Speltips: Wolverhampton-Newcastle: Tröttkörda gäster på Molineux?

Hwang Hee-chan
Under lördagskvällen tar Wolves emot formstarka Magpies hemma på Molineux. Vi har en solklar favorit i matchen, men jag är inte helt säker på att uppgiften passar gästerna.

Levande spel

2023-10-28 18:30
Wolves +0.5 @ 2.07
Wolverhampton Wanderers FC
Newcastle United FC


Ligatolvan Wolverhampton Wanderers gästas alltså av sexan Newcastle United hemma på Molineux uppe i nordösta Birmingham ikväll. På pappret är de nyrika gästerna solklara favoriter, men med tanke på spelprogram och skador är jag inte lika säker på uppgiften.

Vargarna från Birmingham kommer in med god form, och det samma kan vi väl även säga om skatorna från Newcastle.

Jag tycker jag kommit lite i snedgunga sett till oddsen på sistone. Förra veckan rekades flera spel som blev av denna kallare skaran. Jag exempelvis att Man City borde löst över 2.5 mål redan i paus mot Brighton, men den sket sig. Övern i London derbyt steg som en raket, men den hittade hem med god marginal. Sån är spelvärlden, men vi jobbar på att ligga så rätt som möjligt.

Wolverhampton Wanderers

Elva inspelade poäng på de inledande nio matcherna ger alltså en tolvte plats tabellmässigt för dagens hemmalag. Såhär långt har laget vunnit mot Bournemouth, Manchester City och Everton. Man har även kryssat mot Luton och Aston Villa samtidigt som man har förlorat mot Pool, Palace, Brighton och United. Som ni hör har man haft ett rätt tufft spelschema med fem möten mot topp-8 lag, och idag väntar alltså nästa topplag.

Wolves har dock presterat fint i min bok. Underliggande pekar på halvkalla siffror, men jag håller inte riktigt med, vi måste ta med i beräkningarna att klubben haft ett tufft schema, där man mött flera spelförande lag.

Ser vi på förutsättningarna till dagens match, så är detta Wolves i gott slag. Tränare Gary O'neil får tillbaka både Nelson Semedo och Mario Lemina från avstängningar. Man bör även boostats självförtroendemässigt efter vändningen från underläge till seger senast borta mot Cherries.

Hemma på Molineux har Wolves tagit fyra poäng på fyra matcher. Både mot Brighton och Liverpool blev man synade, samtidigt som det defensiva spelet var under all kritik. Samtidigt har laget gjort bra insatser så som segern mot Man City och krysset mot Villa. Överlag tycker jag Wolves ser allt mer stabila ut under nya tränaren.

Newcastle United

Newcastle hyllas på många håll och kanter. Rättvist möjligen, då man visat prov på skaplig höjd. Förra veckan skruvade jag ned förväntningarna, när jag i spelpodd pratade om underspelet på St. James Park i mötet mot Palace och ack så fel jag fick. Newcastle slaktade rent av, och slutsifforna skrevs till 4-0.

Även denna vecka kommer alltså Newcastle på tal, jag vill fortsätta varna för detta lag. För första gången på många år, spelar Newcastle europaspel parallellt med ligaspelet, och jag tror att detta ska kunna bli kännbart framöver. Newcastle spelar stundtals en enormt fin fotboll under Eddie Howe, men har också vissa tendenser att tappa energin. Något vi såg rätt tydligt senast i veckan under hemmamötet med Dortmund. Skatorna kom inte upp i höjd, och föll tungt på hemmaplan.

För närvarande finns en hel drös av avbräck att ta i beaktning för tränare Eddie Howe. Vår svenska stjärna Alexander Isak haltade av skadad och kommer ej till spel. Här finns förvisso en fullgod ersättare i Callum Wilson. Offensivt saknas också Harvey Barnes, Sandro Tonalli, Elliot Andersson och Jacob Murphy. Många namn och därför ökar pressen allt mer på Gordon, Bruno, Wilson och Wilson. Defensivt saknas ordinarie mittback Sven Botman och här lär ersättare fortsatt heta Jamaal Lascelles.

Som ni hör har Newcastle en fin bredd i laget, men spelprogrammet och en tuff grupp i Europa måste börja öppna för lite poängtapp kan jag tycka.

Newcastle finns alltså som sexa i tabellen inför dagens drabbning. Det är dock främst på hemmaplan man får ses starka. På resande fot har man bara tagit fyra poäng på fyra matcher. Senast kryssade man borta mot West Ham, och frånsett den sjuka 8-0 segern borta mot Blades har de sett sådär ut på resande fot om vi skall vara ärliga.

Summering och speltips:

Sex positioner skiljer alltså lagen i tabellen, och ändå ställs Newcastle upp som stora favoriter på bortaplan. Jag köper det inte riktigt.

Lägger vi där till alla skador och avbräck Newcastle har att hantera, så förstår jag det ännu mindre.

Newcastle hade de rejält kämpigt att ta tag i matchen mot Dortmund på hemmaplan i veckan, och min känsla är att energin och den höga pressen börjar kosta när inte Howe kan rotera på sina offensiva pjäser.

Utifrån de elvor jag tror kommer presenteras i eftermiddag, och de bortaspel vi sett från Newcastle inledningsvis under säsongen, så tror jag inte att Newcastle vinner mer än 45-48% av bortamötena mot dagens Wolves.

Jag tycker därför att hemmalaget känns som en intressant position att sitta på.

Spelet i matchen blir Wolves +0.5 till 2.07 inne hos Svenska Spel tas därför semitungt 1.5 flat

Tycker linan ska ner runt 1.90-1.95. Vi får väl se hur oddset vandrar nu under matchdag.

KÖR VI VARGAR!






Levande spel

2023-10-28 18:30
Wolves +0.5 @ 2.07
Wolverhampton Wanderers FC
Newcastle United FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.