Speltips: IFK Göteborg-IK Sirius: Fortsatt blåvit eufori på västkusten?

IFK Göteborg jublar
Nytt "bottenmöte" väntar när Blåvitt tar emot Sirius hemma på Gamla Ullevi under lördagskvällen. Ett formstarkt hemmalag gästas av ett Sirius i gott slag.

Levande spel

2023-10-07 17:30
IFK Göteborg vinst @ 2.11
IFK Göteborg
IK Sirius


Länge såg det ut som att säsongen 2023 skulle kunna bli en riktig mardrömssäsong för lördagens hemmalag IFK Göteborg. Västkustlaget låg under nedflyttningsstrecket, en del skador på nyckelspelare hopade sig och Blåvitt hade helt enkelt mått bättre. Maskinen har dock lättat, och nu är det helt plötsligt nytt ljud i skällan.

Lördagens motståndare Sirius krigar även dem om ett nytt kontrakt, en poäng bakom hemmalaget. Trots goda formbesked från båda lagen på sistone, måste vi ändå kunna kalla detta lite av ett bottenmöte utan att skämmas.

Varberg är avsågande, och Degerfors har det kämpigt. Men ännu är det ett rejält getingbo där nere.

IFK Göteborg

Samtidigt som makrillarna GAIS flyger fram mot allsvenskt spel 2024, slåss alltså stadens stora klubb IFK Göteborg om att få stanna kvar i högsta divisionen. Länge såg det riktigt illa ut och jag hade faktiskt själv börjat räkna ut Göteborg. Vid en tid där skadorna kom, och spelare inte levererade Twittrade jag att livet i Allis var över för blåvitt, men tji fick jag. IFK Göteborg flyger fram för stunden, och kommer närmst från en stark poäng uppe i Stockholm mot Hammarby.

Sedan förlusten uppe i Norrköping i början av augusti har Blåvitt-tåget rullat på ordentligt. Efter fyra raka segrar hemma på Ullevi, och dubbla kryss på bortaplan mot Bajen och MFF har Göteborg klättrat upp på en tiondeplats i tabellen. Märkligt nog är inte avståndet ner till BP på kval, större än tre poäng, vilket säger rätt mycket om hur mycket lagen i botten faktiskt skrällt på sistone.

IFK Göteborgs stora succéman under senaste månaden måste krönas. Han heter Arbnor Mucolli och är 24 år gammal. Alban-Dansken som kom in i somras, har nu gjort sex mål på lagets sju senaste matcher och står utöver målen noterad på två passningspoäng. Urstarka papper, och visst var de också Arbnor som hittade den sena kvitteringen från straffpunkten senast. Verkligen viktigt för Blåvitt då legendaren Marcus Berg, tyvärr valt att lägga skorna på hyllan.

Hemma på Gamla Ullevi har IFK Göteborg tagit 18 poäng på 12 matcher. Ett mittenlag i den kategorin. Men det tål att återupprepa att 12 av dessa 18 har kommit de senaste fyra matcherna.

Hemma på GU har Djurgården, Häcken, Kalmar och BP, alla fått åka hem utan några poäng under de senaste månaderna.

IFK Göteborg kommer till lördagens drabbning med en i nuläget frisk trupp till sitt förfogande.

IK Sirius

Oj, vilken vändning Uppsala-gänget bjöd oss på senast hemma mot Degerfors. 0-2 i den 90e minuten, blev 3-2 i den 99e. Galen eufori skapades på Studenternas i Uppsala. Om detta innebar att vi kan tacka Degerfors för denna sejour i högsta serien eller inte, ska vi kanske låta vara osagt, men jag säger ändå att jag tror det är klart. Poängmässigt är det inte mer än fyra poäng. Men med tanke på hur mycket mål Degerfors släpper, samtidigt som övriga lag tycks vinna en del matcher, så har jag svårt att se att värmlänningarna lyckas rädda kontraktet i år.

Sirius har precis som Göteborg, tagit en del poäng på sistone. 3-2 seger senast mot Degerfors, innebar klubbens tredje raka victoria. Nio poäng på de sista tre innebär att laget nu befinner sig precis bakom IFK Göteborg i tabellen, med 29 inspelade poäng.

Till lördags kamp, får Sirius klara sig utan viktige Heier. Heier drog gult senast, och är därför avstängd i denna omgång.

På resande fot har Sirius blandat och gett. Segrarna har kommit mot BP, Degerfors och senast mot Värnamo. Annars minns man också en del tuffa matcher på gräs. Får Sirius välja, är jag övertygade om att de hellre tar en snabb plastmatta före en lite mer svårspelad gräsplan. Laget har åkt på rejäla kölhalningar mot både Malmö och Mjällby. Borta mot Halmstad blev det också förlust, medan man alltså bröt "gräs-trenden" senast borta mot Värnamo.

Summering och speltips:

IFK Göteborg har verkligen börjat sätta sin filosofi under nya tränaren Jens Askou. Ett hårt arbetande och högt pressande lag. Flera karaktärer som jobbar hårdare än går på finess, men också en del bra spelare som exempelvis tidigare nämnda Mucolli. Utöver Mucolli tycker jag även att vi kan passa på att nämna Astrit Selmani som kommit in med rejäl energi i laget.

Blåvitt var bättre en Bajen på tele2 i minst en halvlek, Blåvitt var bättre än MFF på Eleda stadion i minst en halvlek, och har alltså fyra raka segrar hemma, varav två lag från topp 4.

Laget är på allvar, och vi kan knappast tala om tur.

För lördagens motståndare Sirius är alltså formen rätt bra också. Men nu väntar betydligt tuffare motstånd. Ett totalt utcheckat Varberg, ett semiutcheckat Värnamo och ett Degerfors som släpper i snitt 98 mål per match(krydd jag vet) kanske inte är de stora testerna. Nu kommer ett stekhet Blåvitt på bortaplan, vinner man här är nog kontraktet säkrat. Förlorar man, är man dock nere i stridselden igen.

Med tanke på att Uppsalagänget saknar Heier på lördag, och att man är ett något mer begränsat lag på gräs, så tycker jag att Blåvitt skall ställas upp som rätt klara favoriter här. Med nuvarande form skulle jag vilja beräkna segerchansen någonstans runt 50% åtminstone.

Inne hos Betsson erbjuds vi i skrivandes stund 2.11 på rak hemmaseger, vilket också blir mitt spel i matchen. Insatsen blir medel denna gång.

Trevlig afton!






Levande spel

2023-10-07 17:30
IFK Göteborg vinst @ 2.11
IFK Göteborg
IK Sirius


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.