Speltips: Manchester United-Crystal Palace: Glädjen är tillbaka på Old Trafford

Burnley v Manchester United
Manchester United är tillbaka på mäktiga Old Trafford i eftermiddag. Palace tar färden från London för att gästa storklubben, och jag tycker att allt pekar åt ett håll här.

Levande spel

2023-09-30 16:00
Man United -1 (AH) @ 2.11
Manchester United FC
Crystal Palace FC


Returmatch väntar för Crystal Palace i eftermiddag. Londonklubben som föll med 3-0 på Old Trafford tar återigen färden norröver, upp till Manchester för att gästa United. Denna gång är det Premier League spel som gäller, och vi kan vänta oss en del förändringar i startelvan.

Manchesterklubben gjorde trots en roterad startelva, en av säsongens mest stabila insatser i tisdags, och nu väntar alltså precis samma motstånd.

Inför eftermiddagen finns United på niondeplats med nio poäng, medan Palace finns precis därefter med åtta poäng.

Manchester United

Man United har inlett säsongen som smått krampaktigt. Nio poäng av 18 möjliga, är såklart inte godkänt för en klubb med Uniteds dignitet. Nederländaren Ten Hag har börjat ifrågasättas och det är dags att steppa upp. Jag tycker dock senaste matcherna pekar på ett genombrott trendmässigt, och visst kan de väl kanske börja lyfta lite nu?

Jag tror inte Manchester United kommer vara med och slåss om någon titel i år. City, Liverpool, Brighton, Newcastle och Arsenal är alla bättre för stunden, men visst bör väl ändå en rimlig målbild vara topp fyra och den åtrovärda CL-platsen.

Ten Hag kom in i manchesterlägret i en tung period. Flera år av misskötsel har satt sina spår, och visst har väl Erik skapat en viss tilltro här. Man United landade på tredjeplats ifjol, en bit efter toppduon City och Arsenal, men ändå med ett rätt bra spel. Därför är det väl anmärkningsvärt att det hackat så mycket som de faktiskt gjort inledningsvis på denna säsong, men jag tror som sagt att skutan kan börja vända. Rörigheter kring flera spelare kan också satt sina spår, och trots skador bör Ten Hag kunna ställa ut ett bra lag i eftermiddag.

På Uniteds frånvarolista finns inte mindre än åtta namn idag. Bland annat finns såklart avstängda Sancho och Antony. Men där finns också nyförvärvet Reguilon, rutinerade Shaw och försvarskollegorna Martinez och Wan-Bissaka. Tuffa avbräck både offensivt och defensivt som ni hör. Tur att United har en bred trupp att tillgå.

Skadelistan öppnar för vår svenske mittback Lindelöf och han lär väl kompaneras av fransosen Varane. På ytterbackspositionerna finns Dalot och nytillskottet Amrabat. Amrabat gjorde en mästerlig insats i veckan, och bör definitivt belönas med en start idag. Framåt i banan finns offensiva stjärnor som Bruno Fernandes, Marcus Rashford och centralt Casemiro och Mount. Inget dåligt lag direkt.

Crystal Palace

Palace får väl återigen ses som stabila i mitten. Roy Hodgson är väl just det, stabil. PLs äldsta och mest meriterade tränare gör inte mycket väsen av sig, men tycks ändå inbringa ett lugn i sitt lag.

Palace hade som sagt inte en chans på Old Trafford i veckan. Trots en väldigt B-betonad Man United elva, så var det inget snack den gången. 3-0 på tavlan var snarare i underkant, och vi får väl se om Palace kan få med sig ett bättre resultat idag.

Tittar vi på truppen, så finns det liksom dagens motståndare, en hel del spelare på frånvarolistan. Skall vi koka ihop grytan, så kan vi väl säga att de ritkigt kämpiga tappen finns i offensiva led. Franska "skyttekungen" Odsonne Edouard klev av skadad, på listan finns även Michael Olise och spelmotorn Jefferson Lerma. Offensivt saknas bredd, och det är väl egentligen bara Eze som bär riktig offensiv kraft av de tillgängliga. Defensivt saknas Henderson i kassen och Tomkins, Riedewald, Ahamada, Ferguson i försvarslinjen. Dessa herrar hade väl förmodligen inte startat ändå, men det är rejält tunt på bänken nu.

Palace har inlett säsongen med åtta poäng efter tighta segrar mot Wolves och Sheffield United. Förlusterna har kommit mot topplagen Arsenal och Villa.

Summering och speltips:

Manchester United ställde ut en B-betonad elva i veckans cupspel och vann bekvämt. Ändå stod man i liknande odds som man gör i eftermiddag. Idag väntas United istället formera bästa tillgängliga lag, och jag tror på en ny hemmaseger och att oddset bör stå något lägre.

Jag tyckte jag såg mer glädje i spelet senast. Jag såg ett United som spelade inspirerat. Jag såg ett nyförvärv i Amrabat som var klass, och framförallt finns också sparkapital i Rashford.

Nej, jag kan inte blunda för oddset på dagens hemmalaget. En skadeskjuten offensiv hos Palace talar dessutom för att jag tror man får svårt att hitta nät.

Manchester United -1 till 2.11 spelas även den tungt (1.5 flat, 3U) inne hos Coolbet idag

Tycker den är värd ner 1.5 flat ner till 2.05-ish. Under det skulle jag investera flat ner till 1.93-1.95 cirkus.

På återhörande!






Levande spel

2023-09-30 16:00
Man United -1 (AH) @ 2.11
Manchester United FC
Crystal Palace FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.