Speltips: Fulham-Newcastle: Fel favorit på Craven Cottage

Craven Cottage
Newcastle tar färden ner till London under lördagen. För första gången på över ett decennium har klubben chans att gå obesegrade de fem första omgångarna, men klarar man av pressen?

Levande spel

lördag 16:00
Fulham (DNB) @ 2.11
Fulham FC
Newcastle United FC


Lite i skymundan av helgens toppmatch på Eastland hittar vi mötet mellan Fulham och Newcastle nere i London. Gästerna som inlett säsongen med tre segrar och ett kryss, har för första gången sedan säsongen 11/12 chans att gå obesegrade under de första inledande fem omgångarna.

För Fulhams del bröts den sviten redan i premiären mot Manchester United, men än finns hopp med en seger och två kryss i lagets tre senaste matcher.

Vi har ett möte mellan tabell-tolvan Fulham och trean Newcastle, och jag anser att vi trots detta har fel favorit i protokollet.

Fulham

Portugisen Marco Silva gör sin fjärde säsong i Fulham. Han tog över efter att laget föll ur PL 20/21 med Parker. Säsongen där på vann Fulham sedan Championship, och har därefter varit ett stabilt lag i högsta divisionen. Fulham har en tydlig strategi, och bör absolut vara med och hota om en plats på den övre halvan av tabellen.

Ser vi till lagets inledande fyra kamper på säsongen, är det alltså en 1-0 förlust borta på Old Trafford i Manchester under premiäromgången. En seger mot Leicester och dubbela kryss mot Hammers och Ipswich. Senast hade man ledningen fram till matchens sista spark, då Danny Ings kvitterade för West Ham. Tungt poängtapp såklart, men det visar också råstyrkan som finns i laget.

Ser vi på pappret tycker jag Fulham har god potential. Ännu kanske jag inte är imponerad av prestationerna, som ännu inte varit på någon enorm höjd. Man värvade klokt när man valde att ta in Emile Smith Rowe från Arsenal i somras. Killen kan staden, han kan ligan och framför allt har han under upptakten visat att han också kan göra poäng också. 1+1 i PL såhär långt, men då ska vi ju veta att Fulham bara gjort fyra mål också.

Utöver ESR, så tycker jag vi börjar se framsteg i formen på åldersmannen tillika strikern, Raul Jimenez. Mexikanaren som inte gått att känna igen sedan sin huvudskada för något år sedan nätade senast och kan möjligen få en startplats även under lördagen.

Marco Silva har inga större skadeavbräck att ta hänsyn till, utan här lär de bli ett liknande lag som det vi såg mot West Ham i den senaste ligaomgången.

Hemma på Craven Cottage är Fulham historiskt "starka". Klart man inte är parentet med de bästa, men 29 poäng på hemmaplan två säsonger i rad, gör att man rankar in i mitten av tabellen i segmentet. Denna säsong har man alltså en seger och ett kryss såhär långt.

Newcastle

Magpies har inlett säsongen med tre vinster och ett kryss på de inledande fyra matcherna och finns därmed på en tredjeplats i tabellen. Ändå vill jag inte påstå att man har imponerat på publiken. Man har fått kämpa i varje match såhär långt, och senast kom vändningen i slutminuterna.

Det finns såklart två sidor av ett mynt, och man kan se detta som en styrka. Att vinna tre fighter och kryss en, trots att man inte imponerar spelmässigt är såklart starkt. Men jag väljer att se det mer problematiskt. Newcastle hackar betänkligt offensivt. Man vann turligt mot Tottenham, och var inte bra mot Wolves. Man hade problem i långa stunder mot Bournemouth och i premiären mot Southampton lyckades man vinna trots att man bara fick ett avslut mot mål. Defensivt ser det väl mer okej ut, man har trots allt bara släppt in tre mål såhär långt.

Inför lördagens kamp finns stora orosmoln kring forwardsen i truppen. Callum Wilson är som bekant långtidsskadad och har varit borta ett tag. Alexander Isak gick av senast med ögonproblem. Svensken har setts träna med en ögonlapp i veckan och sagt svara tveksam till spel. Nu under gårdagen kom även nyheter om att Isak även drabbats av en tåskada, och prognosen för spel känns allt dystrare.

Sedan tidigare finns även skadeproblematik för Sven Botman, Jamaal Lascelles och Lewis Miley.

Tittar vi på siffror från fjolåret så var Newcastle ett svagt bortalag. Trots toppambitioner, hade man negativ målskillnad på bortaplan och spelade knappt in en poäng per match på resande fot.

Summering och speltips:

Ni som läst texten kanske förstår vart detta barkar. Jag är inte imponerad av det jag sett från Newcastle i år. Man har varit sämre än sin motståndare i alla matcher vill jag påstå, och utfallet är därför sensationellt bra. Verkligheten brukar dock komma ikapp, och förhoppningsvis blir det så på lördag.

Fulham har hemmaplan och ett friskt lag. Newcastle var ifjol betydligt klenare på bortaplan kontra hemma. Newcastle saknar möjligen sin bästa spelare Alexander Isak och även Sven Botman i försvaret.

Newcastle har under 4 i kategorin expected points men står på 10?!. Fulham har närmare 7, men står på 5.

Jag anser att Newcastle haft en stor hög med tur såhär långt, och nu tror jag man åker på sin första förlust.

När oddsen står som det gör, så väljer jag därför att lägga mina pengar i hemmalagets vågskål.

FULHAM (Insatsen tillbaka vid X) spelas till 2.11 inne hos Coolbet

Jag tycker vi har fel favorit på Craven Cottage, allt över 2 är spelbart i min värld och väljer att kliva in lite hårdare än flat här. 1.5U in (1.5 flat).






Levande spel

lördag 16:00
Fulham (DNB) @ 2.11
Fulham FC
Newcastle United FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.