Speltips: Nederländerna-Frankrike: Mästerskapets kanske största tungviktsmöte

Nederländerna firar
Europamästerskapet är i full gång, vi är inne i mellanakten och det är nu vi ska skilja agnarna från vetet. I grupp D, har två av fotbollsvärldens stora giganter chansen att ta ett rejält grepp om gruppsegern. Nere i Leipzig 21.00 under midsommar kvällen, tar Nederländerna emot de forna världsmästarna Frankrike.

Levande spel

2024-06-21 21:00
Båda lagen gör mål @ 1.80
Holland
Frankrike


Mycket har hänt sedan Marco van Basten sköt hem EM titeln till Nederländerna 1988. Lag har kommit och lag har gått. Nederländerna har förlorat VM final 2010 och även tagit ett VM brons 2014. Vad vi vet, är dock att de "Oranje" alltid har höga krav på sina axlar och att de fortsätter producera nya unga skickliga fotbollsspelare.

Möjligen är inte den Holländska ligan rankad lika högt som en gång i tiden, men samtidigt finns nederländksa spelare i världens alla topplag.

Frankrike vann VM så sent som för sex år sen, och en viss Kylian Mbappe fick sitt stora genombrott på världsscenen. I detta mästerskap är han förmodligen den absolut största stjärnan. Vi kan tala om Cristiano Ronaldo's framfart eller historia, men sedan flytten till Saudi, får vi nog se Mbappe som den klara arvtagaren.

Ikväll möts giganterna nere i Leipzig tyskland. Blir det Mbappés nya show? Eller sitter han på läktaren?

Nederländerna

Efter en fullständigt flygande start i öppningsmatchen mot Polen, åkte de orangea på en riktig kalldusch när Adam Buksa nickade in 1-0 efter en hörnspark i minut 16. När sedan Cody Gakpo prickade in kvitteringen i minut 29, var de flesta inklusive jag övertygad om att detta skulle rulla på. Men så blev det inte. Nederländerna fick kriga på i andra halvlek och till sist kom också segermålet. Mer än så behöver vi kanske inte säga om öppningsmatchen, Nederländerna tog med sig en viktig trepoängare från premiären, och nu väntar gruppfavoriten Frankrike.

Koeman på tränarposten har som bekant en del skadebekymmer att ha i beaktning. Både Frenkie de Jong och Teun Koopmeiners avskrevs före mästerskapet och möjligen är fältet lite väl tunt för att nå hela vägen.

Nederländernas förväntade startelva: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Reijnders, Schouten, Veerman; Simons, Depay, Gakpo

Ser vi till kvalet och premiärmatchen, tycker jag ändå Nederländerna imponerar. Laget skapar en hel del chanser, och med en backlinje av världsklass finns potential.

Van Dijk är den givna ledaren där bak. Aké har en fin fot som bjöd på dubbla assist i premiären. Veerman har även han bjudit på en hel del assister, och bäst av dem alla tycker jag Liverpool spelaren Cody Gakpo var. Depay med hårbandet kommer till mycket chanser, men bränner också på tok för mycket. Jag är själv tveksam till om jag tycker han ska spela här. Unge lovande Simons känns spänannande och bör kunna skada många försvar.

Frankrike

Världsmästarna från 2018, har ett fantastiskt lag och klev in i turneringen som en av de två stora favoriterna. Tillsammans med England, var man oddsfavoriter och efter premiären får vi väl stå fast vid att Frankrike ändå är så bra.

Liksom England har Frankrike en rätt pragmatisk tränare i Didier Deschamps. Vi kan tycka att det ser tråkigt ut, men också stabilt på samma gång. Frankrike vann VM med denna fotboll, och kryddar man det hela med speeden man har längst fram blir man farliga.

Premiären vann Les Bleus med 1-0 mot Österrike. Ingen klang och jubel föreställning direkt, men ändå ett Frankrike som jag tycker var värda de tre poängen. Matchens stora rubriker blev dock Mbappes näsa. Mästerskapets stora stjärna bröt näsan i slutskedet av matchen och är osäker till spel ikväll.

Tolkar man Mbappes sociala medier mår han bra. Masken är på plats, och han tränar med laget. Men om han kommer till spel ikväll låter jag ännu vara osagt.

Frankrikes förväntade startelva: Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández; Griezmann, Kanté, Rabiot; Dembélé, Giroud, Thuram

Med Giroud på planen istället för Mbappe tappar man såklart mycket kvalité i omställningsspelet. Giroud är dock en gedigen anfallare med bra tyngd i boxen. Och ser vi till Nederländernas premiärmatch så kanske inte detta är helt dumt. Polen satt press i luftrummet och vann en hel del dueller där.

Jag har sagt det tidigare, och jag kommer nog säga det igen. Frankrike har nog det mest kompletta laget i turneringen. Hela vägen från målvaktspositionen till frontlinjen är klass. Men självklart måste Kylian Mbappé spela om Frankrike ska lyfta bucklan om ett par veckor.

Summering och speltips:

Nederländerna flög fram i premiären. Man skapade mycket lägen och kreativiteten flödade. Idag möter man såklart ett betydligt tuffare motstånd i Frankrike. Holland kommer inte alls få samma öppna chanser som mot Polen, och självklart gäller det då att visa prov på effektivitet. Memphies Depay får inte missa så mycket lägen som han missade senast, då är jag rädd att fransmännen åker hem med alla poängen här.

Samtidigt kändes Frankrike segare i speluppbyggnaden, och hade man inte haft Dembélé och Mbappé hade det varit kämpigt att komma till mycket bra målchanser.

Jag tycker mötet känns vidöppet och har tidigt spelat Nederländerna plus handikapp i matchen. Jag tyckte premiärerna bör ranka upp dagens hemmalag, samtidigt som man bör ranka ned Frankrike något. Med det sagt, håller jag såklart Frankrike högre i grunden.

Ser vi till Nederländernas premiär, så var man trots sin fina backlinje rätt öppna i omställningarna. Polen kom till flera vassa chanser, och kunde absolut petat in mer än en boll här. Framåt var man som sagt väldigt häftiga och bör absolut kunna skada Fransmännen i afton.

Jag skulle bli förvånad om lagen går av planen mållösa ikväll, och har därför spelat på mål nu under morgonen.

Båda lagen gör mål finns till fina 1.80 inne hos Coolbet ikväll

Jag tar spelet med en flat insats på 2U, och hoppas att kunna ta in en dubbel seger i matchen. VAMOS DI ORANJE!






Levande spel

2024-06-21 21:00
Båda lagen gör mål @ 1.80
Holland
Frankrike


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
Snabbare

100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya kunder, ett erbjudande per kund | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.