Speltips: Malmö-Djurgården: Gulddrömmar kan grusas

Gustav Wikheim
Tidig guldmatch att vänta under söndagen när Malmö tar emot Djurgården hemma på stadion i Malmö. Dags att skilja agnarna från vetet, här kan gulddrömmarna grusas.

Levande spel

2024-09-01 14:00
Båda lagen gör mål @ 1.80
Malmö FF
Djurgårdens IF


Helgens stora match i allsvenskan hämtas från Malmö, där de regerande mästarna Malmö FF gör upp med tvåan Djurgårdens IF. Ett riktigt toppmöte, som kanske fått lite mindre fokus än normalt på grund av veckans Europaspel.

Tyvärr för hemmalagets del, lyckades man inte med bedriften att vända underläge till vinst nere i Prag. I höst väntar därför Europa League för de himmelsblå.

Djurgården var nere i Slovenien och vann sin match mot Maribor. Därför väntar europaspel även för dem under hösten, Europa Conference League blir det här.

Hemmalaget MFF har förvisso en match till godo på söndagens motståndare, men man har också sju poäng att gå på i tabelltoppen.

Malmö FF

Den stora favoriten Malmö har än så länge hållt för trycket längst upp i tabellen. Skåningarna har spelat in 2.5 poäng per match såhär långt, och leder därför Allsvenskan på 45 poäng efter 20 omångar. Framåt har laget gjort 49 mål och bäste målskytt heter Isaac Kiese Thelin. Offensivt haft annars den stora spelaren varit Sebastian Nanasi. Precis som ifjol, låg han bakom det mesta och bästa här, och det har nu blivit dags för nya större uppgifter. Nanasi har efter några år under Rydström utvecklats till seriens bästa spelare och med 6 mål och 10 assister på 17 allsvenska matcher den här säsongen, har resväskorna gått till Frankrike och Strasbourg. Vi håller såklart alla tummar för att Nanasi fortsätter att flyga nere på kontinenten, det vore bra för svensk landslagsfotboll.

Hemma på Eleda Stadion i Malmö är de himmelsblå brutala i seriespelet. MFF har alltså enbart släppt in fyra mål på nio hemmafighter. Samtidigt som man gjort 23 framåt. 24 inspelade poäng, och hade det inte varit för chockförlusten mot Sirius i slutet av juli har man varit hundraprocentiga.

Det kanske blir lite galet att säga att man haft defensiva bekymmer efter den data jag nyss räknade upp. Men efter försäljningen av Cornelius har man inte riktigt gått att känna igen. Trots få insläppta mål i allsvenskan här hemma, har laget alltså släppt in 23 mål efter sommaruppehållet (13 matcher).

På Malmös skadelista finns ännu Anton Tinnerholm, Stefano Vecchia, Niklas Moisander, Oscar Lewicki och Sead Haksabanovic. Den sistnämnde känns som den tydliga ersättaren till Nanasi offensivt, men än kämpas det alltså med den fysiska statusen.

Malmö har precis som flera andra europakvalande lag, spelat enormt mycket matcher under den senaste månaden, och det möjligt att vi kan få se en del trötta ben och skallar här.

Djurgårdens IF

Djurgården har precis som många andra lag med europafokus tappat lite fart i seriespelet under kvaltiden. Blåränderna från Stockholm har endast tagit sju poäng på lagets senaste fem allsvenska matcher, och detta har såklart bjudit in övriga lag i kampen. Klubben finns för närvarande på en andraplats i tabellen efter Malmö. Men tätt där bakom finns antagonisterna Hammarby. DIF har som sagt sju poäng upp till MFF i topp, och två poäng ner till Bajen på tredjeplats.

Stockholmarna som hade ett 1-0 överläge att ta med sig ner till Slovenien i ECL playoff, gjorde också en stabil insats nere i Slovenien. DIF vann med 1-0 även på bortaplan igår kväll, och nu väntar alltså ett gruppspel under hösten. Stort klirr i kassan såklart, och viktigt för att haka på MFF i den ekonomiska toppen.

Djurgården har som bekant sålt sitt naturliga förstaval i kassen under sommaren. Jacob Widell Zetterström lämnade för Derby och in kom rutinerade Jacob Rinne. Man har även tagit in Oscar Jansson som backup. Utöver JWZ har klubbens ytterbackar lämnat och ersatts av nya gubbar, och möjligen är det rotationen i laget som också gjort att man tappat lite form i allsvenskan. Självklart inte lätt att byta ut flera delar av startelvan och tro att det bara ska rulla.

På bortaplan är Djurgården bäst i serien. 21 pinnar på nio bortamatcher är ett riktigt starkt facit. Lagets enda förluster har kommit i derbyt mot AIK och på Guldfågeln mot Kalmar.

Djurgården har inga större skadeavbräck att tala om i skrivandets stund. Piotr Johansson drog korsbandet och kommer saknas hela säsongen. Albin Ekdal är också borta med skada, och det är mer okänt hur länge han blir borta. Mittbacken Tenho missade lagets senaste match, och kan tänkas missa även denna.

Summering och speltips:

Vi som följer Allsvenskan slaviskt, vet att Djurgården är något av ett boogieteam för MFF. Den skånska Giganten har inte förlorat lika ofta mot något annat lag i serien (möjligen Mjällby på senare tid). Men över de senaste 30 kamperna har man alltså ett negativt facit. Fjolårets möte här på Eleda slutade mållöst, medan mötena 21 & 22 blev 1-1 respektive 3-2 i DIF favör.

Med tanke på läget i tabellen är Djurgården tvingade att göra ett försök här. Vill man inte att gulddrömmarna ska grusas fullständigt måste man nästan få med sig en trea hem till Stockholm.

DIF har varit stabila i europaspelet och inte släppt in särskilt med mål. Norrbaggen Wikheim har varit en riktig gigant på planen, och kan man ta med sig detta in till söndagens batalj kan det nog gå fint.

Spelmässigt kan jag inte tycka att någon av lagen varit särskilt fina i allsvenskan på sitone. Malmö hade rejäla problem med Kalmar senast, matchen slutade 2-2. Medan Djurgården vann med B-laget uppe i uppsala. Hur man kunde hålla nollan där låter jag dock vara osagt. Sirius bjöds på ett gäng fina lägen.

Med tanke på att båda lagen har matchats ordentligt hårt på senare tid kan vi tänka oss att huvuden är lite småtrötta i vissa lägen. Mycket psykisk belastning att pressas till kvalmatcherna såklart. Dessutom har alltså MFF sett rätt instabila ut i defensiven på senare tid.

Summerar jag detta, vill jag tycka att målen borde komma här.

Jag väljer att spela båda lagen gör mål till 1.80 inne hos Snabbare

Tycker att runt 1.7~ är korrekt odds och tar detta spel med en medelinsats.






Levande spel

2024-09-01 14:00
Båda lagen gör mål @ 1.80
Malmö FF
Djurgårdens IF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.