Speltips: Brentford-Southampton: Hemmastarka bin lyfter

Bryan Mbeumo och Yoane Wissa
The Bee's från London gästas av Saints från Southampton och jag tror redan luften börjar gå ur gästerna. Lördag 16.00 kickar vi igång på Gtech stadium.

Levande spel

2024-08-31 16:00
Brentford vinner @ 1.80
Brentford
Southampton FC


Nykomlingen Southampton kan åka på en blytung start på sin nya Premier League sejour. Trots elva mot tio i stora delar av matchen borta mot Newcastle i premiären lyckas man förlora den. Premiären borta följdes upp av en hemmapremiär på St.Marys som inte heller blev lyckad och nu väntar alltså Brentford borta. En ny torsk innebär nog en minikris hos Saints, och jag tror vi får uppleva detta.

Brentford har tre poäng såhär långt, och bör kunna gå ut med axlarna nere här.

Trettonde placerade Brentford tar emot sextonde rankade Southampton i Premier Leagues tredje omgång. Matchen sparkar igång nu på lördag 16.00.


Håll full koll på hur oddsen utvecklar sig med hjälp av vår oddsjämförelse för fotboll och du kan med fördel ta del av massvis av tips och rekar från våra vinnande experter på vår sektion för speltips


Brentford

The Bee's gör nu sin fjärde säsong i finrummet, och sedan klubben gick upp har tränare Thomas Frank tagit laget till 13, 9 och ifjol en 16e plats. Många har vi impats av hemmaspelet, och framför allt att man inte visat någon enorm respekt för sitt motstånd. Brentford har hållet sin linje till fullo, något som också kanske sågs extra tydligt ifjol, när kvalitén sjönk något och poängskörden inte blev den samma.

Under säsongen 22/23 öste Ivan Toney in mål för Londonklubben. Ifjol var han avstängd stora delar istället. Möjligen ruckade detta balansen.

Oavsett, så har Brentford alltså inlett säsongen med en seger på två matcher. Segern kom i premiären mot Crystal Palace här hemma på Gtech Community Stadium. I omgång två stod Liverpool för motståndet, och här hade man inte mycket att sätta emot. Anfield är en enormt tuff arena att komma till såklart, men siffrona skrevs till 2-0 för hemmalaget.

Har Brentford imponerat såhär långt? Nej, det skulle jag väl inte vilja påstå. I premiären mot Palace var man sämre under början av matchen, och gästerna spelades ner på oddset. Istället kom ett Brentford mål lägligt, och laget kunde vinna den kampen med 2-1.

Till helgens match har Brentford 90 minuter fotboll i benen från veckans ligacup match mot Colchester. Laget vann med 1-0 och tog sig vidare till nästa runda. Frank valde i sin tur att vila en del gubbar. Framför allt fick Bryan Mbeumo vila helt. Yaonne Wissa fick 18 minuter.

Brentford saknar ännu: Joshua Dasilva, Rico Henry och Aaeron Hickey.

Historiskt har man som sagt varit ett stabilt hemmalag. Även om de siffrorna pekade neråt under fjolåret. 22/23 tog man exempelvis hela 37 poäng här hemma och framåt gjordes hela 35 mål.

Southampton

Efter 5-3 vinster i ligacupen nu i veckan kan man se glaset som halvtomt eller halvfullt. Jag väljer snarare halvtomt. Att släppa in 3 kassar mot ett brödgäng som Cardiff är under all kritik. Men vi ska också veta att Saints roterade friskt och bör ha en del pigga ben till helgens ligaomgång.

Ser vi på Saints start av PL, så tycker jag premiären mot Newcastle var fullt godkänt. Att man inte vinner trots en man mer i mer än en halvlek är såklart inte särskilt bra, men att man ändå spelar sin boll och är minst lika bra som skatorna i stora delar av matchen är ett gott betyg med tanke på att matchen var på bortaplan. Match nummer två, var inte en lika munter historia. Saints blev slaktade spelmässigt under långa stunder och när Forest gjorde 1-0, var det inte på något vis orättvist.

Inför årets säsong, har nykomlingen inte förstärkt namnvärt. Man har såklart tagit in lite nya namn, men kvalitén finns inte där för att spela Saints-fotboll anno 23/24. Ifjol ägde man mycket boll och förde matchbilderna. I år måste man anpassa sig efter motståndet ofta, och kommer säkerligen få stå i underläge ofta. Att man då inte har ett bättre försvarsspel än det man besitter, kommer nog dessvärre leda till uttåg ur serien.

Kamaldeen Sulemana är 50/50 till spel, samtidigt som Gavin Bazunu och Ross Stewart saknas med skador.

Summering och speltips:

Tittar vi på matcherna som varit, så har vi en match mellan två lag som verkligen inte imponerat såhär långt. Saints roterade förvisso kraftigt i cupen mot Cardiff, men har sett över 180 minuter i ligan inte varit häftiga att se på. Brentford har väl varit stabila, men inte imponerat.

Framåt skiljer dock sig lagen betänkligt. Brentford har en utvilad och fin offensiv i bland annat Mbeumo och Wissa. Hemma i London ska man vara tydliga favoriter. Dessa matcher är såna Brentford städade av för ett par år sedan, och jag tror på något liknande här.

Svårt att värdera exakt vad jag tycker att hemmalaget ska stå i här. Men med tanke på hur kalla Southampton varit, så skulle jag inte bli förvånad om man stänger under 1.75 i sådan här fight.

Jag hugger Brentford hemma till 1.80 inne hos Coolbet, flat insats






Levande spel

2024-08-31 16:00
Brentford vinner @ 1.80
Brentford
Southampton FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.