Speltips: Djurgården-Värnamo: Formstarka blåränder tuffar på

Magnus Eriksson och Musa Qurbanli
Det vankas allsvensk helg, och på tele2 arena i Stockholm tar formstarka Djurgården emot formstarka Värnamo. Blytunga hemmafavoriter såklart, men hur skall detta gå egentligen?

ÄNTLIGEN, är det "långa" landslagsuppehållet förbi. Fine, jag är en av de allsvenska supportrarna som faktiskt brukar gilla att följa landslaget. Jag har rest på ett par mästerskap, men just nu är det väldigt mörkt. Debaclet på Friends Arena i tisdags glömmer vi gärna. Lättast att glömma är att blicka framåt, och vilken helg vi har framför oss. Både Allsvensk fotboll, Premier League från öarna och även NFL söndag! Jag kommer mellan tiden med familjen och en del jobb, sitta bänkad och redan under lördagen har vi tre allsvenska matcher på programmet.

Djurgården som jagar strax bakom topptrion gästas av småländska Värnamo. Två formstarka lag, som båda avsluta med en varsin victoria före uppehållet.

Djurgårdens IF

Djurgåden har precis som sina antogister i Stockholm haft en rätt kämpig säsong i sin helhet. Nu finns chansen att rädda upp detta, men allt beror på hur laget avslutar säsongen. Baksmällan efter fjolårets europasuccé, var till en början monumental. Djurgården halkade tidigt efter toppen, men har på sistone börjat klättra.

Under sommaren blåste det rejält i Djurgårdsled. Prestigevärvningar lämnade, och en del interna stridigheter fanns. Ändå har nu Bosse och company tycks fått bukt på detta, och tillslut tycks truppen återigen samlat kraft inför avslutningen. Kim Bergstrand som varit borta en tid på grund av personliga skäl, är åter på kaknäs tillsammans med laget och sin vapendragare Tolle Lagerlöf.

Före uppehållet gick Djurgården och vann med tydliga 2-0 nere i Norrköping i en batalj man kontrollerade från start till mål. Före det, hade bottenlaget Degerfors krossats hemma på tele2s plastmatta med 4-1. DIF ser för stunden ut att må bra igen. Lagkapten Mange Eriksson är åter i startelvan, och detta är något som blir otroligt viktigt för Djurgården under säsongsavslutningen.

I nuläget jagar Djurgården fem poäng efter serietrean Häcken, och visst har väl ett litet hopp om en guldstrid kristilerat sig under senare tid. Offensivt är det inte bara Mange som är bra, utan även nyförvärvet Qurbanly har hittat in i målprotokollet.

Djurgården kommer in till lördagens match med ett fint hemmafacit. 28 inspelade poäng av 33 möjliga, och en målskillnad på 21-9. Alltså ett snitt på drygt två mål framåt och ett insläppt såhär långt.

Ännu finns ingen matchtrupp ute, men det sägs att unge talangen Bergvall åter är i full träning för blåränderna. Jag tror dock inte vi får se några större skrällar i startelvan här, utan vi lär se en snarlik lineup likt den som besegrade Peking senast.

IFK Värnamo

Fina Värnet brukar det låta, och visst finns det något i det hela. Succétränare Hellberg har gjort ett riktigt fint jobb med den lilla småländska klubben och här kan vi verkligen tala om ett lag som spelar över sina resurser. Värnamo vill spela en possesion-stark fotboll, och trots att materialet inte alla gånger är lika välbekostat som toppen, så ger man inte upp sin spelidé.

Värnamo finns mitt i tabellen inför lördagens kamp, och en seger skulle kunna innebära att man kan klättra förbi både Kalmar och Mjällby.

Smålänningarna avslutade med att besegra självaste serieledarna Elfsborg med 1-0 före uppehållet och bör därför kunna kliva ut i gott mod under lördagskvällen. Senast de begav sig lagen emellan, vann dock Djurgården nere i Värnamo med 2-1 och än värre var det senast på Tele2, 5-0 den gången.

Värnamo får klara sig utan viktige centrala mittfältaren Hampus Näsström som är avstängd. Utöver Näsström är det väl ännu oklart om Gustav Engvall. Jag läste någonstans att han snart skulle återgå i träning, men jag blir inte klok av rapporterna. Engvall står i alla fall noterad för 7+2 på 18 matcher denna säsong, men har nu missat senaste fyra omgångarna på grund av skada. Framåt kan vi väl också passa på att varna för Albion Ademi. Ex.Djurgårdaren har varit fin i Värnamo-tröjan och gjorde bland annat lagets sena vinstmål senast mot Elfsborg.

Värnamo har precis som Djurgården en fin form. Laget har vunnit två av de tre senaste i Allsvenskan. På bortaplan har man dessutom varit femte starkaste lag i serien, med 16 inspelade poäng på lagets elva bortafighter. Framförallt gör man så gott som alltid mål, Elfsborg och Sirius är de enda lagen som nollat Värnamo hemma denna säsong.

Summering och speltips:

Ska vi vara ärliga, så talar de mesta för att blåränderna från Stockholm drar det längsta strået här. Man kan kliva ut, utan press då man jagar en svettig topptrio. Man tycks även funnit lagharmonin igen efter ett par stökiga månader, och kapten Mange är i fin form.

Djurgården kommer gå ut och köra, och ett värnamo utan central trygghet i Näsström kommer dessutom vara defensivt stukat. Djurgården har dock en tendens att släppa in en del mål hemma. En del onödigare än andra, och skall vi vara helt krassa så tycker jag inte att Une Larsson är ett steg upp i defensiven kontra Löfgren. Une och Mackan Larsson är inte alls samma trygghet som de var för bara något år sen, och med värnamos offensiva vapen bör hål kunna skapas.

Norrköping ställde om kvickt på detta Djurgården på tele2s matta och gjorde två. Elfsborg var ännu farligare och gjorde fyra. Till och med Degen lyckades trots att man var utspelade stora delar av matchen.

Jag tror första 15-20 minuterna på Tele2 under lördagskvällen kommer innebära ett riktigt ställningskrig gällande bollinnehavet. Båda lagen kommer vilja rulla, och framförallt skall inte Värnamos trygghet underskattas här. Samtidigt har vi sett att när matchbilder sätter sig, så har Djurgården svårt att stänga till och detta betyder att jag blickar mot övern här.

Jag tycker att detta känns mer öppet än stängt. Jag tror som sagt Djurgården kliver ut med rätt lite vikt på axlarna, samtidigt som Värnamo har allt att vinna här. Skall vi säga 3-1?

Spelet i matchen blir över 2.75 mål Asian till 2.03 inne hos Pinnacle. Jag tycker denna ligger minst 7-8 punkter för högt och hugger denna med en flat insats á 2 units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.