Speltips: Udinese-Inter: Gästerna vill bryta segerlösa sviten

Simone Inzaghi
Inter åkte på en tung derbyförlust senast och man är alltjämt segerlösa i de tre senaste matcherna. Under lördagskvällen gästar man Udinese och här har Inzaghis mannar inte råd med ytterligare poängtapp.

Levande spel

lördag 15:00
Inter Ö14.5 skott @ 1.61
Udinese Calcio
Inter Milano


Inter är segerlösa i de tre senaste matcherna och siktar på att bryta den segerlösa sviten när man besöker Udinese under lördagskvällen.

Tung derbyförlust senast, men studsar tillbaka här

Inter går igenom en minst sagt kämpig period för tillfällen. De fina tendenserna man uppvisade i 4-0-överkörningen mot Atalanta känns som bortblåsta. Det snöpliga poängtappet mot Monza för två veckor sedan följdes upp med med en mållös historia mot Manchester City i Champions League, i en match där man spelmässigt stod för säsongens kanske vassaste insats. Insatsen tog dock på krafterna och det märktes tydligt när Inter ställdes mot Milan i ett hett Milanoderby senast.

Inter klev in i derbyt som stora favoriter på förhand, men det var väldigt tydligt att man inte kunde hantera pressen och det stora favoritskapet. Milan avgjorde derbyt sent och knep samtliga pinnar, och i ärlighetens namn var det mycket som inte stämde för Inzaghis mannar. Det var länge sedan jag såg ett så pass lojt och omotiverat Inter, speciellt i ett derby. Man var allt annat än påkopplade och det kändes emellanåt uppgivet på planen. Man blev såväl spelmässigt som taktiskt överkörda och här tycker jag ändå att Inzaghi tabbade sig rejält genom att byta ut hela sitt mittfält. Fått utstå en hel del kritik i pressen efter matchen och det med all rätt.

Dubbla poängapp i ligaspelet gör att de regerande mästarna tappar mark i tabelltoppen, under lördagskvällen gästar man Udinese och här är det tre poäng som gäller. Förväntar mig en kraftig reaktion från Inters sida som har mycket att bevisa efter en svagare period. Här får man klara sig utan Nicolo Barella som enligt rapporter väntas missa två-tre veckor på grund av muskelskada, men fullgoda ersättare finns att tillgå.

Udinese tycker jag har stått för en riktigt fin säsongsinledning. I helgen åkte man dock på säsongens första förlust. Mot Roma föll man med hela 3-0 och egentligen fanns det bara ett lag på planen. Man stod för en direkt tam insats och frågan är om inte verkligheten hunnit ikapp Udinese, som spelat långt över sin förmåga under säsongsinledningen?

Ett dominerande Inter löser skottlinan

Här förväntar jag mig en ensidig historia och ett Inter som tidigt kopplar greppet om den här matchen. Man är direkt pressade att studsa tillbaka och jag tror man lyckas prestera under press. Ser framför mig ett Udinese som samlar sig tidigt, ligger lågt, spelar riskminimerande och försöker täppa till defensivt, medan Inter äger mycket boll och dominerar spelmässigt. Inter över 14,5 skott är enligt mig en högst tilltalande lina med tanke på förutsättningarna. Kommer de regerande mästarna upp i nivå så kan linan vara säkrad redan i halvtid. Udinese kommer att få finna sig i att freda det egna målet så gott det går när ett ilsket, hungrigt och revanschsuget Inter kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg.

En spelare som Lautaro Martínez väntar fortfarande på sin första fullträff för säsongen och här räknar jag kallt med att argentinaren radar upp avslut efter avslut. Bredvid argentinaren har vi Marcus Thuram som efter en makalös säsongsinledning uppvisat en dalande formkurva på senare tid. Fransmannen vet vi brukar rada upp skott och mot Udinese tror jag inte på något undantag.

Procentuellt bollinnehav under säsongsinledningen

  • 1 - Bologna - 63,2%
  • 2 - Inter - 60,2%
  • -
  • 18 - Udinese - 39,2%
  • 19 - Hellas Verona - 38,0%
  • 20 - Empoli - 34,2%

Under säsongsinledningen är det endast Bologna (63,2%) som haft större bollinnehav än Inter (60,2%). Vad gäller Udinese så är man långt ner i tabellen när det kommer till bollinnehav. Med ett snitt på 39,2% är det endast Verona (38,0%) och Empoli (34,2%) som har lägre snitt.

Skott emot sig/match

  • 1 - Parma - 18,60 skott emot sig/match
  • 2 - Torino - 18,20 skott emot sig/match
  • 3 - Empoli - 16,60 skott emot sig/match
  • 4 - Udinese - 16,40 skott emot sig/match

Udinese är dessutom bland de lagen som får mest skott emot sig per match (16,40 skott/match), sett till de fem inledande omgångarna. Endast Parma, Torino och Empoli får fler skott emot sig.

Min analys är att Inter kommer dominera det här mötet och med tanke på den väntade matchbilden så väljer jag att hugga Inter över 14,5 skott till 1,61 gånger pengarna. Inter snittar 14,00 skott/match under "vanliga" omständigheter, nu är pressen direkt påtaglig och jag förväntar mig att gästerna skruvar upp tempot till max.






Levande spel

lördag 15:00
Inter Ö14.5 skott @ 1.61
Udinese Calcio
Inter Milano


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.