Speltips: Skottland vs Ungern - Kan någon av dessa två nationer avancera till ett slutspel?

Dominik Szoboszlai
Vilka ska ta sig till slutspelet? Ungern och Skottland gör upp om en tredjeplats.

Levande spel

2024-06-23 21:00
Ungern över 4,0 hörnor @ 1.80
Skottland
Ungern


Det har varit en händelserik midsommar helg och för egen del har det varit en hel del spel som gått in utan större problem medans det varit några förluster på spel där man inte riktigt förstår hur det gått till. Ett exempel på det är överspelet mellan Georgien och Tjeckien. Nåväl, vi tar nya tag och blickar framåt mot den sista gruppspelsomgången. Vilka ska ta sig till slutspelet? Ungern och Skottland gör upp om en tredjeplats.

Skottland

Det började som bekant extremt mörkt i den här turneringen när man under öppningskvällen mot värdnationen Tyskland i Munchen förlorade med 5-1 och där man trots ett gjort mål inte ens hade ett skott på mål. I den andra omgången så såg det betydligt ljusare ut men det blev endast en poäng. En poäng som man förvisso kan vara tacksamma för sett till Schweiz chanser i den andra halvleken. Nu står man alltså på en poäng och kan antingen via en seger ett ett oavgjort resultat avancera vidare som en av de bättre grupptreorna. Kan man lösa det?

Ungern

Likt Skottland stod Ungern för en svag premiär i förlusten mot Schweiz när man förlorade med 3-1 och följde sen upp det med att förlora mot Tyskland med 2-0 men där man åtminstone stod upp bra spelmässigt och förtjänade att åtminstone göra ett mål. Det innebår, som jag var inne på tidigare, att man är piskade att vinna sin sista gruppspelsmatch för att kunna avancera som bästa grupptrea. Med lagkapten Szoboslai och en offensiv som var stark mot Tyskland är det möjligt. Har man det mentalt?

Analys och speltips

Det har varit en hel del diskussion om detta upplägg kring EM-turneringen där alltså 4 av 8 grupptreor går vidare till slutspel. Huruvida om det är sportsligt korrekt låter jag vara osagt. Något som dock får anses vara positivt är att den här typen av match får en tydlig vikt och fokus kring sig, det finns allt att spela om. Det svåra för dessa två nationer är att man är först ut att göra upp om en sådan position och med andra ord kan exempelvis inte Skottland helt förlita sig på att 2 eventuella poäng skulle räcka. Därför tror jag att vi får en matchbild där bägge lagen kommer vilja stå lite statiskt men där det redan i den första halvleken troligtvis kommer att luckras upp då man är piskade att ta just tre poäng. Ungern är också det lag som är i allra störst behov av att vinna och trots att man står på 0 poäng så vet vi från de senaste åren att man kan spela en bra, explosiv offensiv fotboll. Jag tror Ungern kommer sätta tonen direkt här medans Skottland gärna låter Ungern komma upp och sedan försöka kontra. När vi då får en relativt generös hörnlina på Ungern så spelar jag:

Ungern över 4,0 hörnor till oddset 1,80 hos Coolbet med 3/5 units.






Levande spel

2024-06-23 21:00
Ungern över 4,0 hörnor @ 1.80
Skottland
Ungern


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt