Speltips: Brommapojkarna-Hammarby: Hittar de sömniga gästerna tillbaka till formen?

Nahir Besara
Allsvenskan kliver in i omgång femton, vi är halvvägs och det är nu det är dags att varva upp. Mitt fokus här hamnar på mötet från Grimsta IP. Hemmalaget IF Brommapojkarna tar emot Hammarby IF under lördagskvällen, och jag tror inte betydelsen av poängen ska underskattas här.

Levande spel

2024-07-20 17:30
Hammarby +0 (AH) @ 2.03
IF Brommapojkarna
Hammarby IF
2024-07-20 17:30
Under 2.5 mål @ 2.35
IF Brommapojkarna
Hammarby IF


Traditionsenligt börjar vi att surra lite om den senaste omgången, där analysen av Malmös möte med Mjällby var helrätt. Samtidigt gick vi på pumpen dubbelt upp i Stockholm. Djurgården gjorde jobbet och höll nollan intakt mot Värnamo, samtidigt som Bajen just, förlorade mot Blåvitt. Bajen rekades aldrig här inne på 1x2, men fanns på andra kanaler. Här trodde jag även på mål från spelare som såklart ej inföll, med tanke på slutresultatet 0-1. ' Att Mellberg gör sin sista säsong på BP bänken är nog de flesta medvetna om. Den forne landslagsmannen, tillika serie A proffset har gjort det fint med talangfabriken och för närvarande finns laget på en tiondeplats i tabellen. Mellberg satsar nog främst på utlandet, men vi får väl se vart skutan bär honom. Avståndet ner till botten är inte gigantiskt, men än så länge tycker jag att BP vurmarna kan vara lugna.

Under lördagskvällen tar hemmalaget emot Bajen på Grimsta IP. Ett Bajen som efter torsken hemma mot Blåvitt senast bör känna lite press.

Brommapojkarna

Precis som jag skrivit ovan, så har BP varit rätt stabila under den första halvan av säsongen. Fyra segrar, sex oavgjorda och fyra förluster såhär långt är kanske något kryss för mycket, men också starkt att bara förlora fyra. Förlusterna har kommit mot Häcken (B), Göteborg (H), Djurgården (H) och Elfsborg (B). Starkas på meritlistan finns poäng hemma mot Malmö precis före uppehållet.

Hemma på Grimsta idrottsplats i västra Stockholm har Brommapojkarna tagit sex poäng på sex matcher. Inget lysande facit såklart och framför allt är det målproduktionen framåt som varit klen. Sju mål framåt såhär långt, gör att man är en av de sämsta lagen i serien på hemmaplan.

Inför lördagens kamp finns en del orosmoln i BP-lägret. Skyttekungen Nikola Vlasic klev av skadad senast. 32 åringen står noterad för sju mål och fyra framspelningar såhär långt, vilket gör att han är poängbäst i laget. Med tanke på att BP bara gjort 20 mål i serien, är såklart misters inblandning enorm. Utöver Vlasic, så saknas även tidigare Bajen spelaren Tim Waker (FD. Söderström) som är skadad. Detsamma gäller Kaare Barslund, Ackermann, Jordan, Sandberg-Magnusson, Butros. Vi måste även nämna att BP valt att sälja lagets kanske bästa försvarare Heggem till West Bromwich.

Brommapojkarna kommer alltså med ett stukat lag till lördagens derby mot Bajen. Vi får se hur Mellberg och kompany kan trolla med laget här.

Närmst kommer BP från en seger nere på Guldfågeln Arena i Kalmar. BP vann trots att man var det sämre laget i matchen. Viktiga poäng för att hålla glappet nedåt intakt, och såklart väldigt gott för självförtroendet. Jag måste ändå säga att jag inte imponerats särskilt av BP på senare tid, då laget kommer från flera raka kamper utan att direkt imponera spelmässigt.

Utan Heggem där bak och Vlasic där fram, tycket jag inte att tyngden är god nog.

Hammarby

Om BP sett något tröga ut på senare tid, gäller detsamma för Bajen. De grönvita södergänget tycks inte ha återkommit från sommarvilan ännu. Detta trots att vi är två matcher in. Jag tycker Bajen flög fint i slutet av maj, början av juni. Där man bland annat kvaddade Sirius hemma med 3-0 för att dagarna senare även mosa antagonisterna Djurgården bara några dagar där efter med samma siffror. Väl där, ville nog ingen Bajare ha det uppehåll som kom, men så blev det.

Efter uppehållet, har laget inte riktigt gått att känna igen. 0-0 nere mot GAIS är väl kanske inte fy skam. Makrillarna är svårspelade hemma på Gamla Ullevi, men insatsen senast på hemmaplan mot Blåvitt är under all kritik.

Fine, mycket händer i Bajen för tillfället. Flera bärande spelare ryktas iväg, och mot IFK Göteborg fanns varken mittbacksgeneralen Edvin Kurtulus i mittlåset eller en av seriens bästa målvakten Oliver Dovin i kassen. Den förstnämnde är redan såld till Bulgarien, medan Dovin väntas iväg till Coventry i England. Dovins ersättare finns nu på plats i den forne blåvitt keepern Warner Hahn, men om denne är spelklar redan till morgondagens match, låter jag vara osagt.

Bajen har sett tröga ut i speluppbyggdnaden. Besara alldeles för isolerad på mitten, men kanske kan vi få se förändringar från Hellberg imorgon. Senast in i bajen-lägret, Devine Teah fick nämligen sitt första inhopp i tävlingsammanhang senast mot Blåvitt och gjorde mer på de få minuterna han fick än många andra i laget. För mig får han gärna kliva rätt in i startelvan istället för exempelvis Tekie. På målvakts positionen tror jag Warner Hahn kan bli viktig för de grönvita. Inget ont mot Davor som är en fantastisk fin linjemålvakt, men begränsningarna i spelet med fötterna ger också Kim Hellbergs Hammarby en begränsning i spelet.

Inför morgondagen finns inga större skador att tala om. Mads Fenger saknades med muskelskada senast, och väntas vara borta även imorgon. Fenger är dock en spelare som inte synts i någon startelva på ett tag och bör väl därför inte ses som något större avbräck i nuläget.

Jag tror kanske inte Hellberg stuvar om enormt i startelvan, men efter insatsen mot de blåvitt IFK senast så räknar jag med att man överväger en del byten trots allt.

Hammarbys bortafacit är precis som BPs hemma dito, svagt. Bajen har bara vunnit två fighter på resande fot. Men vill man se positivt, kan man också tänka att man tagit sju av tolv möjliga på de senaste fyra.

Summering och speltips:

Jag är som sagt imponerad av vad BP gör med mindre medel. Visst att laget värvade in spelare som Irandust inför säsongen, och på så viss också stärker truppbygget. Men i det stora hela, har man en mindre plånbok än många andra, och gör därför det väldigt bra med små medel. Jag tycker dock att BP står lite och stampar nu i mitten av säsongen. Bra insatser flera matcher i rad saknas, och framför allt tror jag man blir lite väl tunna med skador och försäljningar.

Imorgon ställs man ut som favorit mot Hammarby. Kanske korrekt med tanke på hur Bajen sett ut efter uppehållet. Men jag tror också att Bajen har alla förutsättningar till att växla upp. Att kliva ut som underdog passar nog södergänget väl här. Får vi dessutom en del förändringar i elvan, så tror jag att Hammarby kommer kunna ta tag i denna match väl. Vi vet att Kim Hellbergs gäng, vill ha mycket boll. Så vill nog även BP, och då bör den individuella skickligheten kunna bli avgörande här. Där håller jag ännu bajen som strået vassare. Vi skall även komma ihåg att matchen spelas på en snabb konstgräsmatta, vilket bör passa Bajen fint.

Ser vi till årets allsvenska, så är bajen absolut skickliga med bollen på planen. Men har samtidigt enorma problem att komma till farliga avslut. Bajen är sämst i serien på att komma till farliga avslut, och därför är målskörden relativt svag. BP på andra sidan, har som sagt varit väldigt kalla i samma del av planen här hemma på Grimsta är man en av de sämsta på att göra mål. Lägg där till att Nikola Vlasic saknas för hemmalaget.

Jag kommer därför att plocka dubbla spel i matchen.

Spel #1 - Under 2.5 mål till 2.35 inne hos Comeon tas semitungt 4/5u Spel #2 - Bajen +0 (AH) till 2.03 inne hos bet365 tas med 2/5u

Jag tror på en tight tillställning, men att bajen bör stå som en knapp favorit.

Vi hörs vidare,

/Susarn






Levande spel

2024-07-20 17:30
Hammarby +0 (AH) @ 2.03
IF Brommapojkarna
Hammarby IF
2024-07-20 17:30
Under 2.5 mål @ 2.35
IF Brommapojkarna
Hammarby IF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.