Speltips: Southampton-Manchester United: Klassisk slugfest på St.Marys?

Manchester United
Det vankas lunchmatch på St.Marys Stadium nere på sydkusten. Saints tar emot Man Utd i en match jag tror kommer bli underhållande på många vis. Som rubriken lyder tror jag på en hel tunga chanser, och visst är det väl dags för Soton att förvalta sina lägen.

Levande spel

2024-09-14 13:30
Över 2.5 mål + BLGM @ 1.91
Southampton FC
Manchester United FC


Landslagsuppehållet är över och Premier League kliver in i sin fjärde omgång nu i helgen. Vi bjuds på en härlig lunchbatalj nere från den Engelska sydkusten, varpå hemmalaget Southampton tar emot storklubben från nordväst.

Ten Hags, Manchester United som inlett säsongen med en vinst och två förluster är redan pressade att ta resultat och visst börjar vi känna igen Holländaren.

För Saints del, står mycket på spel. Man kan nämligen bli första lag i historien att förlora sina inledande fyra matcher som nykomling under tre olika säsonger (98-99, 12-13, nu?). Självfallet en sån här hittepå-statistik som inte har mycket av betydelse. Men att inleda säsongen med fyra raka nederlag brukar också betyda att man faller ur divisionen, när säsongen ska summeras.

Southampton

Saints fick ett drömläge att ta resultat redan i omgång ett mot Newcastle. Så blev dock inte fallet, trots spel elva mot tio i stora delar av matchen, lyckades man ej förvalta sina lägen och föll till slut tungt med ett mål emot noll. Därefter har förlusterna duggat tätt, och nykomlingen befinner sig nu i botten av tabellen.

En hyfsat okej premiär följdes upp med två klena insatser mot Nottingham och Brentford och jag tycker de mesta talar om respass ner till the Championship kommande säsong.

Under sommarens sista dagar gjorde man nog en klok värvning, när man plockade in Ramsdale från Gunners. En stabil PL målvakt, som dessutom kan klubben sedan tidigare. Tittar vi på Martins lag för övrigt, så kan vi väl inte påstå att de osar PL klass. Backlinjen är bedrövlig och trots att man släppte till mycket chanser och mål redan ifjol har denna inte korrigerats.

Ser vi på de första tre matcherna, så har inte Saints defensiven visat upp något annat heller. Laget har släppt in fem mål på inledande tre, men har över sju i xGA. Vilket betyder att man förväntats släppa in hela sju mål. Självklart håller inte detta, och mot de bättre lagen kommer de smälla ordentligt och smärtsamt.

Southamptons offensiv har även den hackat såhär långt in. Tittar vi på xG sifforna här, så förväntas man ha gjort 3.5 mål, men står still på ett. Enormt litet sample, men de säger ändå något om något.

Saints kommer till dagens match med skador på Kamaldeen Sulemana och Gavin Bazunu.

Manchester United

De röda från Manchester inledde säsongen väl hemma på Old Trafford. En ganska så stabil insats och seger hemma mot Fulham talade ändå för att man börjat sätta defensiven och att man kunde jobba vidare framåt.

Men liksom för dagens motståndare Southampton har utvecklingen gått åt andra hållet. Matchen nere i Brighton blev en tuff sen förlust, som sedan följdes upp med ett smärtsamt nederlag mot antagonisten Liverpool. Man Utd var chanslösa när Liverpool anföll med sin spets, och slutsiffrona skrevs till 3-0.

En seger och två nederlag såhär långt, gör att Utd placerar sig på 14:e plats i tabellen inför dagens kamp.

Utd har liksom Southampton haft svårt med målskyttet. Man har skapat tillräckligt för att göra minst ett par mål till här under upptakten, och jag tror säkerligen att detta kommer komma mot lite sämre motstånd.

Huvudtränare Eric ten Hag saknar en del spelare idag, men väntas ställa en stark elva på planen ändå. Inte mindre en sju spelare finns på listan av avbräck, och ser vi över namnen här, så skulle jag väl säga att Luke Shaw & Leni Yoro saknas i defensiven, samtidigt som Rasmus Höjlund definitivt hade kunnat bidra till offensiven. Den långa och ståliga tanken har ett luft- och duellspel som helt saknas från ersättarna.

Vi måste även prata om Casimiros vara eller icke vara i detta Man United. I min värld är han slut, killen har bjudit på tillräckligt mycket målchanser under de senaste två säsongerna för att vara utbytt. Men ännu tycks han få fortsatt förtroende. Mot Liverpool var det dubbla bolltapp som ledde till två mål och jag kan tänka mig att de kommer fortsättas med bjudningar även idag.

Summering och speltips:

I rubriken skrev jag om slugfest, vilket betyder en match med en hel del tuffa smällar. Med det sagt, menar jag inte tacklingar och fult spel. Utan jag tror vi kommer få en match med fortsatt mycket chanser åt båda håll. Kan vi då få effekt på dessa chanser, tror jag på en målrik historia här.

Man Utd har som sagt underpresterat sett till målchanserna, men har också mött två av ligans bästa lag i Brigthon borta och Liverpool hemma. Southampton har haft chanser för att gör 2-3 mål till under de första matcherna, och samtidigt släppt till en uppsjö av chanser.

Med en offensiv linje av spelare som Zirkzee, Bruno Fernades, Rashford, Garnacho med flera bör man kunna skada hemmalaget rejält. Samtidigt så ser vi att Utd varit riktigt svaga längs med kanterna och här finns spänannde spelare i Southampton.

Man kan såklart se på det åt ett annat håll. Vi har två lag som underpresterar offensivt. Varför ska de inte fortsätta så? Men jag väljer att tro på att de kommer. Presterar man på en viss nivå underliggande, brukar verkligen ofta komma ikapp. Saints skapar men läcker mest i ligan. Utd skapar och bör kunna fixa ett par mål.

Matchens spel blir båda lagen gör mål ihop med att vi får minst 3 mål i matchen. Finns till 1.91 inne hos Coolbet.

Övriga bolag ligger mellan 1.75-1.85 och jag tycker väl att runt 1.8 är ett korrekt odds. Vi tar spelet flat, 1U.

Trevlig lördag vänner!

/Sus






Levande spel

2024-09-14 13:30
Över 2.5 mål + BLGM @ 1.91
Southampton FC
Manchester United FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.