se hemmalaget hänga ett par kassar här om man kommer upp i nivå. Tittar vi på xG-tabellen så hittar vi Atalanta högst upp med 11,3 i xG och det går i linje med Gasperinis offensiva filosofi. Även vad gäller xG/match så är Atalanta högst upp med snittet 1,89. Att vi bjuds på minst tre mål i matchen blir mitt drag till 1,73 gånger pengarna. Alltid roligt att se Atalnats spela fotboll och nu kommer man dessutom med en urstark Champions League-seger i ryggen.






Levande spel

2024-10-05 18:00
Över 2,5 mål @ 1.73
Atalanta BC
Genoa CFC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.6
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.9
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 600 kr
9.7
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.