Speltips: Nottingham-Fulham: Ställningskrig deluxe

Fulham firar
Nottingham tar emot Fulham hemma på City Ground i eftermiddag. Utan sin stora stjärna tror jag en seger blir mer långsökt, och det luktar ställningskrig deluxe.

Levande spel

lördag 16:00
Oavgjort @ 3.42
Nottingham Forest
Fulham FC


Underbara lördagsmorgon, en kopp java och förberedelser för en hektisk fotbollsdag. Som vanligt när det är lördag såhär års, är det mängder av matcher på programmet, och från Premier League hämtar vi hela sju matcher. Mästarna inleder dagen borta mot Newcastle, medan Wolves avslutar dagen hemma mot glödheta Liverpool. Där emellan har vi som vanligt en drös av matcher klockan 16, och jag väljer att titta närmare på en av dessa.

Ifjol låg Forest med i bottenskiktet trots att leveransen egentligen var bättre. Underliggande siffror pekade snarare på en placering närmare mitten. Oavsett så är klubben kvar i högstaligan och har inlett säsongen starkt.

På andra sidan plan står Fulham. Ett Fulham som siktar högt i år. Trots en mindre budget än topplagen, vill man såklart få ut det maximala av sitt material, och jag tycker säsongsinledningen ändå ser relativt ljus ut.

Vi har ett möte mellan åttan och nian i tabellen. Inte mer än en poäng skiljer lagen åt.

Nottingham Forest

Precis som jag skrev ovan, så tycker jag att Forestsupportrarna kan se på säsongen med tillförsikt. Trots ett ganska tungt program under de första månaderna har Nottingham varit omöjliga att besegra såhär långt. Nio inspelade poäng och bland annat en victoria borta på Anfield.

Under tränaren Nuno Esperito Santo har Nottingham verkligen lyckats tighta till sina defensiva problem. Ifjol pekade som sagt underliggande på att man skulle släppa in färre mål än man gjort, medan fallet i år snarare är det motsatta. Självklart är årets sample väldigt litet, men fyra insläppta på det inledande fem talar om ett gott försvarsspel.

Offensivt har man sett hyfsat frejdiga ut. Framför allt är det fortsatt Morgan Gibbs-White som sticker ut. Gibbs-White ligger bakom de mesta och det bästa när Forest anfaller även om herrn bara står noterad för en fullträff såhär långt in på säsongen.

Idag får Nottingham klara sig utan den senast nämnde. Gibbs-White åkte på ett tufft rött kort senast mot Brighton och är avstängd idag.

Utöver avstängningen här saknar Espirito Santo, Sangare, Danilo och möjligen Boly. Inga nyheter här dock.

Nottingham bör som sagt må rätt väl när man kliver in här idag. Man lyckades "brotta ned" Brighton och fixa ny poäng senast, och laget har alltså inte förlorat på de inledande fem matcherna.

Hemma på City Ground, har man historiskt snackats upp som starka. Men tittar vi på de faktiska papperna så säger siffrorna att man är rätt mediokra sett till poängskörd. 17e lag ifjol, en klar försämring än 10a året innan.

Fulham

Londongänget Fulham har precis som Nottingham inlett säsongen rätt piggt. Torsk i premiären mot Manchester United med poäng i alla matcher därefter. Jag rekade förra veckan detta Fulham hemma på Craven Cottage mot ett haltande Newcastle. Utfallet blev gott, då Fulham till slut vann med 3-1. På bortaplan har man dock inte vunnit ännu, men kanske kan den trenden brytas idag?

Ifjol kom Fulham på en 13e plats i ligan, och som jag förstått det siktar man högre än så i år. Klubben vill nå den övre halvan. Ett uppdrag som känns fullt rimligt med tanke på hur man spelar.

Till årets säsong tyckte jag Fulham gjorde en del smarta drag. Precis som jag skrev i min inför guide så trodde jag väldigt starkt på värvningen av den forne Arsenal talangen Emile Smith Rowe. Som han levererat såhär under upptakten. 2+1 på inledande fem, och likt Morgan Gibbs White i Nottingham med i speluppbyggnaden.

Ska vi gräva ännu djupare i datan, så kan vi dock säga att Andreas Pereira ligger bakom allra mest. Frånsett Kevin De Bruyne i Man City, är det faktiskt den spelaren som skapat flest farliga målchanser för sitt lag under 2024.

Fulham kommer till dagens match med en frisk trupp. På skadelistan finns enbart Carlos Vinicius, och de bör inte påverka laguttagningen nämnvärt.

Dagens gäster står noterade för sju fullträffar framåt, men har en xG på närmare tio. De vittnar om att det finns mer att ta av här. Fulham lär bli farliga desto längre säsongen spelas.

Summering och speltips:

Nottingham är otroligt svårknäckta och har alltså ännu inte förlorat fem matcher in. Detta trots en del tuffa matcher. Dagens motståndare Fulham är precis som Forest, svårslagna men också rätt kryssbenägna. 40% av båda lagens kamper har alltså slutat med kryss.

Framåt saknas Gibbs White för Nottingham idag, och det är en klar försvagning. Fulham har sett riktigt pigga ut hemma på Craven Cottage, men har inte varit lika starka på resande fot.

Hur jag en vrider och vänder på detta, tycker jag de stinker ett nytt kryss. Och det långväga. Slår jag ihop mina tankar, siffror och känslan av det jag sett från lagen i inledningen känns 1-1 väldigt nära till hands.

Jag brukar sällan reka kryss, men ibland ser jag ett större värde i raka tecknet kontra ett handikapp.

Jag spelar slutresultat oavgjort till 3.42 inne hos Coolbet

I min värdering sitter krysset närmare en gång på två, än en gång på tre och jag tycker därför att allt över 3.10-3.20 är fint värde här. Tas flat 1U.

På återseende!






Levande spel

lördag 16:00
Oavgjort @ 3.42
Nottingham Forest
Fulham FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.