Speltips: Halmstad-Kalmar: Dags att säkra kontraktet HBK!

Simon Skrabb
Det nalkas säsongsavslutning när Kalmar reser väster ut för att gästa HBK på Örjans vall under söndagen. Vi kliver in i den näst sista omgången, och bollklubben från Halmstad har läge att säkra det allsvenska kontraktet.

Levande spel

2023-11-05 15:00
Kalmar FF +0.25 @ 2.00
Halmstad
Kalmar FF


Förra helgen såg det ut som Halmstad var på väg att säkra allsvenskt spel även 2024. Bollklubben som under hela säsongen varit på säker mark i tabellen, har under sensommaren och hösten tappat mark och till slut blivit lite smått indragna i bottenstriden.

I söndags gästade man Stockholm och AIK på Friends Arena. När Viktor Granath gjorde sitt sjunde mål för säsongen i minut 46, kändes ett nytt Allsvenskt kontakt nära. HBK behövde vinna för att säkra det hela.

Någon vinst blev det dock inte. I stället fick AIK en billig straff och målvakt marko Johansson fick psykbryt vilket resulterade i 1-1 på tavlan och ett rött kort för HBK keepern.

Halmstad BK

Halmstad gjorde en godkänd insats på bortaplan uppe i Stockholm. 1-1 är inte fy skam, även om laget såklart gick för trepoängaren. Spelmässigt så var man det bättre laget under framförallt första halvlek. Efter det röda kortet i minut 75, tog AIK rimligen över tillställningen helt.

En poäng är bättre än noll, men det betyder också att HBK behöver ytterligare poäng för att helt säkra allsvenskt spel 2024. Inför helgens match, i den näst sista omgången av Allsvenskan 2023 har HBK fem poäng ner till BP på kval. BP gästar Djurgården och tappar rimligtvis poäng, vilket bör betyda att laget till och med kan förlora och säkra kontraktet under söndagen.

I matchen mot AIK blev alltså Marko Johansson utvisad och kommer därför ej till spel mot Kalmar under söndagen. Vi fick även se den skicklige ytterbacken Phil Ofosu-Ayeh gå av skadad, hur status är på honom är ännu oklart.

Halmstad har gjort 14 matcher på Örjans Vall denna allsvenska upplaga. Av dessa 14 har man bärgat fyra stycken tre poängare och fem kryss. Som ni då kan räkna ut har man även förlorat på hemmaplan vid fem tillfällen. Värt att notera är att 3 av lagets fyra vinster kom under den första månaden av säsongen. Under de senaste tio hemmafighterna har man bara en seger. Vinsten mot Sirius i början av september.

Då Djurgården tar emot BP redan under lördagen, kan de vara så att HBK är säkra när denna match går av stapeln.

Kalmar FF

Många trodde att Kalmar skulle kunna falla igenom i år. Stjärntränare Rydström hade lämnat skutan vind för våg, och många menade på att det var just där förra årets framgång satt.

Kalmars val blev istället dansken Henrik Jensen. En ny Henrik, med lite liknande spelfilosofi har gjort säsongen med bravur. KFF har trots tunga försäljningar lyckats bemästra schemat, och finns för närvarande stund på en sjunde plats i tabellen. Samma poängantal som exempelvis Hammarby och fyra poäng framför IFK Norrköping. Även om laget kom högre upp ifjol, måste vi säga att detta är en bra prestation av smålänningarna.

KFF har efter en tung sommar hittat fart igen på hösten. Det såg under en period ut som att tåget höll på att lämna perrongen. Kalmar hade det riktigt kämpigt under juli och augusti, men hittade ny fart efter det.

Skyttekung Mileta Rajovic lämande för Watford och ingen tydlig ersättare plockades in.

Inför söndagens kamp på Örjans Vall finns inga skador att tala om i Kalmar lägret, och vi kan därför tänka oss att Henrik Jensen ställer ut bästa elvan här. Möjligheten att klättra om bajen är god, då Stockholmarna skall ner till Stockholmsdödarna Värnamo och spela på bortagräs.

Kalmar har annars plockat 18 poäng på resande fot och vunnit tre av de fyra senaste bortmatcherna.

Summering och speltips:

Efter att ha läst inför-rapporterna ovan, kanske ni börjar förstå vart detta barkar. Vi har ett HBK som kan vara klara för allsvenskt spel och spela utan press (motivation?) mot ett Kalmar i gott slag som kan rikta blicken högre upp i tabellen.

Vi har också ett HBK som kan sakna sin kanske bästa spelare i Ofosu-Ayeh och även har sin första målvakt Marko Johansson avstängd.

Ser vi på oddset på 1x2-marknaden ställs HBK upp som tydliga favoriter med ett odds på drygt 2.2 kontra 3.6 på gästerna. Jag tycker detta är skevt. Ser vi på HBKs hemmamatcher så stod man exempelvis i 2.4+ hemma mot Mjällby nyligen. Ett Mjällby som knappast är bättre än detta Kalmar.

Egentligen vill jag trycka in hårdare pengar här, men då jag har gått på smällar på HBK förr, så håller jag ned insatserna till en flat (medium).

Speltipset i matchen faller på Kalmar FF +0.25 (AH) till 2 ggr pengarna inne hos Nya Expekt

Jag tycker denna skall ner någonstans runt 1.86-1.90.






Levande spel

2023-11-05 15:00
Kalmar FF +0.25 @ 2.00
Halmstad
Kalmar FF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.